Przetarg 6953511 - Usługa dostarczania posiłków w trakcie realizacji...

   
Analizuj Zamówienie 6953511 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2019-08-09
przedmiot ogłoszenia
Usługa dostarczania posiłków w trakcie realizacji projektu pn. "Rozwój zintegrowanych usług społecznych w gminach wiejskich powiat
u puławskiego- Gmina Żyrzyn”
Numer referencyjny: G.271.B.10.2019

1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków (śniadanie, obiad) oraz artykułów spożywczych niezbędnych do przygotowania podwieczorku przez uczestników projektu przy uwzględnieniu zgłaszanych diet dla uczestników, do punktów odbioru w Żyrzyn (Żerdź 91):
2. Dzienny Dom Pomocy w Żyrzyn (Żerdź 91), 24-103 Żyrzyn (zwany dalej DDP) w trakcie realizacji projektu pn. „Rozwój zintegrowanych usług społecznych w gminach wiejskich powiatu puławskiego- Gmina Żyrzyn”. Zadanie współfinansowane ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa 11 Włączenie społeczne, 11.2 Usługi społeczne i zdrowotne.
3. Zadanie obejmuje dystrybucję posiłków uczestnikom o określonych porach, codziennie (25 dni w miesiącu), dla 30 osób (śniadanie, obiad) przysługujące w zależności od diety.
4. Wsad do kotła (koszt surowca) nie może być mniejszy niż 10,00 zł. brutto na osobę na dzień.
5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia tj.: opis diet stanowi załącznik nr 9 (część 9a) do SIWZ oraz wymagana minimalna gramatura posiłków i gotowych potraw załącznik nr 9 (część 9b) do SIWZ.
6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany diet, jak również co do ilości posiłków w zależności od potrzeb i ilości uczestników. Maksymalne zmniejszenie dziennej liczby posiłków może wynieść maksymalnie 10%. Zamawiający zapłaci za faktycznie zrealizowaną liczbę obiadów. Wykonawcy nie będzie przysługiwało jakiekolwiek roszczenie z tego tytułu.
7. Wykonawca zobowiązany jest podać w ofercie ceny całodziennego posiłku dla jednej osoby.
8. Wykonawca zobowiązany jest do dowiezienia posiłków oraz artykułów spożywczych do Dziennego Domu Pomocy w Żyrzynie (Żerdzi 91). Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania sanitarne w tym zakresie, zgodnie z obowiązującymi przepisami. Posiłki muszą być dostarczane w atestowanych naczyniach i opakowaniach zbiorczych gwarantujących odpowiednio wysoką temperaturę obiadu, bez konieczności jego podgrzewania. Rozładunek posiłków powinien zostać wykonany przez pracownika Wykonawcy posiadającego sanepidowską książeczkę zdrowia. Każdorazowo przy przeliczaniu ilości dostarczonych posiłków powinien uczestniczyć upoważniony pracownik Wykonawcy.
9. Godziny dostaw posiłków oraz dostaw artykułów spożywczych: Śniadania - godz. 7:30- 8:00 Obiady - godz. 12.30- 13:00.
10. Propozycję tygodniowego jadłospisu z uwzględnieniem niezbędnych diet, Wykonawca będzie podawał z przynajmniej jednotygodniowym wyprzedzeniem osobie wyznaczonej przez Zamawiającego.
11. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania obiadów urozmaiconych, te same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni.
12. Zlecenie ilościowe - z podziałem na diety na dzień następny będzie przekazywane faxem lub telefonicznie, przez wyznaczonych pracowników DDP do godziny 12:00 dnia poprzedniego.
13. W wyjątkowych sytuacjach osoba wyznaczona przez Zamawiającego, będzie podawała uzupełniające zlecenia ilościowe (z podziałem na diety) o godzinie 07:00 rano na dzień bieżący.
14. Wszelkie naczynia, w których Wykonawca dostarcza posiłki, Zamawiający będzie oddawał Wykonawcy bez obowiązku ich mycia.
15. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt we właściwym czasie wyżywienia pacjentów przez osobę trzecią, bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego.
16. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania dokumentacji potwierdzającej ilość dostarczanych posiłków oraz ilość artykułów spożywczych i odebrać potwierdzoną przez Zamawiającego.
17. Posiłki wykonane będą ze świeżych i naturalnych produktów, nie używając produktów gotowych.
18. Zamawiający ma prawo do kontrolowania gramatury ilości dostarczanych produktów zgodnie z wcześniej dostarczonym jadłospisem.
19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rodzaju posiłków z zamówionymi dietami oraz wielkości porcji.
20. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu żywności oraz artykułów spożywczych w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych na podstawie Protokołu rozbieżności. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być dostarczone właściwe w maksymalnym terminie 2h od momentu zwrotu. Czas reakcji stanowi kryterium oceny ofert.
21. Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego aktualne zaświadczenie Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków sanitarnych, dotyczących produkcji posiłków w kuchni Wykonawcy.
22. W przypadku zakwestionowania prawidłowości świadczonych usług żywieniowych przez Wykonawcę na terenie Zamawiającego, przez zewnętrzne służby sanitarne oraz nałożenia na Zamawiającego kary finansowej - kara zostanie w całości potrącona z wynagrodzenia należnego Wykonawcy.
23. Zamawiający zastrzega możliwość okresowej kontroli, w zakresie zgodności dostarczanych posiłków z wymogami wagowymi (gramówka) oraz odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: 1) zupy- 75°C 2) II danie- 65°C 3) gorące napoje 80°C, 4) sałatki, surówki nie wyższa niż 15°C.
24. Zamówienie obejmuje również zabezpieczenie odpowiedniej ilości i stanu technicznego naczyń transportowych oraz zapewnienie ciągłości w świadczeniu usług żywienia z zachowaniem reżimu sanitarnego.
25. Wykonawca zapewni dodatkowo codzienny dostęp do chleba – 2 szt./ o wadze1,5 kg, masła – 2 szt./ 200g oraz dżemu lub pasztetu – 2 szt./ każdy po 250 g. Koszt dodatkowych produktów należy uwzględnić w wycenie kosztów jednostkowych śniadania.
26. Dodatkowo Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywności w Zakładzie produkującym żywność i wprowadzającym ją do obrotu zgodnie Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r., Nr 80, poz. 545)
27. Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia zgodnie z przepisami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz. U. 2018 r., poz. 1541 ze zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
28. Rozliczenie za obiady następować będzie w transzach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane obiady będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę po zakończeniu każdego miesiąca, określająca liczbę faktycznie dostarczonych obiadów.
29. W przypadku korzystania z podwykonawców, Zamawiający zastrzega obowiązek spełniania powyższych wymagać przez podwykonawcę zamówienia.

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 540173455-N-2019 z dnia: 2019-08-20
Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: XV
Punkt: 1,2,5,6
W ogłoszeniu jest:
1. Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
2. Każda oferta składana musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 5 000,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych),
które może być wnoszone w:
 pieniądzu,
 poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-
-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym,
 gwarancjach bankowych,
 gwarancjach ubezpieczeniowych,
 poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 110).
5. Za wyjątkiem wadium wniesionego w pieniądzu, wymagane jest dołączenie do oferty oryginału dokumentu wystawionego na rzecz Zamawiającego. Oryginał dokumentu należy wpiąć do oferty w koszulce. Dokumenty muszą zachowywać ważność przez cały okres, w którym Wykonawca jest związany ofertą. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia dokumentu, o którym mowa powyżej oddzielnie. W takim przypadku Wykonawca złoży ww. dokument w kopercie oznaczonej: „Wadium na przetarg pn.: Usługa dostarczania posiłków w trakcie realizacji projektu pn. „Rozwój zintegrowanych usług społecznych w gminach wiejskich powiatu puławskiego- Gmina Żyrzyn”, nie otwierać przed 23.08.2019 r. godz. 10:15”. Dokument musi być złożony w sekretariacie Urzędu Gminy, przed upływem terminu składania ofert tj.: do 23.08.2019 r. do godz. 10:00
6. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert, tj. do 23.08.2019 r. do godz. 10:00 (w przypadku wadium wniesionego w pieniądzu liczy się data wpływu środków na rachunek bankowy Zamawiającego).

W ogłoszeniu powinno być:
1. Zamawiający żąda wniesienia wadium.
2. Każda oferta składana musi być zabezpieczona wadium w wysokości: 5 000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych),
które może być wnoszone w:
 pieniądzu,
 poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-
-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym,
 gwarancjach bankowych,
 gwarancjach ubezpieczeniowych,
 poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn. Dz. U. z 2018 r., poz. 110).
5. Za wyjątkiem wadium wniesionego w pieniądzu, wymagane jest dołączenie do oferty oryginału dokumentu wystawionego na rzecz Zamawiającego. Oryginał dokumentu należy wpiąć do oferty w koszulce. Dokumenty muszą zachowywać ważność przez cały okres, w którym Wykonawca jest związany ofertą. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia dokumentu, o którym mowa powyżej oddzielnie. W takim przypadku Wykonawca złoży ww. dokument w kopercie oznaczonej: „Wadium na przetarg pn.: Usługa dostarczania posiłków w trakcie realizacji projektu pn. „Rozwój zintegrowanych usług społecznych w gminach wiejskich powiatu puławskiego- Gmina Żyrzyn”, nie otwierać przed 28.08.2019 r. godz. 10:15”. Dokument musi być złożony w sekretariacie Urzędu Gminy, przed upływem terminu składania ofert tj.: do 28.08.2019 r. do godz. 10:00
6. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert, tj. do 28.08.2019 r. do godz. 10:00 (w przypadku wadium wniesionego w pieniądzu liczy się data wpływu środków na rachunek bankowy Zamawiającego).



Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: XVIII
Punkt: 1,2,8
W ogłoszeniu jest:
1. Ofertę należy złożyć w dwóch kopertach w siedzibie Zamawiającego: sekretariat Urzędu Gminy Żyrzyn, ul. Powstania Styczniowego 10, 24-103 Żyrzyn do dnia 23 sierpnia 2019 r. godz. 10:00
2. Kopertę zewnętrzną (nieoznakowaną nazwą Wykonawcy) należy zaadresować: Wójt Gminy Żyrzyn, ul. Powstania Styczniowego 10, 24-103 Żyrzyn, z dopiskiem: „Oferta-Usługa dostarczania posiłków w trakcie realizacji projektu pn. „Rozwój zintegrowanych usług społecznych w gminach wiejskich powiatu puławskiego - Gmina Żyrzyn” oraz „Nie otwierać przed 23.08.2019 r. godz. 10:15”.
8. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 23 sierpnia 2019 r. o godz. 10:15 w siedzibie Zamawiającego, tj. 24-103 Żyrzyn, ul. Powstania Styczniowego 10 – pokój nr 5 (sala obrad)
W ogłoszeniu powinno być:
1. Ofertę należy złożyć w dwóch kopertach w siedzibie Zamawiającego: sekretariat Urzędu Gminy Żyrzyn, ul. Powstania Styczniowego 10, 24-103 Żyrzyn do dnia 28 sierpnia 2019 r. godz. 10:00
2. Kopertę zewnętrzną (nieoznakowaną nazwą Wykonawcy) należy zaadresować: Wójt Gminy Żyrzyn, ul. Powstania Styczniowego 10, 24-103 Żyrzyn, z dopiskiem: „Oferta-Usługa dostarczania posiłków w trakcie realizacji projektu pn. „Rozwój zintegrowanych usług społecznych w gminach wiejskich powiatu puławskiego - Gmina Żyrzyn” oraz „Nie otwierać przed 28.08.2019 r. godz. 10:15”.
8. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 28 sierpnia 2019 r. o godz. 10:15 w siedzibie Zamawiającego, tj. 24-103 Żyrzyn, ul. Powstania Styczniowego 10 – pokój nr 5 (sala obrad)
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000, 55521200
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin