Zlecenie - Celem projektu jest realizacja prac B+R nad opracowaniem...
(zakończone) | Zamówienie 6408982|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2018-11-13 |
przedmiot zlecenia | Celem projektu jest realizacja prac B+R nad opracowaniem nowoczesnej technologii produkcji masła o prozdrowotnych właściwościach a ntyoksydacyjnych. Wynikiem projektu powinno być opracowanie nowoczesnej technologii produkcji masła o prozdrowotnych właściwościach, odznaczającego się jak najlepszymi właściwościami prozdrowotnymi w zakresie powstrzymywania procesów oksydacyjnych, pozytywnymi cechami sensorycznymi, wysoką trwałością w zakresie przechowywania i utleniania. Cel zamówienia Celem projektu jest realizacja prac B+R nad opracowaniem nowoczesnej technologii produkcji masła o prozdrowotnych właściwościach antyoksydacyjnych. Przedmiot zamówienia • Temat zadania o „REALIZACJA PRAC BADAWCZYCH NAD OPRACOWANIEM NOWOCZESNEJ TECHNOLOGII PRODUKCJI MASŁA O PROZDROWOTNYCH WŁAŚCIWOŚCIACH ANTYOKSYDACYJNYCH” Celem projektu jest realizacja prac B+R nad opracowaniem nowoczesnej technologii produkcji masła o prozdrowotnych właściwościach antyoksydacyjnych. Wynikiem projektu powinno być opracowanie nowoczesnej technologii produkcji masła o prozdrowotnych właściwościach, odznaczającego się jak najlepszymi właściwościami prozdrowotnymi w zakresie powstrzymywania procesów oksydacyjnych, pozytywnymi cechami sensorycznymi, wysoką trwałością w zakresie przechowywania i utleniania. Zakres zleconych prac obejmuje 1) Prace badawcze i laboratoryjne nad opracowaniem innowacyjnej technologii produkcji a. Prace w zakresie doboru optymalnej ilości i sposobu wprowadzenia dodatku wraz z analizami sensorycznymi b. Przyśpieszone testy przechowalnicze w zakresie i. Analiza liczby nadtlenkowej i kwasowej w temp. ok 60 °C 2) Prace badawcze w zakresie opracowania odpowiedniego składu chemicznego nowego produktu a. Analizy w zakresie zawartości wody; suchej masy beztłuszczowej; tłuszczu b. Analizy w zakresie właściwości i cech fizykochemicznych i. Badania kwasowości plazmy ii. Badania współczynnika refrakcji iii. Badania liczby kwasowej iv. Badania liczby nadtlenkowej v. Testy w kwasem tiobarbiturowym vi. Analiza barw 3) Analiza wymagań i zastosowania w ramach grupy docelowej – użytkowników końcowych 4) Testy i próby przechowalnicze a. Analizy stabilności innowacyjnych nowego produktu w różnych zakresach temperatur ( 2 serie badawcze po 3 powtórzenia; 2 temperatury przechowywania {+4°C do -25°C} w okresie 6 miesięcy każda) b. Analiza właściwości w zakresie i. Badania kwasowości i pH plazmy ii. Badania kwasowości tłuszczu iii. Badania liczby nadtlenkowej iv. Testy w kwasem tiobarbiturowym TBA v. Analizy mikrobiologiczne 1. Oznaczenie ogólnej liczby bakterii 2. Oznaczenie ogólnej liczby drożdży i pleśni 3. Oznaczenie liczby bakterii z grupy coli. |
branża | Laboratoria |
podbranża | usługi laboratoryjne |
kody CPV | 73100000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |