Zlecenie 7403958 - Dostawa żywności do Placówek Wsparcia Dziennego...
(zakończone) | Zamówienie 7403958|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-03-27 |
przedmiot zlecenia | Dostawa żywności do Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez TPD Oddział Okręgowy w Koszalinie 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do czterech Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Oddział Okręgowy w Koszalinie. Placówki znajdują się w następujących miejscowościach: a) Ustronie Morskie, ul. Osiedlowa 2B, 78-111 Ustronie Morskie b) Bierzwnica 52, 78-300 Świdwin c) Oparzno 10, 78-300 Świdwin d) Rusowo – świetlica wiejska, 78-111 Ustronie Morskie 2. Wykonawca winien jest zaoferować zrealizowanie przedmiotu zamówienia zgodnie z zapisami zapytania ofertowego. 3. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby poszczególnych placówek wymienionych w ust. 1. 4. Pod pojęciem dostawy rozumie się dostawę do miejsca wskazanego przez Zamawiającego wraz z transportem, rozładowaniem, wniesieniem. 5. Harmonogram dostaw produktów zostanie ustalony z Wykonawcą na etapie podpisania umowy. 6. Wszędzie tam gdzie w opisie przedmiotu zamówienia występują nazwy własne Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne proponowanym z zastrzeżeniem, że mają to być artykuły o zdecydowanych walorach smakowych i zapachowych, z jak najmniejszą domieszką sztucznych barwników i konserwantów. 7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia do poszczególnych placówek). Oferta musi obejmować pełen asortyment z danej części dla danej placówki. 8. Wskazane w załączniku nr 2 do zapytania ofertowego w ramach poszczególnych części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym. 9. Oferowane produkty powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności w: Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016, poz. 1154), ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2018 r. poz. 1541), wraz z przepisami wykonawczymi, ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164), Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności. 10. Dostarczane produkty winny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz dostarczane nie późnej niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Cel zamówienia Celem zamówienia są sukcesywne dostawy żywności do Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez TPD o/Koszalin na terenie powiatu świdwińskiego oraz kołobrzeskiego. Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do czterech Placówek Wsparcia Dziennego prowadzonych przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Oddział Okręgowy w Koszalinie. Placówki znajdują się w następujących miejscowościach: a) Ustronie Morskie, ul. Osiedlowa 2B, 78-111 Ustronie Morskie b) Bierzwnica 52, 78-300 Świdwin c) Oparzno 10, 78-300 Świdwin d) Rusowo – świetlica wiejska, 78-111 Ustronie Morskie 2. Wykonawca winien jest zaoferować zrealizowanie przedmiotu zamówienia zgodnie z zapisami zapytania ofertowego. 3. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby poszczególnych placówek wymienionych w ust. 1. 4. Pod pojęciem dostawy rozumie się dostawę do miejsca wskazanego przez Zamawiającego wraz z transportem, rozładowaniem, wniesieniem. 5. Harmonogram dostaw produktów zostanie ustalony z Wykonawcą na etapie podpisania umowy. 6. Wszędzie tam gdzie w opisie przedmiotu zamówienia występują nazwy własne Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne proponowanym z zastrzeżeniem, że mają to być artykuły o zdecydowanych walorach smakowych i zapachowych, z jak najmniejszą domieszką sztucznych barwników i konserwantów. 7. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych (na poszczególne części zamówienia do poszczególnych placówek). Oferta musi obejmować pełen asortyment z danej części dla danej placówki. 8. Wskazane w załączniku nr 2 do zapytania ofertowego w ramach poszczególnych części zamówienia ilości artykułów są ilościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego potrzeby będą mniejsze od zamawianych. Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będą na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu cenowym. 9. Oferowane produkty powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, a w szczególności w: Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. 2016, poz. 1154), ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz.U. z 2018 r. poz. 1541), wraz z przepisami wykonawczymi, ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164), Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności. 10. Dostarczane produkty winny być świeże, pełnowartościowe, należytej jakości oraz dostarczane nie późnej niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15800000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |