Przetarg 7411818 - Dostawa sprzętu gastronomicznego i wyposażenia stołowo-...

   
Analizuj Zamówienie 7411818 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-04-02
przedmiot ogłoszenia
Dostawa sprzętu gastronomicznego i wyposażenia stołowo- kuchennego dla 24 Wojskowego Oddziału Gospodarczego.
Numer referencyjny:
23/2020

Przedmiotem zamówienia jest dostawa urządzeń, elementów urządzeń oraz termosów (zadanie nr 1) i dostawy drobnego sprzętu stołowo – kuchennego (zadanie nr 2) na rzecz 24 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Giżycku. Szczegółowy opis asortymentu został wskazany w załączniku nr 2.
Zamawiający przewiduje zmówienie opcjonalne w trakcie trwania umowy
w ilościach i asortymencie podanym w zestawieniu (załącznik nr 3 i załącznik nr 4)
Zadanie 1
1. Dostawa sprzętu gastronomicznego (urządzeń, elementów urządzeń
i termosów):

1.1. Dostarczony towar powinien odpowiadać wszelkim normom jakościowym, posiadać wymagane parametry techniczne, cechy i właściwości określone w opisie przedmiotu zamówienia oraz być fabrycznie nowy, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania.
1.2. Dostawa będzie realizowana zgodnie z złożonym zamówieniem przez osobę upoważnioną z 24 WOG. Na opakowaniu zamówionego towaru (każdy asortyment z osobna) należy oznakować liczbę porządkową odpowiadającą liczbie z zestawienia cenowego. Towar nieoznakowany nie będzie przyjmowany.
1.3. Wykonawca dostarczy wraz z towarem gwarancję producenta (o ile nie są umieszczone na opakowaniach) oraz wszystkie inne wymagane dokumenty, a w szczególności dokumentację techniczną i eksploatacyjną sprzętu, atesty i certyfikaty bezpieczeństwa. Dokumenty muszą być sporządzone w języku polskim.
1.4. Wykonawca zapewni bezpłatny montaż urządzeń i przeprowadzi jednodniowe szkolenie personelu. Wykonawca w ramach szkolenia
i rozruchu technologicznego zabezpieczy materiały eksploatacyjne.
1.5. Dostarczone urządzenia podlegają odbiorowi na podstawie ,,Protokołu przyjęcia – przekazania” oraz „protokołu z montażu i rozruchu technologicznego urządzeń” – potwierdzającego wykonanie przedmiotu zamówienia.
1.6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za towar do czasu jego formalnego przyjęcia przez Zamawiającego tj. podpisania przez strony „Protokołu przyjęcia – przekazania”.
1.7. Wykonawca przed dostawą musi uzgodnić termin dostawy (telefonicznie lub faksem) na minimum 48 godzin przed zaplanowaną czynnością. Dostawy mają odbywać się od poniedziałku do czwartku od godz. 8:00
do godz.15:00, piątek od godz. 8:00 do godz. 12:00 .
1.8. Wykonawca jest odpowiedzialny względem Zamawiającego za wady, które posiadać będzie dostarczony towar. W przypadku zaistnienia takiej sytuacji zastosowanie będą miały odpowiednie przepisy Kodeksu cywilnego.
1.9. Wykonawca nie może zastawić ani przenieść na osobę trzecią wierzytelności przysługującej mu od Zamawiającego bez jego zgody wyrażonej na piśmie.

2. Odbiór towaru:

2.1. Ustalenia co do ilości, jakości, oceny towaru itp., będą dokonywane przez wyznaczonego przedstawiciela Zamawiającego, w stołówce wojskowej przedstawiciela po dokonaniu przez Wykonawcę montażu, rozruchu technologicznym i szkoleniu personelu.


Zadanie 2
3. Dostawa drobnego sprzętu stołowo-kuchenny:

3.1. Dostarczony towar powinien odpowiadać wszelkim normom jakościowym, posiadać wymagane parametry techniczne, cechy i właściwości określone w opisie przedmiotu zamówienia oraz być fabrycznie nowy, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania.
3.2. Dostawa będzie realizowana zgodnie z złożonym zamówieniem przez osobę upoważnioną. z 24 WOG. Na opakowaniu zamówionego towaru (każdy asortyment z osobna) należy oznakować liczbę porządkową odpowiadającą liczbie z zestawienia cenowego. Towar nieoznakowany nie będzie przyjmowany.
3.3. Wykonawca dostarczy wraz z towarem gwarancję producenta (o ile nie są umieszczone na opakowaniach) oraz wszystkie inne wymagane dokumenty. Dokumenty muszą być sporządzone w języku polskim.
3.4. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za towar do czasu jego formalnego przyjęcia przez Zamawiającego tj. podpisania przez strony „Protokołu przyjęcia – przekazania”.
3.5. Wykonawca przed dostawą musi uzgodnić termin dostawy (telefonicznie lub faksem) na minimum 48 godzin przed zaplanowaną czynnością. Dostawy mają odbywać się od poniedziałku do czwartku od godz. 8:00 do godz.15:00, piątek od godz. 8:00 do godz. 12:00 .
3.6. Wykonawca jest odpowiedzialny względem Zamawiającego za wady, które posiadać będzie dostarczony towar. W przypadku zaistnienia takiej sytuacji zastosowanie będą miały odpowiednie przepisy Kodeksu cywilnego.
3.7. Wykonawca nie może zastawić ani przenieść na osobę trzecią wierzytelności przysługującej mu od Zamawiającego bez jego zgody wyrażonej na piśmie.

4. Obowiązkiem Wykonawcy wobec Pełnomocnika ds. Ochrony Informacji Niejawnych jest dostarczenie wypełnionego wniosku wraz ze zdjęciami w formie elektronicznej pracowników i ich numerów dowodów tożsamości oraz marek pojazdów wraz z numerami rejestracyjnymi zabezpieczających realizację udzielonego zamówienia (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 9 do SIWZ). Wymagane zdjęcia powinny być w formie jak do dokumentów oraz pliki w formacie przyjętym dla obrazów, tj. jpeg, bmp, png itp. Zdjęcia w formie elektronicznej można dostarczyć na informatycznym nośniku danych lub przesłać mailem.
5. Wykonawca (Podwykonawca), jeżeli przy realizacji zamówienia będzie posługiwał się cudzoziemcami, którzy będą wchodzili na teren jednostki wojskowej, musi uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki, zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) ,,Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (DZ. Urz. MON 2017, poz. 18).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Dostawa sprzętu gastronomicznego (urządzeń, elementów urządzeń i termosów)
1.1. Dostarczony towar powinien odpowiadać wszelkim normom jakościowym, posiadać wymagane parametry techniczne, cechy i właściwości określone w opisie przedmiotu zamówienia oraz być fabrycznie nowy, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. 1.2. Dostawa będzie realizowana zgodnie z złożonym zamówieniem przez osobę upoważnioną z 24 WOG. Na opakowaniu zamówionego towaru (każdy asortyment z osobna) należy oznakować liczbę porządkową odpowiadającą liczbie z zestawienia cenowego. Towar nieoznakowany nie będzie przyjmowany. 1.3. Wykonawca dostarczy wraz z towarem gwarancję producenta (o ile nie są umieszczone na opakowaniach) oraz wszystkie inne wymagane dokumenty, a w szczególności dokumentację techniczną i eksploatacyjną sprzętu, atesty i certyfikaty bezpieczeństwa. Dokumenty muszą być sporządzone w języku polskim. 1.4. Wykonawca zapewni bezpłatny montaż urządzeń i przeprowadzi jednodniowe szkolenie personelu. Wykonawca w ramach szkolenia i rozruchu technologicznego zabezpieczy materiały eksploatacyjne. 1.5. Dostarczone urządzenia podlegają odbiorowi na podstawie ,,Protokołu przyjęcia – przekazania” oraz „protokołu z montażu i rozruchu technologicznego urządzeń” – potwierdzającego wykonanie przedmiotu zamówienia. 1.6. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za towar do czasu jego formalnego przyjęcia przez Zamawiającego tj. podpisania przez strony „Protokołu przyjęcia – przekazania”. 1.7. Wykonawca przed dostawą musi uzgodnić termin dostawy (telefonicznie lub faksem) na minimum 48 godzin przed zaplanowaną czynnością. Dostawy mają odbywać się od poniedziałku do czwartku od godz. 8:00 do godz.15:00, piątek od godz. 8:00 do godz. 12:00 . 1.8. Wykonawca jest odpowiedzialny względem Zamawiającego za wady, które posiadać będzie dostarczony towar. W przypadku zaistnienia takiej sytuacji zastosowanie będą miały odpowiednie przepisy Kodeksu cywilnego. 1.9. Wykonawca nie może zastawić ani przenieść na osobę trzecią wierzytelności przysługującej mu od Zamawiającego bez jego zgody wyrażonej na piśmie. 2. Odbiór towaru: 2.1. Ustalenia co do ilości, jakości, oceny towaru itp., będą dokonywane przez wyznaczonego przedstawiciela Zamawiającego, w stołówce wojskowej przedstawiciela po dokonaniu przez Wykonawcę montażu, rozruchu technologicznym i szkoleniu personelu.

Część nr: 2 Nazwa: Dostawa drobnego sprzętu stołowo-kuchenny.
3.1. Dostarczony towar powinien odpowiadać wszelkim normom jakościowym, posiadać wymagane parametry techniczne, cechy i właściwości określone w opisie przedmiotu zamówienia oraz być fabrycznie nowy, posiadać nienaruszone cechy pierwotnego opakowania. 3.2. Dostawa będzie realizowana zgodnie z złożonym zamówieniem przez osobę upoważnioną. z 24 WOG. Na opakowaniu zamówionego towaru (każdy asortyment z osobna) należy oznakować liczbę porządkową odpowiadającą liczbie z zestawienia cenowego. Towar nieoznakowany nie będzie przyjmowany. 3.3. Wykonawca dostarczy wraz z towarem gwarancję producenta (o ile nie są umieszczone na opakowaniach) oraz wszystkie inne wymagane dokumenty. Dokumenty muszą być sporządzone w języku polskim. 3.4. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za towar do czasu jego formalnego przyjęcia przez Zamawiającego tj. podpisania przez strony „Protokołu przyjęcia – przekazania”. 3.5. Wykonawca przed dostawą musi uzgodnić termin dostawy (telefonicznie lub faksem) na minimum 48 godzin przed zaplanowaną czynnością. Dostawy mają odbywać się od poniedziałku do czwartku od godz. 8:00 do godz.15:00, piątek od godz. 8:00 do godz. 12:00 . 3.6. Wykonawca jest odpowiedzialny względem Zamawiającego za wady, które posiadać będzie dostarczony towar. W przypadku zaistnienia takiej sytuacji zastosowanie będą miały odpowiednie przepisy Kodeksu cywilnego. 3.7. Wykonawca nie może zastawić ani przenieść na osobę trzecią wierzytelności przysługującej mu od Zamawiającego bez jego zgody wyrażonej na piśmie. 4. Obowiązkiem Wykonawcy wobec Pełnomocnika ds. Ochrony Informacji Niejawnych jest dostarczenie wypełnionego wniosku wraz ze zdjęciami w formie elektronicznej pracowników i ich numerów dowodów tożsamości oraz marek pojazdów wraz z numerami rejestracyjnymi zabezpieczających realizację udzielonego zamówienia (zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 9 do SIWZ). Wymagane zdjęcia powinny być w formie jak do dokumentów oraz pliki w formacie przyjętym dla obrazów, tj. jpeg, bmp, png itp. Zdjęcia w formie elektronicznej można dostarczyć na informatycznym nośniku danych lub przesłać mailem. 5. Wykonawca (Podwykonawca), jeżeli przy realizacji zamówienia będzie posługiwał się cudzoziemcami, którzy będą wchodzili na teren jednostki wojskowej, musi uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki, zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) ,,Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (DZ. Urz. MON 2017, poz. 18).
branża Elektronika, RTV, AGD, multimedia
podbranża sprzęt gospodarstwa domowego
kody CPV 39700000, 39710000, 39720000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin