Zlecenie 6834071 - Świadczenie usług cateringowych i ewentualnego wynajmu sal...
(zakończone) | Zamówienie 6834071|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2019-06-13 |
przedmiot zlecenia | Świadczenie usług cateringowych i ewentualnego wynajmu sal na potrzeby spotkań Stowarzyszenia Szczecińskiego Obszaru Metropolitaln ego. Realizacja przedmiotu zamówienia polega na świadczeniu usług cateringowych w obiektach wskazanych przez Zamawiającego na terenie miasta Szczecin bądź obiekcie Wykonawcy. Zamawiający każdorazowo w terminie min. 2 tygodnie wcześniej ustali konieczność wynajęcia sal. Zamawiający każdorazowo w terminie min. 1 tygodnia wcześniej ustali rodzaj cateringu, maksymalną liczbę osób oraz miejsce spotkania. Planowa ilość osób na spotkaniu: 20 - 40 osób Zamawiający każdorazowo na 3 dni wcześniej potwierdzi liczbę osób - liczba osób potwierdzona będzie podstawą do wystawienia faktury. Zamawiający każdorazowo zamówi jedno zadanie z zadań 1 do 3 i ewentualnie zadanie nr 4 Przedmiot zamówienia składa się z czterech zadam Zadanie nr. 1 catering S będzie obejmował za każdym razem: a) napoje gorące: kawa, herbata [kilka odmian] co najmniej 500ml na osobę; b) dodatki do napojów: śmietanka [mleko], cukier, cytryna świeża pokrojona w plastry; c) woda mineralna gazowana i niegazowana - co najmniej 0,5 litra na osobę; d) ciastka kruche, min. dwa rodzaje (co najmniej 40 g na osobę), e) kanapki dekoracyjne - 3 sztuki na osobę (ok 50 g każda) Ilość planowanych spotkań : 4 Zadanie nr. 2 catering M będzie obejmował za każdym razem: a) napoje gorące: kawa, herbata [kilka odmian] co najmniej 500ml na osobę; b) dodatki do napojów: śmietanka [mleko], cukier, cytryna świeża pokrojona w plastry; c) woda mineralna gazowana i niegazowana - co najmniej 0,5 litra na osobę; d) ciastka kruche, min. dwa rodzaje (co najmniej 40 g na osobę), e) kanapki dekoracyjne - 3 sztuki na osobę (ok. 50 g każda) f) Lunch składający się z zupy (250ml na osobę) i pieczywa 2 szt. na osobę (ok. 25 g każda) Ilość planowanych spotkań : 3 Zadanie nr. 3 catering L będzie obejmował za każdym razem: a) napoje gorące: kawa, herbata [kilka odmian] co najmniej 500ml na osobę; b) dodatki do napojów: śmietanka [mleko], cukier, cytryna świeża pokrojona w plastry; c) woda mineralna gazowana i niegazowana - co najmniej 0,5 litra na osobę; d) ciastka kruche, min. dwa rodzaje (co najmniej 40 g na osobę), e) Obiad składający się z zupy (min. 250ml na osobę), dania głównego (min 500 g na osobę do wyboru jeden rodzaj mięsa, danie jarskie, danie mączne oraz dodatek skrobiowy), surówki lub sałatki, deseru, napojów: soki, woda. Ilość planowanych spotkań : 4 Zamawiający dopuszcza zmiany w menu podczas realizacji zamówienia po uzgodnieniu między stronami. Każdorazowo należy uzgodnić menu obiadu, lunchu i rodzaje kanapek. Zadanie nr 4 Wynajem pomieszczeń na Spotkania Każdorazowo na spotkanie Wykonawca musi zapewnić dwie odrębne sale 1. Sala szkoleniowa/konferencyjna 1) wynajem klimatyzowanej sali konferencyjnej w terminie wskazanym przez Zamawiającego 2) sala powinna być dostosowana do liczby uczestników - max 40 osób, 3) musi być zarezerwowana do wyłącznej dyspozycji Zamawiającego, 4) sala musi zawierać: o stół prezydialny dla maksymalnie 5 osób, o stoły ustawione w podkowę dia maksymalnie 40 osób, o ekran, o projektor multimedialny zdolny do współpracy z laptopem (wyposażony w złącze HDMI i/lub VGA), o sprzęt nagłaśniający(2 mikrofony bezprzewodowe dostępne dla uczestników spotkania), głośniki, o bezprzewodowy dostęp do Internetu, o zapewnienie dostępu do gniazdek elektrycznych dla uczestników konferencji (w tym zapewnienie przedłużaczy), o tablica typu "flipchart" i flamastry, o obsługa techniczna sprzętu, o oprawa wizerunkowa (przystrojenie stołów i sali). 5) bezawaryjność działania wszystkich urządzeń znajdujących się w Sali musi zostać zademonstrowana Zamawiającemu przed rozpoczęciem spotkania, 6) sala szkoleniowa musi byś dostępna od 8:00 do 16:00. Planowana ilość wynajmów : 6 2. Sala gastronomiczna Sala musi być wyposażona w stoły do konsumpcji obiadu i dostosowana do ilości gości oraz trwale oddzielona od sali szkoleniowej. Wszystkie sale muszą znajdować się w jednym budynku, pod jednym adresem Obiekt, w którym znajdować się będą obie sale musi znajdować się w promieniu max. 1,5 km od placu Żołnierza (centralny punkt Szczecina) Wykonawca musi zapewnić każdorazowo min. 10 bezpłatnych miejsc postojowych w pobliżu miejsca szkolenia (do 200 m). Wykonawca zweryfikuje poprzez stronę internetową obiektu oraz portal www.google.com/mapsczy oferowany obiekt spełnia warunki opisane w OPZ. Planowana ilość wynajmów : 6 Informacje dodatkowe ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązuje się do: 1) Przygotowania posiłków oraz ich dowozu i podawania w terminach wskazanych przez Zamawiającego w miejscach, w których usługi te maja być Świadczone; 2) Świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; 3) Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (min, ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2017 poz, 149) oraz posiadania aktualnego wpisu do rejestru zakładów podbiegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej; 4) Przygotowania ustawienia sali w sposób uzgodniony z Zamawiającym najpóźniej 30 min. przed ustalonym z Zamawiającym terminem realizacji zaprawianych usług; 5) Dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej 30 min. przed ustalonym z Zamawiającym terminem podania posiłków, chyba ze Zamawiający ustali inaczej; 6) Świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym przez Zamawiającego, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych (zgodnie z jednostkowym zleceniem wystawianym przez Zamawiającego); 7) Estetycznego podawania posiłków, tj. serwowania ich w sposób schludny i elegancki, Podawania kawy w podgrzewaczu lub ekspresie; 8) Podawania cukru w cukiernicach; 9) Zapewnienia stołów niezbędnych do wystawiania i wydawania potraw; 10) Zapewnienia na zadanie Zamawiającego stołów niezbędnych do konsumpcji (stoły do konsumpcji zasiadanej wraz z odpowiednią do wielkości stołów ilości krzeseł oraz stoły cateringowe), przy czym Zamawiający nie będzie pokrywać kosztu zapewnienia stołów do konsumpcji (wraz z odpowiednią liczbą krzeseł); 11) Zapewnienia odpowiednich urządzeń grzewczych (bemarów, podgrzewaczy oraz kabli do ich podleczenia), które będą utrzymywały wymaganą temperaturę potraw; 12) Serwowania potraw i napojów w temperaturze optymalnej dla danego rodzaju posiłku; 13) Zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania, chyba, ze Zamawiający ustali inaczej; 14) Zebrania i zapakowania do jednorazowych pojemników nieskonsumowanych potraw; 15) Zebrania i pozostawienia na rzecz Zamawiającego odpowiednio zapakowanej pozostałej części produktów takich jak soki, woda, herbata, ciastka, owoce itp.; 16) Zapewnienia i pokrycia kosztów transportu przedmiotu zamówienia (transport do miejsca świadczenia usługi w specjalnych pojemnikach/ termosach, zapewniających utrzymanie należytej jakości potraw w tym konsystencji, walorów smakowych jak i estetycznych; 17) Wszelkie pojemniki, termosy, naczynia używane do transportu potraw muszą posiadać odpowiednie atesty i certyfikaty wydane przez właściwe jednostki potwierdzające dopuszczenie do kontaktu z żywnością; 18) Zapewnienia na wyraźne zadanie Zamawiającego, ciągłej obsługi kelnerskiej w czasie trwania imprezy polegającej na bieżącym, w miarę zużycia uzupełnianiu produktów - kawy, herbaty, wody, ciastek, kanapek oraz sprzątaniu w trakcie cateringu i dbanie o estetykę podawanych posiłków oraz miejsca wydawania posiłków; 19} Zapewnienia na wyraźne zadanie Zamawiającego wydawania posiłków przez kelnerów; Wykonawca gwarantuje, ze usługi cateringowe będą świadczone na najwyższym poziomie, zgodnie z postanowieniami umowy i obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa m.in.: 1) Dostarczone produkty żywnościowe będą świeże; 2) Produkty przetworzone takie jak kawa, herbata, ciastka itp. będą posiadały okres przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 miesiące przed terminem podania w ramach świadczonych przez Wykonawcę usług cateringowych; 3) Potrawy gotowane winny być przyrządzone w dniu, w którym będą świadczone usługi cateringowe; 4) Kanapki dekoracyjne nie będą przygotowane z pieczywa tostowego; 5) Podane gramatury dotyczą dań i posiłków po obróbce termicznej; 6) Zastawa będzie czysta, kompletna, nieuszkodzona (niewyszczerbiona itp.), niezużytą, z jednego rodzaju, a także zgodne z obowiązującymi przepisami sanitarnymi; 7) Wykonawca zapewni estetyczne aranżacje stołów zgodnie z przyjętymi standardami i ustaleniami poczynionymi z Zamawiającym z wykorzystaniem ozdobnych przewieszek, żywych kwiatów, świeczników itp.; 8) Wykonawca w ramach wykonywania przedmiotu niniejszej umowy jest zobowiązany przestrzegać zasad dobrej praktyki higienicznej, zgodnie z ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia; 9) Wykonawca zobowiązany jest do stosowania się do wszelkich uwag i zaleceń Zamawiającego w zakresie kwestii technicznych i organizacyjnych; 10) Wykonawca zapewni obsługę cateringową przez osoby posiadające orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwskazań do wykonywania prac, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 6 grudnia 2008 r, o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (Dz. U. z 2016 poz. 1866); 11) Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do wszystkich dokumentów potwierdzających jakoś wykorzystywanych produktów, atestów na urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury oraz jakości potraw w formie degustacji; 12) Osoby wykonujące obsługę cateringowa (kelnerzy, obsługa) podczas realizacji usług będą posiadali jednolity, schludny i czysty ubiór; 13) Wykonawca zobowiązany jest w ramach realizacji usług cateringowych do dbania o czystość elementów wystawionych na stołach; 14) Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy PZP o wartości do 30 % wartości zamówienia podstawowego. Zamawiający nie dopuszcza możliwość składania ofert częściowych i wariantowych Zamawiający przewiduje możliwośćć udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust 1 pkt 6 ustawy Prawo zamówień publicznych, polegających na wykonywaniu takich samych bądź podobnych usług cateringowych jak usługi stanowiące przedmiot zamówienia podstawowego. Wartość usług, które mogą byś udzielone w oparciu o przestanki, wskazane w art. 67 ust 1 pkt 6 wskazanej ustawy nie przekroczy 30% wartości zamówienia. Zamówienia te będą udzielone na warunkach, określonych po przeprowadzeniu negocjacji z Wykonawcą, realizującym zamówienie podstawowe, przy założeniu, że wynegocjowane warunki nie będą mniej korzystne dla Zamawiającego niż warunki zamówienia podstawowego, chyba ze w momencie prowadzenia negocjacji, zaistnieją okoliczności, których nie można było przewidzieć w czasie udzielania zamówienia podstawowego, które uniemożliwią uzgodnienie warunków nie gorszych niż określone dla realizacji zamówienia podstawowego. Zamówienie jest współfinansowane ze Środków Unii Europejskiej z następujących programów: Programu Operacyjnego Pomoc Techniczna 2014-2020 W przypadku rozbieżności pomiędzy treścią Zamówienia, a treścią udzielonych wyjaśnień jako obowiązującą należy przyjąć treść pisma zawierającego późniejsze oświadczenia Zamawiającego |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55320000 |
forma | zamówienie inne |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |