Przetarg 6910278 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 6910278
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2019-07-18 |
przedmiot ogłoszenia | Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 im. Seweryna Udzieli w Ropczycach w 2019 r.- II etap Numer referencyjny: ZOJO.261.2.1.2019 1.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 5 im. Seweryna Udzieli w Ropczycach, tj. pieczywa, wyrobów piekarskich, produktów mleczarskich, różnych produktów spożywczych, produktów zwierzęcych w formie mięsa i wyrobów mięsnych, mięsa drobiowego, ryb mrożonych, warzyw i owoców świeżych, wyrobów gotowych mącznych, warzyw i owoców mrożonych, jajek. Przedmiot zamówienia obejmuje 9 części, które należy wykonać zgodnie z zapisami niniejszej specyfikacji. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 6 do SIWZ, odpowiednio dla: Części nr I zamówienia - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie - CPV 15810000-9; części nr II - Produkty mleczarskie, jaja - CPV 15500000-3; CPV – 03142500-3; części nr III Różne produkty spożywcze - CPV 15800000-6;; części nr IV - Produkty mięsne (wieprzowe) - CPV 15100000-9, części nr V - Produkty mięsne (drobiowe) - CPV 15112000-6; części nr VI Warzywa i owoce – CPV 0320000-3; części nr VII Ryby mrożone, filety rybne – CPV 15220000-6; część nr VIII Warzywa i owoce mrożone - CPV 15331170-9; części nr IX Wyroby garmażeryjne – CPV – 15851000-8. 1.2. Przedmiot zamówienia realizowany będzie sukcesywnie, partiami – wg zapotrzebowania Zamawiającego w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. Maksymalny termin realizacji dostaw sukcesywnych (każdej partii) – do 3 dni roboczych od złożenia zamówienia składanego pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie. Termin ten może ulec skróceniu zgodnie z oświadczeniem Wykonawcy złożonym w druku oferta (w ramach kryterium poza cenowego – termin realizacji dostawy po złożeniu zamówienia). Zamawiający wymaga dostarczania towaru wolnego od wad. Wykonawca w przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego, iż jakość i/lub ilość dostarczonych artykułów jest niezgodna ze złożonym zamówieniem (towar jest wadliwy) zobowiązany jest w czasie do 3 godzin od zgłoszenia przez Zamawiającego (pisemnie lub pocztą elektroniczną lub telefonicznie lub osobiście na podstawie spisanego protokołu) do dostarczenia artykułu/ów właściwego/ych tj. wolnego/ych od wad. 1.3. Przedmiot zamówienia został podzielony na 9 części. 1.5. Miejscem wykonywania zamówienia jest Szkoła Podstawowa nr 5 im. Seweryna Udzieli w Ropczycach z siedzibą przy ul. Konarskiego 4, 39-100 Ropczyce. 1.6. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na daną część (zadanie). Oferta musi obejmować całość zamówienia z danej części. Za ofertę częściową uważa się ofertę złożoną na pełen asortyment dla danej części. W przypadku gdy wykonawca oferuje asortyment w opakowaniach zawierających inną ilość niż wskazana w formularzu cenowym należy to zaznaczyć w tymże formularzu a ilość jednostek przeliczyć na wymaganą przez zamawiającego, do dwóch miejsc po przecinku. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych (częściowych) w obrębie części. 1.7. Wskazane w ramach poszczególnych części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym. 2. Wymagania związane z przedmiotem zamówienia: 2.1. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: 2.1.1. Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016, poz. 1154), 2.1.2. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.), wraz z przepisami wykonawczymi, 2.1.3. Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164). Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCAP. 2.1.4. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 178/2002 z dnia 28 stycznia 2002 roku, ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności. 2.1.5. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środków spożywczych. 2.1.6. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1935/2004 z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG. 2.1.7. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, 2.1.8.Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, … (Dz. Urz. UE L 304/18 z 22.11.2011 r.), 2.1.9.Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) NR 1337/2013 z dnia 13 grudnia 2013 r. ustanawiające zasady stosowania rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do wskazania kraju pochodzenia lub miejsca pochodzenia świeżego, schłodzonego i zamrożonego mięsa ze świń, z owiec, kóz i drobiu. 2.1.10.Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1308/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. ustanawiające wspólną organizację rynków produktów rolnych oraz uchylające rozporządzenia Rady (EWG) nr 922/72, (EWG) nr 234/79, (WE) nr 1037/2001 i (WE) nr 1234/2007 (D. Urz. UE L 347 z 20.12.2013, str. 671 z późn. zm.), innymi, wyżej nie wymienionymi przepisami prawa dotyczącymi środków spożywczych (obowiązujące ustawy wraz z rozporządzeniami do nich oraz dyrektywy i rozporządzenia UE). 2.2. Dostarczane artykuły winny posiadać pierwszą klasę jakości (ze względu na charakter i właściwości produktu) i właściwy okres przydatności do spożycia, w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością, które powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, czyste bez obcych zapachów, zabrudzeń, pleśni i uszkodzeń mechanicznych. Pierwsza klasa jakości mięsa oznacza: Mięsa drobne pozyskane z półtuszy wieprzowej i elementów zasadniczych podczas obróbek technologicznych oraz wykrawania. Mięso chude, nie ścięgniste, dopuszczalny tłuszcz międzymięśniowy do 10%, niedopuszczalny tłuszcz zewnętrzny. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej, dopuszcza się zmatowienia. Barwa tłuszczu biała z odcieniem kremowym lub lekko różowym. Zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa świeżego bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia. ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie Część 1: Przedmiotem zamówienia w zakresie części 1 jest sukcesywna dostawa Pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 1; Część nr: 2 Nazwa: Produkty mleczarskie, jaja Przedmiotem zamówienia w zakresie części 2 jest sukcesywna dostawa P Produktów mleczarskich, jaj o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 2; Część nr: 3 Nazwa: Różne produkty spożywcze Przedmiotem zamówienia w zakresie części 3 jest sukcesywna dostawa Różnych produktów spożywczych o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 3; Część nr: 4 Nazwa: Produkty mięsne (wieprzowe) Przedmiotem zamówienia w zakresie części 4 jest sukcesywna dostawa Produktów mięsnych (wieprzowych) o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 4; Część nr: 5 Nazwa: Produkty mięsne (drobiowe Przedmiotem zamówienia w zakresie części 5 jest sukcesywna dostawa Produktów mięsnych (drobiowych) o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 5; Część nr: 6 Nazwa: Warzywa i owoce Przedmiotem zamówienia w zakresie części 6 jest sukcesywna dostawa Warzyw i owoców o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 6; Część nr: 7 Nazwa: Ryby mrożone, filety rybne Przedmiotem zamówienia w zakresie części 7 jest sukcesywna dostawa Ryb mrożonych, filetów rybnych o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 7; Część nr: 8 Nazwa: Warzywa i owoce mrożone Przedmiotem zamówienia w zakresie części 8 jest sukcesywna dostawa Warzyw i owoców mrożonych o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 8; Część nr: 9 Nazwa: Wyroby garmażeryjne Przedmiotem zamówienia w zakresie części 9 jest sukcesywna dostawa Wyrobów garmażeryjnych o ilości i o jakości wskazanej w załączniku nr 2 do SIWZ – OPZ dla cz. 9 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3142500, 3200000, 15100000, 15112000, 15220000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15851000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |