Przetarg 7618875 - Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7618875
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-07-30 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Kościelisku. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Kościelisku, 34-511 Kościelisko, ul. Szeligówka 11, postanowieniami SIWZ. 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony jest w załączniku nr 5 do niniejszej specyfikacji i jest podzielony na 5 pakietów tj. I -Mięso i wędliny; II - Artykuły nabiałowe; III - Artykuły sypkie, przyprawy i przetwory; IV - Owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka; V - Pieczywo. 2. Zamawiający informuje, że określone pakiety zawierają maksymalną ilość artykułów i zastrzega on sobie prawo zamawiania mniejszej ilości w zależności od posiadanych środków finansowych oraz potrzeb. Z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie w stosunku do zamawiającego. 3. Wykonawca ma dostarczać artykuły spożywcze własnym transportem, którego koszt ma być wliczony w cenę ofertową. 4. Wykonawca musi zagwarantować odpowiedni okres ważności dostarczanych produktów (min. 7 dni), licząc od dnia dostawy. 5. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą być odpowiednio posortowane przez wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Ponadto mięso i wędliny mają być dostarczane w czystych plastikowych pojemnikach dopuszczonych do kontaktu z żywnością spełniających wymogi sanitarno-higieniczne. 6. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. 7. Zamawiający informuje, że ilekroć przedmiot zamówienia określony w specyfikacji istotnych warunków zamówienia i w załącznikach do specyfikacji istotnych warunków zamówienia opisany jest przez wskazanie znaku towarowego, patentu lub pochodzenia dopuszcza się rozwiązania równoważne, z zastrzeżeniem, iż proponowane rozwiązania będą posiadały parametry nie gorsze niż wymagane przez zamawiającego, posiadały wymagane atesty, spełniały normy. Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy, który jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego artykuły spełniają wymagania określone przez zamawiającego. ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: Mięso i wędliny Zgodnie z złącznikiem nr. 5 do SIWZ Część nr: 2 Nazwa: Artykuły nabiałowe Zgodnie z złącznikiem nr. 5 do SIWZ Część nr: 3 Nazwa: Artykuły sypkie, przyprawy i przetwory. Zgodnie z złącznikiem nr. 5 do SIWZ Część nr: 4 Nazwa: Owoce, warzywa, mrożonki, ryby i jajka Zgodnie z złącznikiem nr. 5 do SIWZ Część nr: 5 Nazwa: Pieczywo Zgodnie z złącznikiem nr. 5 do SIWZ |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15000000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |