Zlecenie 8065905 - Pozytywny Żłobek w Gdańsku Oliwie i w Leśniewie CEL...
(zakończone) | Zamówienie 8065905|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-04-08 |
przedmiot zlecenia | Pozytywny Żłobek w Gdańsku Oliwie i w Leśniewie CEL ZAMÓWIENIA Zamawiający zamierza dokonać wyboru Wykonawcy, który świadczyć b ędzie usługi cateringowe na rzecz Zamawiającego obejmujące przygotowanie i dostarczanie posiłków dla maksymalnie 100 dzieci do lat 3, uczęszczających do Pozytywnego Żłobka nr 6 zlokalizowanego w Gdańsku, przy ul. Wąsowicza 28. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane zgodnie z codziennym zapotrzebowaniem. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA I. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do wskazanych sal w żłobku posiłków wraz z napojami dla maksymalnie 100 dzieci dziennie, w dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych i dni ustawowo wolnych. II. Posiłki obejmują: - śniadanie, drugie śniadanie (dostarczane do godziny 07:30); - dwudaniowy obiad i podwieczorek (dostarczane do godziny 11:00); - napoje do śniadania i obiadu. Dopuszczalne temperatury posiłków: a. Zupy min. 75 st. C b. Dania ciepłe min. 63 st. C c. Potrawy zimne poniżej 10 st. C d. Napoje gorące min. 80 st. C e. Napoje zimne od 0 do 14 st. C III. Posiłki zostaną przygotowane z uwzględnieniem: a. Wieku dzieci - dla dzieci poniżej 1 roku życia dostarczanie mieszanek mlecznych oraz posiłków odpowiednio rozdrobnionych, zmiksowanych. b. Diet (dieta bezglutenowa, dieta dla dzieci z alergiami pokarmowymi). Dostarczanie posiłków uwzględniających diety w pojemnikach oznaczonych rodzajem diet i imieniem dziecka. Podwieczorek nie powinien zawierać słodyczy. IV. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki rzeczywiście wydane zgodnie z codziennym zapotrzebowaniem. W przypadku zmiany liczby posiłków, Wykonawca będzie zobowiązany do uwzględnienia zgłaszanych na bieżąco potrzeb w tym zakresie, zarówno mających wpływ na zwiększenie, jak i na zmniejszenie liczby posiłków. V. Osoby wskazane przez Zamawiającego będą przekazywały mailowo informację o zmienionej ilości posiłków. Informacja o liczbie posiłków będzie przekazywana do godziny 14.00 dnia poprzedzającego dostawę. VI. Zamawiający dopuszcza możliwość odwołania cateringu na dany dzień. Do obowiązków Wykonawcy należy: I. Wykonawca będzie przygotowywał, przechowywał i dostarczał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z poźń. zm.) oraz w Ustawie o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. 2020 poz. 326 z późn. zm.). Dodatkowo spełnione będą wymagania dla danej grupy wiekowej wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywane przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie oraz zalecenia żywieniowe stawiane przez Instytut Matki i Dziecka. II. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne. Oferent przed zawarciem umowy dostarczy zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci. III. Dostarczanie do wskazanego pomieszczenia przygotowanych napoi i posiłków dwa razy dziennie w zbiorczych: termosach, pojemnikach hermetycznych, w pudełkach do przewożenia żywności własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Napoje i posiłki powinny być dostarczane w podziale na cztery grupy. Każdy z pojemników powinien być oznaczony numerem lub nazwą grupy. IV. Zamawiający zapewni naczynia i sztućce, które będzie mył i wyparzał we własnym zakresie. V. Dostarczenie w piątek każdego tygodnia do godziny 12:00, a jeżeli piątek jest dniem wolnym od pracy, w pierwszy poprzedzający dzień roboczy, całotygodniowego jadłospisu (w formie wydrukowanej bezpośrednio do placówki oraz elektronicznie na adres mailowy przedszkola). VI. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. VII. Posiłki będą wydawane dzieciom przez pracowników przedszkola. VIII. Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia ewidencji ilościowo-wartościowej wydanych posiłków. IX. Wykonawca zobowiązany będzie do odbioru w dniu dostawy posiłku termosów, pojemników itp. wraz z resztkami, które pozostaną po śniadaniu, II śniadaniu, obiedzie, podwieczorku i napojach. X. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80, poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach powyższych próbek. Treść zapytania i wszystkie załączniki stanowią integralną część przedmiotowego zapytania. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |