Zlecenie 7632979 - ZAPYTANIE OFERTOWE NR 1/D/1.1.1/2020 na realizację usługi...

   
Zamówienie 7632979 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-08-07
przedmiot zlecenia
ZAPYTANIE OFERTOWE NR 1/D/1.1.1/2020 na realizację usługi badawczej obejmującej opracowanie, implementację oraz walidację intelige
ntnego systemu sterującego procesem nastrzyku oraz pozwalającego na zbieranie i analizę pozostałych danych procesowych procesu przetwórstwa mięsa

Przedmiotem zamówienia jest usługa badawcza obejmująca opracowanie, implementację oraz walidację inteligentnego systemu sterującego procesem nastrzyku oraz pozwalającego na zbieranie i analizę pozostałych danych procesowych procesu przetwórstwa mięsa.
Inteligentny system sterujący ma umożliwiać:
• sterowanie procesem nastrzyku mięsa za pomocą algorytmów sztucznej inteligencji (samoucząca sieć neuronowa);
• agregację i analizę danych procesowych procesu przetwórstwa mięsa w zakresie: rozmrażania, masowania, nakładania siatki, zaparzania i nanoszenia przypraw.

Niniejsze postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest zgodnie z zasadą konkurencyjności
określoną w Wytycznych Ministra Inwestycji i Rozwoju z dnia 22 sierpnia 2019 r. w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020 (MIiR/2014-2020/12(4)). Zamawiający nie jest podmiotem zobowiązanym do stosowania przepisów ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2018 r. poz. 1986 ze zm.). Cel zamówienia Celem zamówienia jest wyłonienie Wykonawcy usługi badawczej obejmującej opracowanie, implementację oraz walidację inteligentnego systemu sterującego procesem nastrzyku oraz pozwalającego na zbieranie i analizę pozostałych danych procesowych procesu przetwórstwa mięsa.

Zamówienie realizowane jest w ramach projektu badawczego, o którego dofinansowanie Zamawiający ubiega się w ramach I osi priorytetowej „Wsparcie prowadzenia prac B+R przez przedsiębiorstwa”, Działania 1.1: Projekty B+R przedsiębiorstw, Poddziałania 1.1.1: Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa, w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 Przedmiot zamówienia I. Przedmiotem zamówienia jest usługa badawcza obejmująca opracowanie, implementację oraz walidację inteligentnego systemu sterującego procesem nastrzyku oraz pozwalającego na zbieranie i analizę pozostałych danych procesowych procesu przetwórstwa mięsa.
Inteligentny system sterujący ma umożliwiać:
• sterowanie procesem nastrzyku mięsa za pomocą algorytmów sztucznej inteligencji (samoucząca sieć neuronowa);
• agregację i analizę danych procesowych procesu przetwórstwa mięsa w zakresie: rozmrażania, masowania, nakładania siatki, zaparzania i nanoszenia przypraw.
W ramach Przedmiotu zamówienia Wykonawca przeprowadzi badania w następujących zakresach:
a) Opracowanie środowiska badawczego poprzez zebranie i analizę danych procesowych parametryzujących przebieg procesu technologicznego w ramach linii pilotażowej Zamawiającego.
b) Opracowanie modelu teoretycznego systemu (w tym metodyki optymalizacji procesu nastrzyku w oparciu o sztuczną inteligencję).
c) Weryfikacja opomiarowania w linii pilotażowej Zamawiającego.
d) Opracowanie prototypu systemu (w tym modelu sztucznej inteligencji sterującego procesem nastrzyku) oraz jego implementacja w linii pilotażowej Zamawiającego.
e) Przeprowadzenie procesu zasilania systemu danymi w ramach próbnej produkcji –realizację procesu uczenia się systemu (rejestracja danych rzeczywistego procesu produkcyjnego przy zróżnicowanych parametrach wejściowych, weryfikacja i ocena skuteczności procesu, normalizacja danych uczących).
f) Optymalizacja algorytmu architektury sieci neuronowej – badanie modeli w oparciu o uczenie nadzorowane; zbadanie skuteczności różnych rodzajów sieci m.in. sieci rekurencyjnych, jednokierunkowych, konwolucyjnych o różnej strukturze z uwzględnieniem sieci znaczących rozmiarów (setki neuronów i warstw; dobór właściwego modelu uczącego w drodze testów porównawczych)
g) Integracja z systemem ERP Zamawiającego.
h) Walidacja zaimplementowanego systemu (weryfikacja zdolności systemu do zbierania i analizy danych technologicznych, do inteligentnego sterowania procesem nastrzyku, skuteczności procesu technologicznego przetwórstwa mięsa realizowanego w oparciu o opracowane systemy).

II. Rezultatem usługi badawczej wykonanej w ramach Przedmiotu zamówienia będą gotowe do pracy w środowisku technologicznym Zamawiającego prototypy modeli pomiarowych i sterowania (dla procesów: rozmrażania, masowania, nakładania siatki, oparzania i nanoszenia przypraw) oraz w przypadku procesu nastrzyku – prototyp modelu sztucznej inteligencji.

III. Wyniki prac, dla poszczególnych zakresów Przedmiotu zamówienia, o których mowa powyżej Wykonawca jest zobowiązany przekazać Zamawiającemu w formie:
- kodów źródłowych (kod opisujący model, parametry nauczonych modeli), zapisanych w formie pliku o rozszerzeniu hdf5 (gotowych do przekazania do API);
- dokumentacji technicznej oprogramowania;
-raportu z przeprowadzonych badań.
IV. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych
branża Laboratoria
podbranża usługi laboratoryjne
kody CPV 73000000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji cała Polska
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin