Zlecenie 8065905 - Pozytywny Żłobek w Gdańsku Oliwie i w Leśniewie CEL...

   
Zamówienie 8065905 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-04-08
przedmiot zlecenia
Pozytywny Żłobek w Gdańsku Oliwie i w Leśniewie

CEL ZAMÓWIENIA Zamawiający zamierza dokonać wyboru Wykonawcy, który świadczyć b
ędzie usługi cateringowe na rzecz Zamawiającego obejmujące przygotowanie i dostarczanie posiłków dla maksymalnie 100 dzieci do lat 3, uczęszczających do Pozytywnego Żłobka nr 6 zlokalizowanego w Gdańsku, przy ul. Wąsowicza 28. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane zgodnie z codziennym zapotrzebowaniem. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA I. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do wskazanych sal w żłobku posiłków wraz z napojami dla maksymalnie 100 dzieci dziennie, w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych i dni ustawowo wolnych. II. Posiłki obejmują: - śniadanie, drugie śniadanie (dostarczane do godziny 07:30); - dwudaniowy obiad i podwieczorek (dostarczane do godziny 11:00); - napoje do śniadania i obiadu. Dopuszczalne temperatury posiłków: a. Zupy min. 75 st. C b. Dania ciepłe min. 63 st. C c. Potrawy zimne poniżej 10 st. C d. Napoje gorące min. 80 st. C e. Napoje zimne od 0 do 14 st. C III. Posiłki zostaną przygotowane z uwzględnieniem: a. Wieku dzieci - dla dzieci poniżej 1 roku życia dostarczanie mieszanek mlecznych oraz posiłków odpowiednio rozdrobnionych, zmiksowanych. b. Diet (dieta bezglutenowa, dieta dla dzieci z alergiami pokarmowymi). Dostarczanie posiłków uwzględniających diety w pojemnikach oznaczonych rodzajem diet i imieniem dziecka. Podwieczorek nie powinien zawierać słodyczy. IV. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane zgodnie z codziennym zapotrzebowaniem. W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie zobowiązany do uwzględnienia zgłaszanych na bieżąco potrzeb w tym zakresie, zarówno mających wpływ na zwiększenie, jak i na zmniejszenie liczby posiłków. V. Osoby wskazane przez Zamawiającego będą przekazywały mailowo informację o zmienionej ilości posiłków. Informacja o liczbie posiłków będzie przekazywana do godziny 14.00 dnia poprzedzającego dostawę. VI. Zamawiający dopuszcza możliwość odwołania cateringu na dany dzień. Do obowiązków Wykonawcy należy: I. Wykonawca będzie przygotowywał, przechowywał i dostarczał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z poźń. zm.) oraz w Ustawie o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. 2020 poz. 326 z późn. zm.). Dodatkowo spełnione będą wymagania dla danej grupy wiekowej wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywane przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie oraz zalecenia żywieniowe stawiane przez Instytut Matki i Dziecka. II. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne. Oferent przed zawarciem umowy dostarczy zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci. III. Dostarczanie do wskazanego pomieszczenia przygotowanych napoi i posiłków dwa razy dziennie w zbiorczych: termosach, pojemnikach hermetycznych, w pudełkach do przewożenia żywności własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Napoje i posiłki powinny być dostarczane w podziale na cztery grupy. Każdy z pojemników powinien być oznaczony numerem lub nazwą grupy. IV. Zamawiający zapewni naczynia i sztućce, które będzie mył i wyparzał we własnym zakresie. V. Dostarczenie w piątek każdego tygodnia do godziny 12:00, a jeżeli piątek jest dniem wolnym od pracy, w pierwszy poprzedzający dzień roboczy, całotygodniowego jadłospisu (w formie wydrukowanej bezpośrednio do placówki oraz elektronicznie na adres mailowy przedszkola). VI. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. VII. Posiłki będą wydawane dzieciom przez pracowników przedszkola. VIII. Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia ewidencji ilościowo-wartościowej wydanych posiłków. IX. Wykonawca zobowiązany będzie do odbioru w dniu dostawy posiłku termosów, pojemników itp. wraz z resztkami, które pozostaną po śniadaniu, II śniadaniu, obiedzie, podwieczorku i napojach. X. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach powyższych próbek. Treść zapytania i wszystkie załączniki stanowią integralną część przedmiotowego zapytania.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin