Przetarg 6960967 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego...

   
Analizuj Zamówienie 6960967 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2019-08-14
przedmiot ogłoszenia
Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego Przedszkola Krasnala Hałabały w Wielopolu Skrzyńskim
Numer referencyjny: ZOSiP-
271.2.2019

Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej.

Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).
Produkty będące przedmiotem zamówienia muszą być dostarczane do zamawiającego w warunkach odpowiadających wymaganiom jakości zdrowotnej przewidzianych dla tego rodzaju produktów. Dostarczany towar nie może posiadać śladów zepsucia (nadgnicia, pleśni), uszkodzeń (zgniecenia, ubytków w strukturze danego produktu), a żywność paczkowana musi być dostarczana w opakowaniu oryginalnym producenta bez śladów uszkodzenia (rozdarcia, wydarcia, opakowania hermetyczne muszą posiadać prawidłowe właściwości). Dostarczane produkty winny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz będą dostarczane nie późnej niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrzeżeniem:
a) Pieczywo, świeże wyroby piekarskie – wyprodukowane w dobie dostawy.
b) Przetwory mleczne z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od daty dostawy.
c) Mleko, pakowane w worki foliowe, opakowania kartonowe, butelki z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 3 dni od daty dostawy, natomiast w opakowaniach kartonowych i butelkach z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy.
d) Mięso i drób z okresem ważności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy.
e) Jaja konsumpcyjne z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 28 dni od daty dostawy.
f) Wszystkie produkty przetworzone dostarczane Zamawiającemu muszą mieć zachowany odpowiedni termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce, natomiast przy produktach nieprzetworzonych termin ważności musi wynosić, minimum 7 dni – datowane na opakowaniu przez producenta.
g) Ryby i mrożonki z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 30 dni od dnia dostawy.
h) Produkty mączne (wyroby garmażeryjne) z okresem przydatności do spożycia nie krótszym niż 10 dni od daty dostawy.
i) Warzywa, owoce, ziemniaki – świeże, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności, odpowiednio zapakowane, transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów. Zamawiający odmówi przyjęcia warzyw, ziemniaków owoców porażonych mokrą bądź suchą zgnilizną, zapleśniałych, zgnitych, zaparzonych, zwiędniętych, zafermentowanych, z obcym zapachem, uszkodzonych mechanicznie (w tym uszkodzenia powstałe w czasie transportu od Wykonawcy do Zamawiającego – zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania produktów w nieodpowiednich warunkach), uszkodzonych przez szkodniki, z obecnością szkodników lub ich pozostałości, łykowatych, miękkich, ze sparciałymi korzeniami.
j) Przy dostawie jaj konsumpcyjnych oraz mięsa i wędlin, dostawca na żądanie zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić handlowy dokument identyfikacyjny (HDI) zgodnie ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 824) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r., s. 55). Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu. Dostawca na każde żądanie zamawiającego zobowiązany jest przedstawić stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii poświadczające badanie dostarczanego mięsa. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat, atest, handlowy dokument identyfikacyjny (HDI) potwierdzający zgodności z Polska Normą lub normami europejskimi.
k) mleko lub produkty mleczne zgodnie z obowiązującymi wymaganiami, zawierające nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008. Tłuszcze mleczne do smarowania (masło, olej) – wg rozporządzenia (UE) nr 1308/2013. Olej – roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%.
l) przyprawy – o jednolitym smaku charakterystycznym dla użytych składników, bez obcych posmaków i zapachów, opakowane w torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
m) soki – bez dodatku cukru.
n) sól – o obniżonej zawartości sodu (sól sodowo – potasowa).

UWAGA! Wskazane w ramach zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym. Ceny podane przez Wykonawcę w formularzu cenowym (załącznik nr 1a) są wiążące przez cały okres trwania umowy. Wykonawca musi zagwarantować dostawę wybranych artykułów spożywczych minimum trzy razy w tygodniu. Bez względu na w/w zapis Wykonawca będzie musiał dostarczyć zamówiony asortyment w ciągu dwóch dni od przekazania zamówienia drogą telefoniczną.

Szczegółowy opis ilości asortymentu w poszczególnych częściach zamówienia zawiera załącznik nr 1a do SIWZ "Formularz cenowy" czyli zestawienie zapotrzebowania na produkty spożywcze.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Część I – owoce, warzywa, produkty mleczne, przyprawy, produkty zbożowe, pozostałe artykuły spożywcze
Arbuz Buraki ćwikłowe Cebula Groch połówki Fasola Jaś Pomidory Pomidorek koktajlowy Papryka świeża Rzodkiewka Seler korzeń Śliwka węgierka Żurawina Brzoskwinie świeże Pietruszka korzeń Pietruszka natka Szczypiorek Cytryny Pomarańcze Banany Brokuł świeży Czosnek Gruszki Jabłka Kapusta czerwona- główka Kiwi koszyczek Kalarepa Kalafior Marchew Mandarynka Ogórki świeże Pory świeże Sałata zielona Truskawka mrożona Truskawka świeża Winogron Ziemniaki Koper zielony Borówka amerykańska Nektarynki Sok jabłkowy-karton lub butelka 1l Sok marchwiowo-brzoskwiniowy – butelka 330ml Woda niegazowana -butelka 5l Mieszanka kompotowa mrożona Czekolada gorzka -100g Margaryna kubkowa (450g) Jogurt naturalny 400ml Jogurt owocowy bez cukru 150g Mleko Masło kostka Ser biały 1kg Śmietana 18% 400g Ser żółty Serek smakowy 150g Cukier waniliowy (16g) Sól himalajska (350 g) Zioła prowansalskie (10g) Pieprz ziołowy 20g Pieprz czarny 50g Papryka w proszku 20g Przyprawa do karkówki 20g Przyprawa do drobiu 30g Liście laurowe 5g Oliwa z oliwek Majeranek -8g Słonecznik łuskany Orzechy włoskie Bułka tarta Kasza jęczmienna Kasza gryczana Kawa zbożowa duża (147g) Makaron świderki 1kg Makaron nitki 1kg Makaron muszelki Mąka pszenna Makaron świderki pełne ziarno Mąka pszenna razowa Mąka ziemniaczana Płatki kukurydziane (1000g) Chrupki kukurydziane 80g Ciastka zbożowe Ciastka owsiane Kasza kuskus Kasza manna Płatki owsiane-500g Wafle ryżowe zbożowe Musli z owocami Ciastka biszkoptowe nadziewane Dżem truskawkowy (280g) Proszek do pieczenia Dżem morelowy (280g) Herbata czarna ekspresowa (140g) Herbata miętowa ekspresowa (40g) Herbata lipowa ekspresowa (40g) Herbata owocowa ekspresowa (40g) Ketchup (750ml) Koncentrat pomidorowy duży słoik (950g) Kakao (150g) Morele suszone Ryż biały 1kg Ryż brązowy (400 g) Sok pomarańczowy 2l Uszka z mięsem Żurek w butelce (500ml) Budyń śmietankowy-85g Buraczki ćwikłowe 850g-duży słoik Chrzan słoik mały-180g Drożdże świeże – 10g Groszek konserwowy -puszka 400g Galaretki owocowe -75g Jajka Jarzynka mrożona Kapusta kiszona -1kg Kisiel- 38g Sok owocowy-400ml Olej roślinny -1l o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i kwasów wielonienasyconych poniżej 40% Ogórki kiszone -500g Pasztet drobiowy -155g Pomidory w puszce-400g Żelatyna-50g Cukier Ryba w pomidorach makrela ( 175g) Ryby-paluszki z dorsza Płaty rybne z miruny Rodzynki Kapusta biała- główka Kapusta pekińska Cynamon Czereśnie

Część nr: 2 Nazwa: Część II – pieczywo i wyroby piekarskie
Drożdżówki Bułki zwykłe Chleb-600g-pszenno-żytni Chleb graham -500g Pączki Chleb tostowy-700g Pieczywo lekkie – 170g Rogaliki drożdżowe

Część nr: 3 Nazwa: Część III. Mięso, produkty mięsne, drób
Boczek wędzony gotowany Kiełbaska grillowa Parówka cienka min. 93% mięsa Łopatka wieprzowa Udka z kurczaka Wołowina gulaszowa Kości wieprzowe Porcja rosołowa z drobiu Kiełbasa wiejska Szynka drobiowa gotowana Szynka wieprzowa konserwowa Filet z indyka Karkówka Boczek wędzony gotowany
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3200000, 15100000, 15112000, 15220000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 41110000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin