Zlecenie 6658511 - Nabór ofert na wykonanie analiz chemicznych bulw ziemniaka...
(zakończone) | Zamówienie 6658511|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2019-03-21 |
przedmiot zlecenia | Nabór ofert na wykonanie analiz chemicznych bulw ziemniaka pod względem zawartości suchej masy i skrobi oraz ocenę parametrów morf ologiczno-fizjologicznych rośliny Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analiz chemicznych bulw ziemniaka pod względem zawartości suchej masy i skrobi oraz ocena parametrów morfologiczno-fizjologicznych rośliny. Cel zamówienia 1. Celem postępowania jest wybór Oferenta, który odpowiedzialny będzie za wykonanie analiz chemicznych bulw ziemniaka pod względem zawartości suchej masy i skrobi oraz ocenę parametrów morfologiczno-fizjologicznych rośliny 2. Niniejsze postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest zgodnie z zasadą konkurencyjności, określoną w Wytycznych Ministra Rozwoju obowiązujących od dnia 23 sierpnia 2017 r. w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020, zwanymi dalej: „Wytycznymi Ministra Rozwoju”. 3. W zakresie nieuregulowanym w niniejszym Zapytaniu ofertowym stosuje się przepisy prawa polskiego, w szczególności Kodeksu cywilnego, jak też Wytyczne Ministra Rozwoju z dnia 23 sierpnia 2017 r. w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analiz chemicznych bulw ziemniaka pod względem zawartości suchej masy i skrobi oraz ocena parametrów morfologiczno-fizjologicznych rośliny. I. Wykonanie analiz chemicznych bulw ziemniaka pod względem zawartości: 1. suchej masy - metodą suszarkową (dwustopniowe 24 godzinne suszenie w temp 75°C oraz w 105°C do uzyskania stałej masy), 2. skrobi - metodą polarymetryczną Ewersa (Adler, 1971). Liczba prób w poszczególnych sezonach wegetacyjnych (1 próba obejmuje badanie suchej masy oraz skrobi): • 2020 -72 próby (3 próby (1 próba = 1 roślina) x 2 odmiany x 2 kombinacje (susza i nawadnianie) x 2 profile glebowe = 24 prób x 3 razy w sezonie) • 2021 - 108 prób (9 prób (1 próba = 3 rośliny) x 2 odmiany x 2 pola = 36 prób x 3 razy w sezonie) • 2022 - 162 próby (9 prób (1 próba = 3 rośliny) x 2 odmiany x 3 pola = 54 prób x 3 razy w sezonie) Masa materiału biologicznego (bulwa ziemniaka) będzie wynosiła minimum 3 kg/próbę. Oferent będzie zobowiązany do pobrania prób (3 razy w każdym z sezonów wegetacyjnych 2020, 2021, 2022 w okresie maj-październik) z pól uprawnych wskazanych przez Zamawiającego oraz zgodnie z ustaleniami z Zamawiającym. Pola będą znajdowały się w promieniu maksymalnie 80 km od miejsca realizacji projektu tj. miasto Opole. II. Ocena parametrów morfologiczno-fizjologicznych rośliny z uwzględnieniem: • powierzchni asymilacyjnej i wskaźnika LAI (wskaźnik pokrycia gleby przez listowie), • zawartości chlorofilu w liściach – wskaźnik zieloności SPAD, • parametrów fluorescencji chlorofilu w liściach, • zawartości wody w liściu (Relative Water Content), • oceny wysokości roślin, suchej masy łodyg, liści i części podziemnej. Liczba prób w poszczególnych sezonach wegetacyjnych (1 próba obejmuje wszystkie ww. badania): • 2020 - 72 próby (3 próby (1 próba = 1 roślina) x 2 odmiany x 2 kombinacje (susza i nawadnianie) x 2 profile glebowe = 24 prób x 3 razy w sezonie) • 2021 - 108 prób (9 prób (1 próba = 3 rośliny) x 2 odmiany x 2 pola = 36 prób x 3 razy w sezonie) • 2022 - 162 próby (9 prób (1 próba = 3 rośliny) x 2 odmiany x 3 pola = 54 prób x 3 razy w sezonie) Oferent będzie zobowiązany do pobrania prób (3 razy w każdym z sezonów wegetacyjnych 2020, 2021, 2022 w okresie maj -październik) z pól uprawnych wskazanych przez Zamawiającego oraz zgodnie z ustaleniami z Zamawiającym. Pola będą znajdowały się w promieniu maksymalnie 80 km od miejsca realizacji projektu tj. miasto Opole. Prawa własności intelektualnej do wyników prac wytworzonych w wyniku realizacji przedmiotu zamówienia Zapytania Ofertowego przysługują wyłącznie Zamawiającemu, przy czym zarówno Zamawiający, jak i Oferent zachowują prawa do własności intelektualnej stworzonej przez siebie przed przystąpieniem do realizacji zamówienia. |
branża | Laboratoria |
podbranża | usługi laboratoryjne |
kody CPV | 73100000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | cała Polska |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Opolskie |