Zlecenie 6968008 - Dostarczenie całodziennego wyżywienia do żłobka w...

   
Zamówienie 6968008 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-08-20
przedmiot zlecenia
Dostarczenie całodziennego wyżywienia do żłobka w Parczewie

Przedmiotem zamówienia jest dostarczenie całodziennego wyżywienia d
o żłobka przy ul.
Nadwalnej 37 w Parczewie, dla 20 dzieci, zgodnie z zapisami ustawy o opiece nad dziećmi
do lat 3 (Dz. U. z 2018 r. poz. 603 z późn.zm.) art.22, Wyżywienie dzieci do lat 3 w żłobku,
będzie zgodne z normami żywienia dla populacji polskiej, opracowanych przez Instytut
Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie.
Zamówienie jest realizowane w ramach projektu pn. ,,Akademia Malucha” w Parczewie,
nr wniosku: RPLU.09.04.00-06-0024/18, działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i
prywatnego ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na
lata 2014-2020 w zakresie Osi Priorytetowych 9-12 RPO WL 2014-2020 w ramach
Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu
Społecznego na lata2014-2020. Cel zamówienia Dostarczenie całodziennego wyżywienia do żłobka przy ul.
Nadwalnej 37 w Parczewie, dla 20 dzieci, zgodnie z zapisami ustawy o opiece nad dziećmi
do lat 3 (Dz. U. z 2018 r. poz. 603 z późn.zm.) art.22, Wyżywienie dzieci do lat 3 w żłobku,
będzie zgodne z normami żywienia dla populacji polskiej, opracowanych przez Instytut
Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie. Przedmiot zamówienia 1. Usługa będzie dotyczyć 20 dzieci, uczęszczających do żłobka.
2. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, a rozliczenia
dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków.
3. Ilość posiłków może się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci.
4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z
zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora żłobka. O liczbie wydawanych
posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do wspólnie ustalonej godziny, w
oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków.
5. Wykonawca zobowiązuje się do układania jadłospisu na okres 10 dni, który zostanie
zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka.
6. Jadłospis z opisem poszczególnych składników, uwzględniający alergie dziecięce
zgłoszone przez rodziców będzie dostarczany do Zamawiającego do 3 dni przed okresem
jego obowiązywania.
7. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez
Wykonawcę.
8. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i
przepisami prawa.
9. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarnoepidemiologiczne
w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność
za ich przestrzeganie.
10. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie
w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla wieku dzieci.
11. Posiłki i produkty gotowe muszą spełniać wymogi żywieniowe zalecane przez Instytut
Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3. Posiłki nie mogą być przygotowywane z
półproduktów.
12. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
- jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potraw nie może powtarzać się w tym samym
tygodniu,
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych,
naturalnych, mało przetworzonych, bez użycia substancji dodatkowych – konserwujących,
zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, typu Vegeta/maggi.
- z jadłospisu należy wykluczyć: pasztety, wysoko przetworzone wędliny, zupę grzybową,
zupę pieczarkową. Należy wykluczyć posiłki na bazie fast food. Zamawiający zakazuje
stosowania: konserw, produktów z glutaminianem sodu, mięsa odkostnionego mechanicznie.
- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie
smażone, posiłki powinny być o gramaturze nie mniejszej niż:
1) śniadanie (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym)
2) drugie śniadanie (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym)
3) obiad obejmujący min. dwa dania (zupę, drugie danie) + napój
(zupa - 300ml, danie mięsne - 50gram, kasza, ryż ziemniaki - 100 gram, surówka lub
jarzynka - 50 gram
4) podwieczorek (wg. jadłospisu ustalonego z Zamawiającym)
13. Do obowiązków Zamawiającego realizowanych przez personel własny należeć
będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom, mycie naczyń, sprzątanie pomieszczeń,
w których spożywane będą posiłki, ponoszenie kosztów środków czyszczących i
higienicznych zużywanych do sprzątania.
14. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi
dla przedmiotu zamówienia.
Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres, według Kodów Wspólnego Słownika
Zamówień;
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne
kody CPV 55300000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin