Przetarg 7410094 - Dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz...

   
Analizuj Zamówienie 7410094 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-04-01
przedmiot ogłoszenia
Dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz mięsa i wędlin wieprzowych
Numer referencyjny: 15 Z PN 20

1. Przed
miotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich oraz mięsa i wędlin wieprzowych, która obejmuje:
Pakiet 1 – Pieczywo, bułka tarta, drożdże, wyroby ciastkarskie;
Pakiet 2 – Mięso wieprzowe, wędliny wieprzowo-wołowe, wędliny podrobowe i podroby wieprzowe.

2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z wykazem kodów CPV i ilości asortymentu zawierają załączniki nr 1-1 i 1-2 do SIWZ (Formularz cenowy/Przedmiot zamówienia).

3. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia.
3.1 Dostarczony towar musi być:
a) świeży z datą minimalnej trwałości lub terminem przydatności do spożycia, bez wad fizycznych i jakościowych oraz spełniać wymagania jakościowe zawarte w załącznikach do SIWZ (Formularze cenowe/Przedmiot zamówienia i projekt umowy),
b) pakowany asortymentowo i dostarczany w opakowaniach określonych w Formularzu cenowym/Przedmiot zamówienia,
c) zaopatrzony w etykietę, która powinna odpowiednio zawierać:
- w przypadku Pakietu 1: nazwę i adres producenta, nazwę i skład produktu , masę netto produktu, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia, warunki przechowywania, informację o alergenach i wartości odżywczej.
- w przypadku Pakietu 1 poz. 1-17: nazwę i adres producenta, pełną nazwę i skład produktu, informację o alergenach i wartości odżywczej, datę – termin produkcji
i przydatności do spożycia, warunki przechowywania, identyfikator weterynaryjny.
- w przypadku Pakietu 1 poz. 18-25: nazwę i adres producenta, nazwę produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia, warunki przechowywania, identyfikator weterynaryjny, kraj pochodzenia.


4. Wytworzenie towaru, sposób opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego
(z uwzględnieniem ich zmian), a w szczególności:
4.1. przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 ze zm.) i aktów wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy;
4.2. Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L Nr 31, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15 t. 6, str. 463);
4.3. przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity Dz. U. z 2019 r., poz. 824) i aktów wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy;
4.4. przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139, str. 55 ze zm.) oraz przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi (Dz. Urz. UE L Nr 139, str. 206 ze zm.) oraz przepisów wydanych na podstawie tych rozporządzeń;
4.5. przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L Nr 139, str. 1, ze zm.);
4.6. przepisów Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L Nr 338, str. 4);
4.7. przepisów Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 ze zm.);
4.8. przepisów ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity: Dz. U. z 2019 r., poz. 2178) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy;
4.9. przepisów ustawy z dnia 29 stycznia 2004 o Inspekcji Weterynaryjnej (tekst jednolity: Dz. U. z 2018 r., poz. 1557) wraz z aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy;
4.10. przepisów rozporządzenia Komisji (WE) nr 1580/2007 z dnia 21 grudnia 2007 r. ustanawiającego przepisy wykonawcze do rozporządzeń Rady (WE) nr 2200/96, (WE) nr 2201/96 i (WE) nr 1182/2007 w sektorze owoców i warzyw (Dz. Urz. UE L Nr 350 z 31.12.2007, str. 1).

5. Zamawiający wymaga aby dostarczone artykuły były oznakowane zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz Rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE L Nr 304 z 22.11.2011, str. 18 ze zm.).

6. Zamawiający wymaga, aby wszystkie oferowane przez Wykonawcę artykuły będące przedmiotem zamówienia były wyprodukowane i wprowadzone do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP oraz przewożone pojazdami spełniającymi wymagania systemu HACCP.

7. Zamawiający będzie dokonywał bieżącej oceny stanu opakowań zbiorczych i jednostkowych oraz stanu sanitarnego środków transportu przeznaczonych do przewozu żywności.

8. Szczegółowe zasady realizacji dostaw oraz przewidywane zmiany umowy określa projekt umowy stanowiący załącznik nr 5 do SIWZ.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Pieczywo, bułka tarta, drożdże, wyroby ciastkarskie
Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa, bułki tartej, drożdży, wyrobów ciastkarskich. Szczegółowe informacje dotyczące asortymentu i ilości zawiera Formularz cenowy/Przedmiot zamówienia stanowiący załącznik nr 1-1 do SIWZ.

Część nr: 2 Nazwa: Mięso wieprzowe, wędliny wieprzowo - wołowe, wędliny podrobowe i podroby wieprzowe
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego, wędlin wieprzowo - wołowych, wędlin podrobowych i podrobów wieprzowych. Szczegółowe informacje dotyczące asortymentu i ilości zawiera Formularz cenowy/Przedmiot zamówienia stanowiący załącznik nr 1-2 do SIWZ.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15800000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin