Zlecenie 7498885 - „ Świadczenie usług cateringowych polegających na...

   
Zamówienie 7498885 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-05-25
przedmiot zlecenia
„ Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do przedszkola w Rząsce na ul. Suchej 44” w ramach projektu nr
RPMP.10.01.01-12-0138/19 pn. Przedszkole Radosne nutki w Eximus Park współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do przedszkola w Rząsce na ul. Suchej 44 dla 60 dzieci w tym siedmiorga dzieci z niepełnosprawnościami Zamówienie obejmuje dostarczenie całodziennego wyżywienia dla każdego z dzieci tj. śniadania, drugiego śniadania, dwudaniowego obiadu z kompotem z owoców i podwieczorka wraz z napojami oraz odbiór resztek po posiłku w okresie od 01.01.2021 do 31.12.2021 r. Cel zamówienia Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do przedszkola w Rząsce na ul. Suchej 44 dla 60 dzieci w tym siedmiorga dzieci z niepełnosprawnościami w celu utworzenia/zapewnienia funkcjonowania przedszkola w Rząsce na ul. Suchej 44 w okresie od 01.01.2021 do 31.12.2021 r. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa dostawy posiłków do przedszkola w Rząsce dla 60 dzieci w tym siedmiorga dzieci z niepełnosprawnościami. Zamówienie obejmuje dostarczenie całodziennego wyżywienia dla każdego z dzieci składającego się z 4 posiłków tj. śniadania, drugiego śniadania, dwudaniowego obiadu z kompotem z owoców i podwieczorka wraz z napojami oraz odbiór resztek po posiłku w okresie od 01.01.2021 do 31.12.2021 r. codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi.
Maksymalna liczba planowanych posiłków nie przekroczy 15 120 posiłków.
Jadłospis powinien być urozmaicony, a posiłki muszą zawierać produkty z następujących grup środków spożywczych: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślin strączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze.
Sposób żywienia dzieci powinien uwzględniać produkty ze wszystkich grup piramidy zdrowia.
Wszystkie produkty używane do produkcji posiłków powinny spełniać wymogi zawarte w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i
młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia ( art.22 Ustawy z dnia 4.02.2011 o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. z 2018 r poz.603 z późn.zm).
Aktualne normy żywienia zawarte są w opracowaniu pt. „Normy żywienia dla populacji polskiej – nowelizacja”, pod red. naukową prof. dr hab. med. Mirosława Jarosza (IŻŻ 2012).
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin