Zlecenie 6966927 - ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/2019 na usługę cateringową –...
(zakończone) | Zamówienie 6966927|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2019-08-20 |
przedmiot zlecenia | ZAPYTANIE OFERTOWE nr 1/2019 na usługę cateringową – przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do żłobka „uRodzinki” w Dominowie, u l. Rynek 3 lok. 1 w ramach realizacji projektu pn. „Czas na żłobek – wsparcie dla Rodziców powracających na rynek pracy, mieszkających na terenie Gminy Głusk.” Zamówienie obejmuje dostawę 20 zestawów posiłków dziennie (składających się z 4 lub 5 posiłków tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy(I danie, II danie) oraz deser/podwieczorek, napoje) dla dzieci w wieku od 20 tygodnia życia do 3 roku życia w żłobku „uRodzinki” zlokalizowanym w Dominowie, ul. Rynek 3, lok. 1. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. Dra med. A. Szczygła w W-wie, w tym uwzględniający indywidualne diety dzieci. Cel zamówienia Przygotowanie oraz dostarczanie posiłków do żłobka „uRodzinki” w Dominowie, ul. Rynek 3 lok. 1 Przedmiot zamówienia Zamówienie obejmuje dostawę 20 zestawów posiłków dziennie (składających się z 4 lub 5 posiłków tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad dwudaniowy(I danie, II danie) oraz deser/podwieczorek, napoje) dla dzieci w żłobku w okresie od 02.09.2019 r. do 31.08.2020 r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt oraz dni ustawowo wolnych od pracy. Posiłki dostarczać należy do siedziby żłobka uRodzinki (Dominów, ul. Rynek 3, lok. 1) w godzinach: a) Śniadanie pomiędzy godz. 7:30-8:00 b) Obiad pomiędzy godz. 11:00-12:00. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Śniadanie musi zawierać produkty stanowiące źródło białka pełnowartościowego: mleko i jego produkty, jaja, wędliny, świeże owoce lub warzywa (zgodnie z sezonowością), ryby lub pasty kanapkowe przygotowane z wymienionych produktów. Pieczywo powinno być urozmaicone: pszenne, pszenno-żytnie, razowe, graham. Kanapki powinny zawierać dodatek warzywny - zgodnie z sezonowością. Do każdego śniadania musi być dołączony napój. Gramatura posiłku – min. 85g i min. 150 ml napoju. Obiad powinien stanowić ok. 30% dziennego zapotrzebowania energetycznego dla dzieci w wieku do3 lat, to jest około 300 kcal: -obiad musi składać się z dwóch dań i kompotu, -I danie obiadu powinna stanowić zupa przyrządzona na wywarach jarskich lub z dodatkiem mięsnym np. drobiem, wieprzowiną, cielęciną, królikiem, wędliną, dobrej jakości kiełbasą (zawierająca co najmniej 80% mięsa), -II danie musi zawierać produkty dostarczające białko pełnowartościowe – mięso, ryby, jaja, produkty mleczne, takie jak ser czy jogurt. W zestawie II dania powinny występować urozmaicone produkty bogate w węglowodany takie jak: ziemniaki, kluski śląskie, kasze, makarony, produkty mączne. W skład II dania powinny wchodzić warzywa w postaci surówki lub sałatki (lub owoc - w przypadku braku surówki), -Gramatura posiłku – min. 250 ml zupy, min. 220 g II danie. Podwieczorek powinien składać się z posiłków stanowiących uzupełnienie pozostałych posiłków. Powinien składać się z posiłków przygotowanych na bazie mleka (tj. budyń lub napój mleczny: kakao, jogurt) lub na bazie owoców sezonowych. Podwieczorek może składać się z kanapki i napoju. Sporadycznie może być podawane ciasto lub inne desery bogate w składniki odżywcze pochodzenia naturalnego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |