Zlecenie 6834071 - Świadczenie usług cateringowych i ewentualnego wynajmu sal...

   
Zamówienie 6834071 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-06-13
przedmiot zlecenia
Świadczenie usług cateringowych i ewentualnego wynajmu sal na potrzeby spotkań Stowarzyszenia Szczecińskiego Obszaru Metropolitaln
ego.
Realizacja przedmiotu zamówienia polega na świadczeniu usług cateringowych w obiektach wskazanych przez Zamawiającego na terenie miasta Szczecin bądź obiekcie Wykonawcy.
Zamawiający każdorazowo w terminie min. 2 tygodnie wcześniej ustali konieczność wynajęcia sal. Zamawiający każdorazowo w terminie min. 1 tygodnia wcześniej ustali rodzaj cateringu, maksymalną liczbę osób oraz miejsce spotkania.
Planowa ilość osób na spotkaniu: 20 - 40 osób
Zamawiający każdorazowo na 3 dni wcześniej potwierdzi liczbę osób - liczba osób potwierdzona będzie podstawą do wystawienia faktury.
Zamawiający każdorazowo zamówi jedno zadanie z zadań 1 do 3 i ewentualnie zadanie nr 4 Przedmiot zamówienia składa się z czterech zadam
Zadanie nr. 1 catering S będzie obejmował za każdym razem:
a) napoje gorące: kawa, herbata [kilka odmian] co najmniej 500ml na osobę;
b) dodatki do napojów: śmietanka [mleko], cukier, cytryna świeża pokrojona w plastry;
c) woda mineralna gazowana i niegazowana - co najmniej 0,5 litra na osobę;
d) ciastka kruche, min. dwa rodzaje (co najmniej 40 g na osobę),
e) kanapki dekoracyjne - 3 sztuki na osobę (ok 50 g każda)
Ilość planowanych spotkań : 4
Zadanie nr. 2 catering M będzie obejmował za każdym razem:
a) napoje gorące: kawa, herbata [kilka odmian] co najmniej 500ml na osobę;
b) dodatki do napojów: śmietanka [mleko], cukier, cytryna świeża pokrojona w plastry;
c) woda mineralna gazowana i niegazowana - co najmniej 0,5 litra na osobę;
d) ciastka kruche, min. dwa rodzaje (co najmniej 40 g na osobę),
e) kanapki dekoracyjne - 3 sztuki na osobę (ok. 50 g każda)
f) Lunch składający się z zupy (250ml na osobę) i pieczywa 2 szt. na osobę (ok. 25 g każda)
Ilość planowanych spotkań : 3
Zadanie nr. 3 catering L będzie obejmował za każdym razem:
a) napoje gorące: kawa, herbata [kilka odmian] co najmniej 500ml na osobę;
b) dodatki do napojów: śmietanka [mleko], cukier, cytryna świeża pokrojona w plastry;
c) woda mineralna gazowana i niegazowana - co najmniej 0,5 litra na osobę;
d) ciastka kruche, min. dwa rodzaje (co najmniej 40 g na osobę),
e) Obiad składający się z zupy (min. 250ml na osobę), dania głównego (min 500 g na osobę do wyboru jeden rodzaj mięsa, danie jarskie, danie mączne oraz dodatek skrobiowy), surówki lub sałatki, deseru, napojów: soki, woda.
Ilość planowanych spotkań : 4
Zamawiający dopuszcza zmiany w menu podczas realizacji zamówienia po uzgodnieniu między stronami. Każdorazowo należy uzgodnić menu obiadu, lunchu i rodzaje kanapek.
Zadanie nr 4 Wynajem pomieszczeń na Spotkania
Każdorazowo na spotkanie Wykonawca musi zapewnić dwie odrębne sale
1. Sala szkoleniowa/konferencyjna
1) wynajem klimatyzowanej sali konferencyjnej w terminie wskazanym przez Zamawiającego
2) sala powinna być dostosowana do liczby uczestników - max 40 osób,
3) musi być zarezerwowana do wyłącznej dyspozycji Zamawiającego,
4) sala musi zawierać:
o stół prezydialny dla maksymalnie 5 osób,
o stoły ustawione w podkowę dia maksymalnie 40 osób,
o ekran,
o projektor multimedialny zdolny do współpracy z laptopem (wyposażony w złącze HDMI i/lub VGA),
o sprzęt nagłaśniający(2 mikrofony bezprzewodowe dostępne dla uczestników spotkania), głośniki,
o bezprzewodowy dostęp do Internetu,
o zapewnienie dostępu do gniazdek elektrycznych dla uczestników konferencji (w tym zapewnienie przedłużaczy),
o tablica typu "flipchart" i flamastry,
o obsługa techniczna sprzętu,
o oprawa wizerunkowa (przystrojenie stołów i sali).
5) bezawaryjność działania wszystkich urządzeń znajdujących się w Sali musi zostać zademonstrowana Zamawiającemu przed rozpoczęciem spotkania,
6) sala szkoleniowa musi byś dostępna od 8:00 do 16:00.
Planowana ilość wynajmów : 6
2. Sala gastronomiczna
Sala musi być wyposażona w stoły do konsumpcji obiadu i dostosowana do ilości gości oraz trwale oddzielona od sali szkoleniowej.
Wszystkie sale muszą znajdować się w jednym budynku, pod jednym adresem
Obiekt, w którym znajdować się będą obie sale musi znajdować się w promieniu max. 1,5 km od placu Żołnierza (centralny punkt Szczecina)
Wykonawca musi zapewnić każdorazowo min. 10 bezpłatnych miejsc postojowych w pobliżu miejsca szkolenia (do 200 m).
Wykonawca zweryfikuje poprzez stronę internetową obiektu oraz portal www.google.com/mapsczy oferowany obiekt spełnia warunki opisane w OPZ.
Planowana ilość wynajmów : 6
Informacje dodatkowe
ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do:
1) Przygotowania posiłków oraz ich dowozu i podawania w terminach wskazanych przez Zamawiającego w miejscach, w których usługi te maja być Świadczone;
2) Świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych;
3) Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (min, ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2017 poz, 149) oraz posiadania aktualnego wpisu do rejestru zakładów podbiegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
4) Przygotowania ustawienia sali w sposób uzgodniony z Zamawiającym najpóźniej 30 min. przed ustalonym z Zamawiającym terminem realizacji zaprawianych usług;
5) Dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej 30 min. przed ustalonym z Zamawiającym terminem podania posiłków, chyba ze Zamawiający ustali inaczej;
6) Świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym przez Zamawiającego, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych (zgodnie z jednostkowym zleceniem wystawianym przez Zamawiającego);
7) Estetycznego podawania posiłków, tj. serwowania ich w sposób schludny i elegancki, Podawania kawy w podgrzewaczu lub ekspresie;
8) Podawania cukru w cukiernicach;
9) Zapewnienia stołów niezbędnych do wystawiania i wydawania potraw;
10) Zapewnienia na zadanie Zamawiającego stołów niezbędnych do konsumpcji (stoły do konsumpcji zasiadanej wraz z odpowiednią do wielkości stołów ilości krzeseł oraz stoły cateringowe), przy czym Zamawiający nie będzie pokrywać kosztu zapewnienia stołów do konsumpcji (wraz z odpowiednią liczbą krzeseł);
11) Zapewnienia odpowiednich urządzeń grzewczych (bemarów, podgrzewaczy oraz kabli do ich podleczenia), które będą utrzymywały wymaganą temperaturę potraw;
12) Serwowania potraw i napojów w temperaturze optymalnej dla danego rodzaju posiłku;
13) Zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania, chyba, ze Zamawiający ustali inaczej;
14) Zebrania i zapakowania do jednorazowych pojemników nieskonsumowanych potraw;
15) Zebrania i pozostawienia na rzecz Zamawiającego odpowiednio zapakowanej pozostałej części produktów takich jak soki, woda, herbata, ciastka, owoce itp.;
16) Zapewnienia i pokrycia kosztów transportu przedmiotu zamówienia (transport do miejsca świadczenia usługi w specjalnych pojemnikach/ termosach, zapewniających utrzymanie należytej jakości potraw w tym konsystencji, walorów smakowych jak i estetycznych;
17) Wszelkie pojemniki, termosy, naczynia używane do transportu potraw muszą posiadać odpowiednie atesty i certyfikaty wydane przez właściwe jednostki potwierdzające dopuszczenie do kontaktu z żywnością;
18) Zapewnienia na wyraźne zadanie Zamawiającego, ciągłej obsługi kelnerskiej w czasie trwania imprezy polegającej na bieżącym, w miarę zużycia uzupełnianiu produktów - kawy, herbaty, wody, ciastek, kanapek oraz sprzątaniu w trakcie cateringu i dbanie o estetykę podawanych posiłków oraz miejsca wydawania posiłków;
19} Zapewnienia na wyraźne zadanie Zamawiającego wydawania posiłków przez kelnerów;
Wykonawca gwarantuje, ze usługi cateringowe będą świadczone na najwyższym poziomie, zgodnie z postanowieniami umowy i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa m.in.:
1) Dostarczone produkty żywnościowe będą świeże;
2) Produkty przetworzone takie jak kawa, herbata, ciastka itp. będą posiadały okres przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące przed terminem podania w ramach świadczonych przez Wykonawcę usług cateringowych;
3) Potrawy gotowane winny być przyrządzone w dniu, w którym będą świadczone usługi cateringowe;
4) Kanapki dekoracyjne nie będą przygotowane z pieczywa tostowego;
5) Podane gramatury dotyczą dań i posiłków po obróbce termicznej;
6) Zastawa będzie czysta, kompletna, nieuszkodzona (niewyszczerbiona itp.), niezużytą, z jednego rodzaju, a także zgodne z obowiązującymi przepisami sanitarnymi;
7) Wykonawca zapewni estetyczne aranżacje stołów zgodnie z przyjętymi standardami i ustaleniami poczynionymi z Zamawiającym z wykorzystaniem ozdobnych przewieszek, żywych kwiatów, świeczników itp.;
8) Wykonawca w ramach wykonywania przedmiotu niniejszej umowy jest zobowiązany przestrzegać zasad dobrej praktyki higienicznej, zgodnie z ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia;
9) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania się do wszelkich uwag i zaleceń Zamawiającego w zakresie kwestii technicznych i organizacyjnych;
10) Wykonawca zapewni obsługę cateringową przez osoby posiadające orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwskazań do wykonywania prac, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r, o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. z 2016 poz. 1866);
11) Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do wszystkich dokumentów potwierdzających jakoś wykorzystywanych produktów, atestów na urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury oraz jakości potraw w formie degustacji;
12) Osoby wykonujące obsługę cateringowa (kelnerzy, obsługa) podczas realizacji usług będą posiadali jednolity, schludny i czysty ubiór;
13) Wykonawca zobowiązany jest w ramach realizacji usług cateringowych do dbania o czystość elementów wystawionych na stołach;
14) Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy PZP o wartości do 30 % wartości zamówienia podstawowego.
Zamawiający nie dopuszcza możliwość składania ofert częściowych i wariantowych
Zamawiający przewiduje możliwośćć udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust 1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych, polegających na wykonywaniu takich samych bądź podobnych usług cateringowych jak usługi stanowiące przedmiot zamówienia podstawowego. Wartość usług, które mogą byś udzielone w oparciu o przestanki, wskazane w art. 67 ust 1 pkt 6 wskazanej ustawy nie przekroczy 30% wartości zamówienia. Zamówienia te będą udzielone na warunkach, określonych po przeprowadzeniu negocjacji z Wykonawcą, realizującym zamówienie podstawowe, przy założeniu, że wynegocjowane warunki nie będą mniej korzystne dla Zamawiającego niż warunki zamówienia podstawowego, chyba ze w momencie prowadzenia negocjacji, zaistnieją okoliczności, których nie można było przewidzieć w czasie udzielania zamówienia podstawowego, które uniemożliwią uzgodnienie warunków nie gorszych niż określone dla realizacji zamówienia podstawowego.
Zamówienie jest współfinansowane ze Środków Unii Europejskiej z następujących programów:
Programu Operacyjnego Pomoc Techniczna 2014-2020
W przypadku rozbieżności pomiędzy treścią Zamówienia, a treścią udzielonych wyjaśnień jako obowiązującą należy przyjąć treść pisma zawierającego późniejsze oświadczenia Zamawiającego
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55320000
forma zamówienie inne
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin