Zlecenie 7524220 - Wykonanie badań laboratoryjnych pomidorów gruntowych...
(zakończone) | Zamówienie 7524220|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-06-08 |
przedmiot zlecenia | Wykonanie badań laboratoryjnych pomidorów gruntowych świeżych i przetworzonych do postaci koncentratu ozn. sprawy: 10/POM/LOW P rzedmiotem zamówienia jest usługa wykonania badań laboratoryjnych w dostarczonych przez Zamawiającego próbach . Charakterystyka prób: • Próby pomidora świeżego - 10 szt. • Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego aseptyka - 10 szt. • Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego po okresie przechowania - 10 szt. Zakres analizy: • Badania zawartości: suchej masy, cukrów ogółem, kwasów organicznych i zdolności do inaktywowania wolnych rodników DPPH przez składniki hydrofobowe; • Zawartość likopenu i składniki mineralne (C, S, N, P, Mg, Ca, Fe, Mn, Cu, Zn, B, Mo) – w sumie 30 szt. - świeże owoce i koncentrat. Badania są konieczne do określenia parametrów, jakości i przydatności doświadczalnie uprawianych pomidorów. • Metodyka oznaczania zgodnie z akredytacją dla danej substacji aktywnej / pierwiastka • Raport końcowy w formie zbiorczej dla wszystkich prób w edytowalnym pliku programu Microsoft® Office Excel • Raport w formie papierowej z potwierdzeniem akredytacji Cel zamówienia Celem zamówienia jest wybór Wykonawcy do realizacji usługi wykonania badań laboratoryjnych dostarczonych prób pomidorów gruntowych świeżych i przetworzonych w koncentrat pomidorowy. Realizowane w ramach projektu pn. "Opracowanie nowej odmiany pomidora gruntowego dedykowanego dla przetwórstwa oraz ulepszonej technologii jego uprawy w celu uzyskania wysokiej jakości, powtarzalnej i wydajnej produkcji w polskich warunkach klimatycznych". Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest usługa wykonania badań laboratoryjnych w dostarczonych przez Zamawiającego próbach . Charakterystyka prób: • Próby pomidora świeżego - 10 szt. • Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego aseptyka - 10 szt. • Koncentrat pomidorowy z pomidora gruntowego po okresie przechowania - 10 szt. Zakres analizy: • Badania zawartości: suchej masy, cukrów ogółem, kwasów organicznych i zdolności do inaktywowania wolnych rodników DPPH przez składniki hydrofobowe; • Zawartość likopenu i składniki mineralne (C, S, N, P, Mg, Ca, Fe, Mn, Cu, Zn, B, Mo) – w sumie 30 szt. - świeże owoce i koncentrat. Badania są konieczne do określenia parametrów, jakości i przydatności doświadczalnie uprawianych pomidorów. • Metodyka oznaczania zgodnie z akredytacją dla danej substacji aktywnej / pierwiastka • Raport końcowy w formie zbiorczej dla wszystkich prób w edytowalnym pliku programu Microsoft® Office Excel • Raport w formie papierowej z potwierdzeniem akredytacji |
branża | Laboratoria |
podbranża | usługi laboratoryjne |
kody CPV | 73100000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |