Zlecenie 7563290 - Usługa polegająca na ponownej wycenie 10 know-how...
(zakończone) | Zamówienie 7563290|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-06-30 |
przedmiot zlecenia | Usługa polegająca na ponownej wycenie 10 know-how wymienionymi w tabeli poniżej: L.p. Rozwiązanie obejmuje Nadany numer Tytuł 1 Know-how 07/20/KH/10 Receptura oraz sposób wytwarzania bułki tartej (panierka) z dodatkiem 30 % wycierki ziemniaczanej (surowiec odpadowy w przetwórstwie ziemniaka) 2 Know-how 02/20/KH/05 Sposób wytwarzania suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, odpowiadającym użytemu surowcowi, nadającym się do wykorzystania w produkcji żywności lub potraw. 3 Know-how 01/20/KH/04 Sposób wytwarzania gotowych klusek ziemniaczanych na bazie ziemniaków odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy, nadających się do przechowywania chłodniczego po zapakowaniu w folii termozgrzewalnej. 4 Know-how 03/20/KH/06 Sposób wytwarzania obranych, podgotowanych bulw ziemniaka, pakowanych próżniowo, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy o stabilnym, korzystnym zabarwieniu, nadających się do przechowywania chłodniczego. 5 Know-how 04/20/KH/07 Sposób wytwarzania koncentratu do sporządzania pyz na bazie suszu z ziemniaka surowego, odmian o kolorowym miąższu, takim jak czerwony, purpurowy czy fioletowy, o stabilnym i korzystnym zabarwieniu ugotowanej potrawy odpowiadającym użytemu surowcowi oraz o typowych cechach organoleptycznych pyz ziemniaczanych. 6 Know-how 05/20/KH/08 Receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki gryczanej 7 Know-how 06/20/KH/09 Receptura oraz technologia wytwarzania ciasta kruchego na bazie mąki owsianej. 8 Know-how w trakcie utrwalania Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolitica A-8 w procesach biotechnologicznego pozyskiwania kwasów cytrynowego, bursztynowego, alfa-ketoglutarowego i pirogronowego. 9 Know-how w trakcie utrwalania Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolitica A-8 do pozyskiwania drożdży paszowych bogatych w białko mikrobiologiczne. 10 Know-how w trakcie utrwalania Wykorzystanie szczepu drożdży Yarrowia lipolitica A-8 do pozyskiwania enzymów hydrolitycznych – proteazy i lipazy. Wycena ww. know-how będzie punktem wyjścia do opracowania nowych projektów i planów komercjalizacji |
branża | Laboratoria |
podbranża | usługi laboratoryjne |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |