Przetarg 7134938 - Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i...

   
Analizuj Zamówienie 7134938 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2019-11-04
2019-11-05
przedmiot ogłoszenia
Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim

Numer referencyjny: DKW.2232.3.2019.SB

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do aresztów śledczych i zakładów karnych w okręgu łódzkim. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 części związane z rejonizacją Jednostek Penitencjarnych a każda z nich dodatkowo na 2 odrębne części. Zamówienie obejmuje łącznie 6 części : 1a, 2a, 1b, 2b, 1c, 2c.
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na zrealizowanie jednej dowolnie wybranej części, bądź też na zrealizowanie kilku lub wszystkich części.
Część nr 1 – Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu).
Część nr 1A – Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu).
Część nr 2A – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu).

Część nr 2 – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi)
Część nr 1B – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi).

Część nr 2B – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi).

Część nr 3 – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych i mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim).
Część nr 1C – Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim).

Część nr 2C – Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim).
3. Dostawy będą realizowane partiami do magazynów Zamawiających indywidualnych transportem Wykonawcy. Dokładną wielkość i terminy dostaw każdorazowo określać będą Zamawiający indywidualni wymienieni w rozdz. III pkt. 1. Dostawy winny być realizowane w dni robocze w dniach i godzinach określonych w załączniku nr 8 (sobota nie jest dniem roboczym). Dostawa wyrobów dokonywana będzie przystosowanym do tego środkiem transportu Wykonawcy w taki sposób, aby nie została naruszona jakość zdrowotna zamówionych wyrobów, na jego koszt, Loco magazyn Zamawiającego indywidualnego.
4. Zamawiane produkty żywnościowe muszą posiadać wszelkie niezbędne dokumenty potwierdzające ich dopuszczenie do obrotu na terytorium RP zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, a Wykonawca zobowiązany jest do przekazania ich Zamawiającemu i Odbiorcom na ich żądanie.
5. Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów żywnościowych, o których mowa w części 1A, 1B, 1C (produkty mięsno – wędliniarskie) nie może być krótszy niż 14 dni, dla części 2A, 2B, 2C (mięso) nie może być krótszy niż 4 dni – od dnia dostawy do magazynu danej jednostki.
6. Zamawiający wymaga aby zaproponowany termin płatności zawierał się w przedziale od 21 do 30 dni.
7. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą być odpowiednio posortowane przez wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno - epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Mięso oraz wyroby mięsne mają być dostarczane w czystych plastikowych pojemnikach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, spełniających wymogi sanitarno – higieniczne.
8. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego.
9. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście i telefonicznie w dniu dostawy.
10. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad najpóźniej do 72 godzin od dnia i godziny zgłoszenia niezgodności.
11. Oferowane produkty żywnościowe muszą spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno–epidemiologiczne i zasady systemy HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności do spożycia, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
12. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za jakość dokonywanych dostaw, ich zgodność z zamówieniem oraz za szkody poniesione przez Zamawiającego indywidualnego lub osoby trzecie, a będące następstwem niedotrzymania terminów dostaw, właściwości i jakości dostarczanych produktów.
13. Przedmiot zamówienia, sposób jego przewozu, jak również sposób i rodzaj opakowania powinien spełniać wymagania obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa.
14. Wykonawca zobowiązany jest przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującym również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe spowodowane przez dostarczone towary.
15. Wykonawca zobowiązany jest do pokrycia kosztów leczenia osób poszkodowanych i przeprowadzenia zabiegów sanitarnych oraz do zaspokojenia roszczeń odszkodowawczych wynikających z zatruć dostarczonymi towarami.
16. Zamawiający informuję, że ilekroć przedmiot zamówienia określony w specyfikacji istotnych warunków zamówienia opisany jest przez wskazanie znaku towarowego, patentu lub pochodzenia dopuszcza się rozwiązania równoważne. Nazwy własne podane w formularzach cenowych, które stanowią załączniki do SIWZ należy rozumieć jako preferowanego typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Nazwa takiego produktu musi znaleźć się w ofercie. Zaproponowane przez Wykonawców w ofercie produkty równoważne muszą posiadać minimalne parametry techniczne (rodzaj opakowania, konsystencja, skład surowcowy produktu itp.) a także posiadać cechy jakościowe (normy , dopuszczone do stosowania gastronomicznego środki konserwujące i barwiące itp.)i walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa, itp.) nie gorsze niż produkty wymienione przez Zamawiającego. Opisując przedmiot zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 Pzp dopuszcza się rozwiązania równoważne opisywanym
Wykazanie równoważności zaoferowanego przedmiotu spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania jakościowe określone przez zamawiającego.
Rodzaj i ilość produktów zostanie podana w opisie przedmiotu zamówienia dla danej części zamówienia.
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Część 1A. Dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu)
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno - wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu) 1 Parówki drobiowe 4600 kg; 2 Serdelki drobiowe 3900 kg; 3 Kiełbasa śląska drobiowa 8300 kg 4 Kiełbasa śniadaniowa drobiowa 4600 kg; 5 Kiełbasa kanapkowa drobiowa 5050 kg; 6 Kiełbasa szynkowa drobiowa 2600 kg; 7 Kiełbasa żywiecka drobiowa 860 kg; 8 Mortadela drobiowa 3160 kg; 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona 4250 kg; 10 Kiełbasa biała drobiowa parzona 750 kg; 11 Baleron drobiowy 400 kg; 12 Rolada drobiowa 760 kg; 13 Lunch meat drobiowy 3160 kg; 14 Blok drobiowy 2800 kg; 15 Polędwica drobiowa 1050 kg; 16 Szynka drobiowa 1150 kg; 17 Pasztetowa drobiowa 3900 kg; 18 Pasztet drobiowy 1500 kg;

Część nr: 2 Nazwa: Część 2A. Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu)
Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Północnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Garbalinie, Zakład Karny w Łowiczu): 1 Ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona 12300 kg; 2 Filet z piersi kurczaka – nie mrożony 900 kg; 3 Wątroba drobiowa – nie mrożona 5650 kg; 4 Żołądki drobiowe – nie mrożone 5600 kg; 5 Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone 1200 kg; 6 Mięso mielone drobiowe – nie mrożone 8250 kg; 7 Kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) 4600 kg.

Część nr: 3 Nazwa: Część 1B. Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi)
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi): 1 Parówki drobiowe 5150 kg; 2 Serdelki drobiowe 1800 kg; 3 Kiełbasa śląska drobiowa 6100 kg; 4 Kiełbasa śniadaniowa drobiowa 3500 kg; 5 Kiełbasa kanapkowa drobiowa 4000 kg; 6 Kiełbasa szynkowa drobiowa 4150 kg; 7 Kiełbasa żywiecka drobiowa 2100 kg; 8 Mortadela drobiowa 2800 kg; 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona 1600 kg; 10 Kiełbasa biała drobiowa parzona 2150 kg; 11 Baleron drobiowy 200 kg; 12 Rolada drobiowa 750 kg; 13 Lunch meat drobiowy 700 kg; 14 Blok drobiowy 3900 kg; 15 Polędwica drobiowa 1050 kg; 16 Szynka drobiowa 1150 kg; 17 Pasztetowa drobiowa 3100 kg; 18 Pasztet drobiowy 700 kg.

Część nr: 4 Nazwa: Część 2B. Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi)
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Centralnym Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny Nr 1 w Łodzi, Zakład Karny Nr 2 w Łodzi, Areszt Śledczy w Łodzi): 1 Ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona 9200 kg; 2 Filet z piersi kurczaka – nie mrożony 970 kg; 3 Wątroba drobiowa – nie mrożona 5400 kg; 4 Żołądki drobiowe – nie mrożone 5400 kg; 5 Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone 1400 kg; 6 Mięso mielone drobiowe – nie mrożone 2050 kg; 7 Kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) - nie dotyczy

Część nr: 5 Nazwa: Część 1C. Dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim)
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mięsno – wędliniarskich drobiowych do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo - Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim): 1 Parówki drobiowe 1800 kg; 2 Serdelki drobiowe 2800 kg; 3 Kiełbasa śląska drobiowa 5300 kg; 4 Kiełbasa śniadaniowa drobiowa 2200 kg; 5 Kiełbasa kanapkowa drobiowa 2800 kg; 6 Kiełbasa szynkowa drobiowa 2500 kg; 7 Kiełbasa żywiecka drobiowa 1700 kg; 8 Mortadela drobiowa 4600 kg; 9 Kiełbasa parówkowa drobiowa parzona 1000 kg; 10 Kiełbasa biała drobiowa parzona 2800 kg; 11 Baleron drobiowy 200 kg; 12 Rolada drobiowa 200 kg; 13 Lunch meat drobiowy 3800 kg; 14 Blok drobiowy 3200 kg; 15 Polędwica drobiowa 2200 kg; 16 Szynka drobiowa 1200 kg; 17 Pasztetowa drobiowa 1500 kg; 18 Pasztet drobiowy 2700 kg.

Część nr: 6 Nazwa: Część 2C. Dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo – Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim)
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa drobiowego do Jednostek Penitencjarnych w Regionie Południowo – Zachodnim Okręgu Łódzkiego (Zakład Karny w Sieradzu, Areszt Śledczy w Piotrkowie Trybunalskim): 1 Ćwiartka tylna z kurczaka – nie mrożona 17000 kg; 2 Filet z piersi kurczaka – nie mrożony 700 kg; 3 Wątroba drobiowa – nie mrożona 3500 kg; 4 Żołądki drobiowe – nie mrożone 3500 kg; 5 Skrzydełka z kurczaka - nie mrożone 1300 kg; 6 Mięso mielone drobiowe – nie mrożone 3000 kg; 7 Kotlet drobiowy – wyrób garmażeryjny (waga 1 szt. 90-100g) 6300 kg.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15112100, 15131135
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin