Przetarg 6968288 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół...

   
Analizuj Zamówienie 6968288 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2019-08-21
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych

Przedmiotem zamówienia jest:
Przygotowywanie oraz dostarczeni
e posiłków w ramach wieloletniego programu „Posiłek w szkole i w domu” do sześciu punktów wydawania posiłków tj.
1) Szkoła Podstawowa w Wygodzie, ul. Łomżyńska 2, 18-400 Łomża,
2) Szkoła Podstawowa w Kupiskach, Nowe Kupiski 137, 18-400 Łomża
3) Szkoła Podstawowa w Jarnutach, Jarnuty 1, 18-400 Łomża
4) Szkoła Podstawowa w Pniewie, ul. Akacjowa 1, 18-400 Łomża
5) Szkoła Podstawowa w Konarzycach, ul. Szkolna 4, 18-400 Łomża
6) Szkoła Podstawowa w Podgórzu, ul. Szkolna 1, 18-400 Łomża
zgodnie z przepisami ustawy o pomocy społecznej z dnia
12 marca 2004 r. (tekst jed. Dz. U. z 2019, poz.1507) art. 17 ust. 1. pkt 14. Ilość zamawianych posiłków dziennie szacuje się średnio, w okresie od
2 września 2019 r. do 25 czerwca 2020 r. dla punktów:
- Szkoła Podstawowa w Wygodzie ok. 30 obiadów dziennie przez 186 dni,
tj. ok. 5.580 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Kupiskach ok. 20 obiadów dziennie przez 186 dni,
tj. ok. 3.720 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Jarnutach ok. 16 obiadów dziennie przez 186 dni,
tj. ok. 2.976 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Pniewie ok. 24 obiady dziennie przez 186 dni,
tj. ok. 4.464 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Konarzycach ok. 8 obiadów dziennie przez 186 dni,
tj. ok. 1.488 posiłków;
- Szkoła Podstawowa w Podgórzu ok. 6 obiadów dziennie przez 186 dni,
tj. ok. 1.116 posiłków.

Razem szacunkowa ilość posiłków dziennie ok. 104 obiady.
Ogółem - 19.344 posiłków.

Zamówienie przewiduje przygotowanie i wydawanie około 104 porcji/zestawów posiłków dziennie w trakcie roku szkolnego 2019/2020 za wyjątkiem dni wolnych
od zajęć szkolnych (sobót, niedziel, świąt i ferii). Przewiduje się, że w czasie realizacji zamówienia od 03.09.2019 r. do 25.06.2020 r. wydanych zostanie około
19.344 posiłków. Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku
z frekwencją uczniów w szkołach. Z racji zmniejszenia liczby wydawanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego.


Minimalna wartość kaloryczna 1 (jednej) szt. zestawu obiadowego - 950 kcal;

Wymagane parametry jednej porcji obiadowej:
a) zupa o pojemności nie mniejszej niż 300 ml – kaloryczność 250 kcal
b) drugie danie – kaloryczność 600 kcal w tym:
- ziemniaki (kasza, ryż, makaron) – 200g
- mięso, ryba – 80g
- surówki lub jarzyny gotowane – 100g
- naleśniki, pierogi – 200g
c) sok – 200 ml

Podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych
np. mięsa, ryb, jaj, sera lub tzw. potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami), przy czym potrawa rybna powinna być podawana przynajmniej raz
w tygodniu z wykorzystaniem fileta rybnego (smażona lub pieczona).
Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw
z warzyw.
W skład posiłku powinny wchodzić warzywa i owoce, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, posiłki dla dzieci i młodzieży powinny być urozmaicone
o wysokiej wartości odżywczej, a jednocześnie pełnym zaspokojeniu kalorycznym
i witaminowym, bogatym w składniki mineralne.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości
o właściwej wadze i objętości oraz odpowiednim poziomie energetycznym
i odżywczym. Posiłek powinien spełniać polskie normy żywieniowe odpowiednie
do wieku osoby uprawnionej do posiłku (dla dzieci i młodzieży) w zakresie zaopatrzenia w jednostki kaloryczne. Obiady powinny obejmować kuchnię tradycyjną, charakterystyczną dla regionu z uwzględnieniem produkcji własnej posiłków.
Posiłki powinny być urozmaicone o temperaturze minimum – pierwsze danie
75 stopni Celsjusza, drugie danie minimum 63 stopni Celsjusza, temperatura sałatek, surówek, soków - poniżej 4 stopni Celsjusza.
Dania nie mogą powtarzać się w okresie dekady. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej oraz przestrzegał norm
na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia
i Żywności. Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi
sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
Wykonawca podawał będzie jadłospis w formie pisemnej podpisany przez osobę upoważnioną z wyprzedzeniem na dekadę (10 dni) do wiadomości dyrektora każdej ze szkół objętych dożywianiem (do wzglądu Zamawiającemu).
Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania obiadów własnym transportem, przystosowanym do tego typu usług.
Wykonawca zobowiązuje się do odbioru z dnia bieżącego z punktów wydawania posiłków brudnych pojemników i termosów oraz odpadków pokonsumpcyjnych pozostałych po posiłku i zbieranych do specjalnych pojemników uprzednio przez niego dostarczonych do tych miejsc.
Dostarczenie posiłków do siedziby poszczególnych punktów wydawania posiłków powinno odbywać się codziennie od godz. 9:00 do godz. 11:00. Szczegółowe godziny dostawy posiłków do poszczególnych punktów zostaną ustalone z dyrektorami szkół. Przy każdorazowej dostawie posiłków, Wykonawca zobowiązany jest dodatkowo do przygotowania i przechowywania dla celów kontrolnych dodatkowej porcji obiadowej z każdego dnia w punkcie przygotowywania posiłków (u Wykonawcy).
W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie faktycznie dostarczonych obiadów i ich ceny jednostkowej.
Ilość zamawianych obiadów na dany dzień, dyrektor każdej ze szkół objętych programem będzie zgłaszał Wykonawcy najpóźniej do godz. 7:30 dnia bieżącego w formie telefonicznej lub e-mailowej, w związku z tym Wykonawca jest zobowiązany do podania w formie pisemnej danych kontaktowych osoby upoważnionej do kontaktów z Zamawiającym i dyrektorami szkół. Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny wydanych obiadów przez cały okres obowiązywania umowy.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55524000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin