Zlecenie 7403958 - Dostawa żywności do Placówek Wsparcia Dziennego...

   
Zamówienie 7403958 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-03-27
przedmiot zlecenia
Dostawa żywności do Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez TPD Oddział Okręgowy w Koszalinie

1. Przedmiotem zamówienia
jest dostawa żywności do czterech Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Oddział Okręgowy w Koszalinie. Placówki znajdują się w następujących miejscowościach:
a) Ustronie Morskie, ul. Osiedlowa 2B, 78-111 Ustronie Morskie
b) Bierzwnica 52, 78-300 Świdwin
c) Oparzno 10, 78-300 Świdwin
d) Rusowo – świetlica wiejska, 78-111 Ustronie Morskie
2. Wykonawca winien jest zaoferować zrealizowanie przedmiotu zamówienia zgodnie
z zapisami zapytania ofertowego.
3. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby poszczególnych placówek wymienionych w ust. 1.
4. Pod pojęciem dostawy rozumie się dostawę do miejsca wskazanego przez Zamawiającego wraz z transportem, rozładowaniem, wniesieniem.
5. Harmonogram dostaw produktów zostanie ustalony z Wykonawcą na etapie podpisania umowy.
6. Wszędzie tam gdzie w opisie przedmiotu zamówienia występują nazwy własne Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne proponowanym z zastrzeżeniem, że mają to być artykuły o zdecydowanych walorach smakowych i zapachowych, z jak najmniejszą domieszką sztucznych barwników i konserwantów.
7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia do poszczególnych placówek). Oferta musi obejmować pełen asortyment z danej części dla danej placówki.
8. Wskazane w załączniku nr 2 do zapytania ofertowego w ramach poszczególnych części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym.
9. Oferowane produkty powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności w: Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016, poz. 1154), ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2018 r. poz. 1541), wraz z przepisami wykonawczymi, ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164), Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności.
10. Dostarczane produkty winny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz dostarczane nie późnej niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Cel zamówienia Celem zamówienia są sukcesywne dostawy żywności do Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez TPD o/Koszalin na terenie powiatu świdwińskiego oraz kołobrzeskiego. Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do czterech Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Oddział Okręgowy w Koszalinie. Placówki znajdują się w następujących miejscowościach:
a) Ustronie Morskie, ul. Osiedlowa 2B, 78-111 Ustronie Morskie
b) Bierzwnica 52, 78-300 Świdwin
c) Oparzno 10, 78-300 Świdwin
d) Rusowo – świetlica wiejska, 78-111 Ustronie Morskie
2. Wykonawca winien jest zaoferować zrealizowanie przedmiotu zamówienia zgodnie
z zapisami zapytania ofertowego.
3. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby poszczególnych placówek wymienionych w ust. 1.
4. Pod pojęciem dostawy rozumie się dostawę do miejsca wskazanego przez Zamawiającego wraz z transportem, rozładowaniem, wniesieniem.
5. Harmonogram dostaw produktów zostanie ustalony z Wykonawcą na etapie podpisania umowy.
6. Wszędzie tam gdzie w opisie przedmiotu zamówienia występują nazwy własne Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne proponowanym z zastrzeżeniem, że mają to być artykuły o zdecydowanych walorach smakowych i zapachowych, z jak najmniejszą domieszką sztucznych barwników i konserwantów.
7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia do poszczególnych placówek). Oferta musi obejmować pełen asortyment z danej części dla danej placówki.
8. Wskazane w załączniku nr 2 do zapytania ofertowego w ramach poszczególnych części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym.
9. Oferowane produkty powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności w: Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016, poz. 1154), ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2018 r. poz. 1541), wraz z przepisami wykonawczymi, ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164), Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności.
10. Dostarczane produkty winny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz dostarczane nie późnej niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15800000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin