Zlecenie 6824044 - Postępowanie o udzielenie zamówienia nr 5/2019/POWER...

   
Zamówienie 6824044 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-06-10
przedmiot zlecenia
Postępowanie o udzielenie zamówienia nr 5/2019/POWER Zapytanie ofertowe w sprawie Świadczenia cateringu dla uczestników kursów dos
konalących dla fizjoterapeutów w ramach projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pn. „Doskonalenie zawodowe fizjoterapeutów - wysokiej jakości, nowoczesne kursy doskonalące”.

OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA (OPZ)


1. Planowana liczba uczestników jednego kursu wyniesie średnio 30 osób, jednak nie przekroczy 40 osób, przy czym rzeczywista liczba uczestników może być mniejsza i jest to niezależne od Zamawiającego.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość odwołania kursu jeżeli zgłosi się niewystarczająca liczba uczestników – minimalna liczba uczestników wymagana aby kurs mógł się odbyć to 15 osób.
3. Czas trwania kursów wynosi: 1 dzień dla kursu „Screening medyczny w fizjoterapii”.

4. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć catering dla liczby uczestników wskazanych w zamówieniu, jednak rozliczenie wynagrodzenia odbywać się będzie w oparciu o rzeczywistą liczbę uczestników kursu, którzy zgłoszą się na kurs i podpiszą listę obecności. Zamawiający pomimo dopełnienia wszelkich starań nie może zagwarantować 100% obecności.

5. Zamówienie na catering składane będzie nie później niż na 3 dni przed terminem rozpoczęcia kursu,
w którym podane zostaną dane obejmujące:

1) adres realizacji kursu,
2) liczbę zakwalifikowanych uczestników
3) godziny serwowania cateringu;
4) liczbę zamawianych dań wegetariańskich;
5) osobę uprawniona do odbioru cateringu ze strony Zamawiającego na miejscu kursu.

6. Zamawiający na dzień przed kursem zweryfikuje ostateczną liczbę osób zakwalifikowanych a w przypadku kursów kilkudniowych dokona weryfikacji rzeczywistej liczby uczestników kursu o czym zostanie poinformowany Wykonawca.
7. Wykonawca będzie świadczył usługę cateringową sukcesywnie, zgodnie z otrzymywanymi zamówieniami.

8. Planowana liczba posiłków wyliczona została wg zasady liczba dni trwania poszczególnych kursów x maksymalna liczba uczestników = 30 osób:

I. OPIS WYMAGAŃ DOTYCZĄCYCH SERWOWANIA CATERINGU
1. Obiady serwowane powinny być przez obsługę zapewnioną przez Wykonawcę wraz z odpowiadającą im liczbą sztućców zgodnie ze wskazaniem w zamówieniu, tj.
- w lokalu gastronomicznym znajdującym się w odległości nie większej niż 600 m. od miejsca realizacji kursu, które zostanie podane na 7 dni przed kursem
lub
w opakowaniach jednorazowych (pojemniki muszą spełniać wymogi dla serwowania żywności) w miejscu realizacji kursu
Wykonawca zobowiązany jest każdorazowo poinformować Zamawiającego po otrzymaniu zamówienia cateringu czy obiady serwowane będą w miejscu realizacji kursów czy w lokalu gastronomicznym z podaniem jego adresu.
2. W ramach serwisu kawowego Wykonawca dostarczy na salę szkoleniową kawę i herbatę w termosach wraz z dodatkami i wystarczającą liczbą kubków papierowych i mieszadełek drewnianych wraz z drobnymi przekąskami, wskazanymi w dalszej części OPZ.
Wykonawca zobowiązany jest do:
1. Dostarczenia i serwowania obiadów oraz przerwy kawowej na zasadach opisanych poniżej, zgodnie z przepisami BHP i pozostałymi, właściwymi dla tego rodzaju usługi;
2. Stosowania urozmaiconego menu polegającego na wydawaniu każdego dnia kursu innych potraw obiadowych;
3. Przygotowania, transportu oraz wydawania cateringu zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego oraz serwowania ich w sposób estetyczny;
4. Odpowiedniego przygotowania miejsca, w którym będzie świadczona usługa, w zakresie niezbędnym do jej realizacji oraz zapewnienia właściwego poziomu jakości, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie zasadami;
5. Zapewnienia wyposażenia niezbędnego do świadczenia usługi cateringowej oraz spożywania posiłków, w tym także zapewnienia papierowych serwetek;
6. Obsługa kelnerska powinna stosować schludny ubiór zgodny z ogólnymi zasadami przyjętymi w tym zakresie;
7. Dostarczania świeżych, nieprzeterminowanych produktów żywnościowych, o właściwej temperaturze do spożycia (dania i napoje, które z założenia powinny być gorące nie mogą być serwowane zimne lub letnie i tak samo dania i napoje, które z założenia powinny być zimne nie mogą być serwowane ciepłe);
8. Oznakowania dań wegetariańskich, jeżeli będą zamawiane;
9. Przestrzegania wymagań co do składu i gramatury posiłków;
10. Uprzątnięcia pomieszczenia, gdzie wydawany był catering do stanu pierwotnego w zakresie wynikającym ze świadczenia usługi cateringu i wywozu brudnych naczyń oraz powstałych odpadów – dotyczy miejsca realizacji kursu. Cel zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników kursów doskonalących dla fizjoterapeutów realizowanych w: Rymanowie Zdroju, obejmujące zapewnienie uczestnikom obiadów i przerw kawowych. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie cateringu dla uczestników kursu realizowanego w Rymanowie Zdroju, szczegółowy opis zawarto w załączniku dołączonym do niniejszego ogłoszenia.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne
kody CPV 55300000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin