Zlecenie 6966927 - ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/2019 na usługę cateringową –...

   
Zamówienie 6966927 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2019-08-20
przedmiot zlecenia
ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/2019 na usługę cateringową – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do żłobka „uRodzinki” w Dominowie, u
l. Rynek 3 lok. 1 w ramach realizacji projektu pn. „Czas na żłobek – wsparcie dla Rodziców powracających na rynek pracy, mieszkających na terenie Gminy Głusk.”

Zamówienie obejmuje dostawę 20 zestawów posiłków dziennie (składających się z 4 lub 5 posiłków tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy(I danie, II danie) oraz deser/podwieczorek, napoje) dla dzieci w wieku od 20 tygodnia życia do 3 roku życia w żłobku „uRodzinki” zlokalizowanym w Dominowie, ul. Rynek 3, lok. 1.
Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. Dra med. A. Szczygła w W-wie, w tym uwzględniający indywidualne diety dzieci. Cel zamówienia Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do żłobka „uRodzinki” w Dominowie, ul. Rynek 3 lok. 1 Przedmiot zamówienia Zamówienie obejmuje dostawę 20 zestawów posiłków dziennie (składających się z 4 lub 5 posiłków tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy(I danie, II danie) oraz deser/podwieczorek, napoje) dla dzieci w żłobku w okresie od 02.09.2019 r. do 31.08.2020 r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz dni ustawowo wolnych od pracy.
Posiłki dostarczać należy do siedziby żłobka uRodzinki (Dominów, ul. Rynek 3, lok. 1) w godzinach:
a) Śniadanie pomiędzy godz. 7:30-8:00
b) Obiad pomiędzy godz. 11:00-12:00.
Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
Śniadanie musi zawierać produkty stanowiące źródło białka pełnowartościowego: mleko i jego produkty, jaja, wędliny, świeże owoce lub warzywa (zgodnie z sezonowością), ryby lub pasty kanapkowe przygotowane z wymienionych produktów. Pieczywo powinno być urozmaicone: pszenne, pszenno-żytnie, razowe, graham. Kanapki powinny zawierać dodatek warzywny - zgodnie z sezonowością. Do każdego śniadania musi być dołączony napój. Gramatura posiłku – min. 85g i min. 150 ml napoju.
Obiad powinien stanowić ok. 30% dziennego zapotrzebowania energetycznego dla dzieci
w wieku do3 lat, to jest około 300 kcal:
-obiad musi składać się z dwóch dań i kompotu,
-I danie obiadu powinna stanowić zupa przyrządzona na wywarach jarskich lub z dodatkiem mięsnym np. drobiem, wieprzowiną, cielęciną, królikiem, wędliną, dobrej jakości kiełbasą (zawierająca co najmniej 80% mięsa),
-II danie musi zawierać produkty dostarczające białko pełnowartościowe – mięso, ryby, jaja, produkty mleczne, takie jak ser czy jogurt. W zestawie II dania powinny występować urozmaicone produkty bogate w węglowodany takie jak: ziemniaki, kluski śląskie, kasze, makarony, produkty mączne. W skład II dania powinny wchodzić warzywa w postaci surówki lub sałatki (lub owoc - w przypadku braku surówki),
-Gramatura posiłku – min. 250 ml zupy, min. 220 g II danie.
Podwieczorek powinien składać się z posiłków stanowiących uzupełnienie pozostałych posiłków. Powinien składać się z posiłków przygotowanych na bazie mleka (tj. budyń lub napój mleczny: kakao, jogurt) lub na bazie owoców sezonowych. Podwieczorek może składać się z kanapki i napoju. Sporadycznie może być podawane ciasto lub inne desery bogate w składniki odżywcze pochodzenia naturalnego.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin