Przetarg 7577198 - WYNAJEM POMIESZCZEŃ KUCHNI I STOŁÓWKI SZKOLNEJ ORAZ ...

   
Analizuj Zamówienie 7577198 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-07-08
przedmiot ogłoszenia
WYNAJEM POMIESZCZEŃ KUCHNI I STOŁÓWKI SZKOLNEJ ORAZ PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA UCZNIÓW XXVII LICEUM OGÓLNOKSZTAŁC
ĄCEGO im. ZESŁAŃCÓW SYBIRU I SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 46 im. KRÓLA JANA III SOBIESKIEGO W LUBLINIE

Przedmiot przetargu stanowi wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie wraz z jej urządzeniami i wyposażeniem w okresie od dnia 1 września 2020 r. do 30 czerwca 2022 r. z wyłączeniem wakacji i ferii zimowych oraz przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46 w Lublinie w okresie od dnia 1 września 2020 r. do dnia 30 czerwca 2022 r., z wyłączeniem wakacji, ferii i dni wolnych od zajęć lekcyjnych – 360 dni roboczych.
Powierzchnia pomieszczeń kuchni i stołówki wynosi łącznie 270 m2 i znajduje się w budynku XXVII Liceum Ogólnokształcącego w Lublinie przy ul. Biedronki 13. Na wymienioną powierzchnię składają się: pomieszczenia kuchenne i socjalne – 206 m2 oraz wydawalnia z myjnią – 64 m ².
Zestawienie pomieszczeń, o których mowa w ust. 2.1 stanowi załącznik nr 3 do Regulaminu.
Przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego i Szkoły Podstawowej nr 46:
XXVII Liceum Ogólnokształcące w Lublinie: Orientacyjna ilość posiłków dziennie: obiady pełnopłatne i refundowane – 30 szt.
Szkoła Podstawowa nr 46 w Lublinie: Orientacyjna liczba posiłków dziennie - zestawy dla wychowanków oddziału przedszkolnego obejmujące śniadanie, obiad, podwieczorek - 25 szt.
obiady pełnopłatne, dofinansowane i refundowane przez MOPR – 300 szt.
Docelowa ilość posiłków jest wartością zmienną, uzależniona jest od decyzji rodziców.
Po wygraniu przetargu Oferent zobowiązany będzie do wynajmu pomieszczeń i prowadzenia żywienia na następujących zasadach w okresie obowiązywania umowy:
• prowadzenie działalności związanej z prowadzeniem kuchni w XXII Liceum Ogólnokształcącym w Lublinie zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, bhp i ppoż.;
• uzyskania zaświadczenia i decyzji o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
• regularne dokonywanie opłaty czynszowej oraz opłat eksploatacyjnych;
• utrzymania w czystości i sprawności pomieszczeń i urządzeń kuchni oraz stołówki – codziennego sprzątania pomieszczeń. Koszty obsługi kuchni i stołówki oraz sprzątania ponosi wykonawca;
• wyposażenia pomieszczeń na własny koszt w brakujące urządzenia niezbędne do prowadzenia kuchni i stołówki. Urządzenia te po okresie trwania umowy pozostają własnością Wykonawcy;
• uzupełnienia stanu naczyń, niezbędnych do spożywania posiłków oraz sztućców;
• wpłacenia, najpóźniej w dniu podpisania umowy, na konto Zamawiającego kaucji w wysokości jednomiesięcznego czynszu brutto celem należytego wykonania umowy;
• uiszczania - oprócz czynszu kosztów i opłat eksploatacyjnych, takich jak: podatek od nieruchomości, opłaty za zużycie wody zimnej i ciepłej, gazu, i energii elektrycznej oraz wywozu nieczystości;
• systematyczne opróżnianie osadnika skrobi i tłuszczu na własny koszt;
• wykonywanie przeglądów okresowych dźwigów towarowych oraz instalacji gazowej na własny koszt;
• codzienne przygotowywanie i wydawanie w wynajętych pomieszczeniach posiłków;
• przygotowywanie i wydawanie zestawów dla wychowanków oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 46 w Lublinie
• przygotowywanie obiadów pełnopłatnych, dofinansowanych i refundowanych dla uczniów obydwu placówek oświatowych;
• przygotowywanie posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzanych z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności, spełniających normy żywienia dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 19 lat (gramatura i kaloryczność), oraz zgodnie z systemem HACCP dla posiłków szkolnych;
• obiady muszą być minimum dwudaniowe, z surowców, tzn. nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków z proszku;
• do obiadów mięsnych, rybnych, na bazie jaj muszą być podawane surówki lub warzywa;
• obiady muszą być smaczne, ciepłe i estetycznie podane;
• zapewnienia tygodniowych jadłospisów z podaniem kaloryczności i wyszczególnieniem składników odżywczych;
• uzgadnianie z Zamawiającym ceny posiłków na okres każdego roku szkolnego do 31 sierpnia danego roku w formie pisemnej;
• szczegółowe warunki dotyczące organizacji żywienia dla placówek znajdują się we wzorze umów;
• Wykonawca zobowiązany jest do podpisania umowy najmu pomieszczeń kuchni, przygotowywania i wydawanie obiadów dla uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącym w Lublinie oraz na przygotowywanie i wydawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 46;
• Wykonawca zobowiązany jest do rozliczania się za wykonaną miesięczną usługę żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 46 na podstawie faktur ze Szkołą Podstawową nr 46;
• rozliczenie za obiady wydawane uczniom XXVII Liceum Ogólnokształcącego następuje bezpośrednio z uczniami lub rodzicami uczniów;
• obowiązkowe jest przeprowadzenie wizji lokalnej miejsca wykonywania usługi; Wizji lokalnej oferenci dokonują indywidualnie.
• zgodnie z art. 29 ust.3a uzp zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę, osób wykonujących następujące czynności w zakresie realizacji zamówienia: przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków oraz dietetyka. Wykonawca w terminie 10 dni od podpisania umowy zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu listę osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę, o której mowa powyżej.
Oferent nie może podnająć innemu podmiotowi wynajmowanych pomieszczeń.
Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Oferenta jakości wykonywanych usług.
Rozliczenia finansowe – przyjmowanie wpłat za obiady od uczniów XXVII Liceum Ogólnokształcącego, wystawianie dokumentów rozliczeniowych – faktur VAT dla Szkoły Podstawowej nr 46 i MOPR.
Wydawanie posiłków uczniom odbywać się będzie od poniedziałku do piątku i dostosowane będzie do organizacji roku szkolnego.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55524000, 70220000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin