Zlecenie 7524220 - Wykonanie badań laboratoryjnych pomidorów gruntowych...

   
Zamówienie 7524220 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-06-08
przedmiot zlecenia
Wykonanie badań laboratoryjnych pomidorów gruntowych świeżych i przetworzonych do postaci koncentratu ozn. sprawy: 10/POM/LOW

P
rzedmiotem zamówienia jest usługa wykonania badań laboratoryjnych w dostarczonych przez Zamawiającego próbach .
Charakterystyka prób:
• Próby pomidora świeżego - 10 szt.
• Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego aseptyka - 10 szt.
• Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego po okresie przechowania - 10 szt.
Zakres analizy:
• Badania zawartości: suchej masy, cukrów ogółem, kwasów organicznych i zdolności do inaktywowania wolnych rodników DPPH przez składniki hydrofobowe;
• Zawartość likopenu i składniki mineralne (C, S, N, P, Mg, Ca, Fe, Mn, Cu, Zn, B, Mo) – w sumie 30 szt. - świeże owoce i koncentrat.
Badania są konieczne do określenia parametrów, jakości i przydatności doświadczalnie uprawianych pomidorów.
• Metodyka oznaczania zgodnie z akredytacją dla danej substacji aktywnej / pierwiastka
• Raport końcowy w formie zbiorczej dla wszystkich prób w edytowalnym pliku programu Microsoft® Office Excel
• Raport w formie papierowej z potwierdzeniem akredytacji Cel zamówienia Celem zamówienia jest wybór Wykonawcy do realizacji usługi wykonania badań laboratoryjnych dostarczonych prób pomidorów gruntowych świeżych i przetworzonych w koncentrat pomidorowy. Realizowane w ramach projektu pn. "Opracowanie nowej odmiany pomidora gruntowego dedykowanego dla przetwórstwa oraz ulepszonej technologii jego uprawy w celu uzyskania wysokiej jakości, powtarzalnej i wydajnej produkcji w polskich warunkach klimatycznych". Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa wykonania badań laboratoryjnych w dostarczonych przez Zamawiającego próbach .
Charakterystyka prób:
• Próby pomidora świeżego - 10 szt.
• Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego aseptyka - 10 szt.
• Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego po okresie przechowania - 10 szt.
Zakres analizy:
• Badania zawartości: suchej masy, cukrów ogółem, kwasów organicznych i zdolności do inaktywowania wolnych rodników DPPH przez składniki hydrofobowe;
• Zawartość likopenu i składniki mineralne (C, S, N, P, Mg, Ca, Fe, Mn, Cu, Zn, B, Mo) – w sumie 30 szt. - świeże owoce i koncentrat.
Badania są konieczne do określenia parametrów, jakości i przydatności doświadczalnie uprawianych pomidorów.
• Metodyka oznaczania zgodnie z akredytacją dla danej substacji aktywnej / pierwiastka
• Raport końcowy w formie zbiorczej dla wszystkich prób w edytowalnym pliku programu Microsoft® Office Excel
• Raport w formie papierowej z potwierdzeniem akredytacji
branża Laboratoria
podbranża usługi laboratoryjne
kody CPV 73100000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin