Przetarg 7487059 - Dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w...

   
Analizuj Zamówienie 7487059 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-05-18
przedmiot ogłoszenia
Dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce
Numer referencyjny: D/Kw.2232.9.2020

Przedmiotem zamówienia są
cykliczne dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE I - dostawy dżemu i cukru: Cukier 2 000 kg, Dżem wieloowocowy 2 500 kg, ZADANIE II - dostawy tłuszczów roślinnych: Margaryna roślinna 10 000 kg, Olej rzepakowy uniwersalny 3 000 litrów, ZADANIE III - dostawy produktów rybnych: Burger rybny panierowany mrożony 1 600 kg, Farsz rybny mrożony 1 600 kg, Paprykarz szczeciński 1 000 kg. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). o minimalnym terminie przydatności do spożycia przedstawionym poniżej dla każdego produktu, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Minimalny okres przydatności do spożycia asortymentu: - cukier - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- dżem - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- margaryna roślinna - 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- olej uniwersalny - 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- burger rybny panierowany mrożony – 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- farsz rybny mrożony - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- paprykarz szczeciński - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego. Zamawiający określił gramaturę/litraż opakowań pojedynczych:- cukier o w opakowaniach po 25kg- dżem w pojemnikach o gramaturze od 10 do 15 kg, - margaryna roślinna w opakowaniach o gramaturze od 0,5 do 1 kg, - Olej uniwersalny w opakowaniach o litrażu od 1 do 5 l, - burger rybny panierowany mrożony o gramaturze od 80 go 100g pakowany w opakowania zbiorcze do 20 kg, - farsz rybny mrożony w opakowaniach o gramaturze od 5 do 10 kg - paprykarz szczeciński w opakowaniach (puszkach metalowych z zawleczką umożliwiającą otwarcie) o gramaturze od 135 do 330 g. Wszystkie artykuły żywnościowe powinny być pierwszego gatunku, z terminem przydatności podanym powyżej bez śladów uszkodzeń mechanicznych opakowań. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. Zadanie I Cukier powinien posiadać barwę białą i być w postaci sypkich kryształków bez zlepek i grudek, bez obcego zapachu o smaku słodkim charakterystycznym dla produktu pakowany po 25kg. Dżem wieloowocowy o zawartości owoców minimum 30% i cukru min 20% pakowany w opakowania od 10 do 15 kg. Zadanie II Margaryna roślinna lub równoważna, przeznaczona do smarowania pieczywa, o zawartości tłuszczu do 60%, nie zawierająca tłuszczów zwierzęcych, w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg. Olej rzepakowy uniwersalny roślinny do smażenia, pieczenia i sałatek w opakowaniach od 1 litra do 5 litrów. Zadanie II Burger rybny panierowany mrożony - burgery jednolite o wyrównanej wielkości, masa netto: 80-100 g. Niedopuszczalne burgery częściowo lub w całości rozmrożone, o niewłaściwym smaku i zapachu oraz teksturze po przyrządzeniu, a także obecność zanieczyszczeń mechanicznych lub organicznych. Opakowania zbiorcze do 20 kg. Farsz rybny mrożony z ryb białych, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożeń. Cechy dyskwalifikujące: widoczne oznaki rozmrożenia towaru, zapach świadczący o procesach psucia się. Pakowany w bloki od 5 do 10 kg. Paprykarz szczeciński pakowany w pojemniki 135 g-400 g posiadające otwieracze. Paprykarz szczeciński - konserwa wyprodukowana z ryb, warzyw, oleju i ryżu z dodatkiem substancji dodatkowych dozwolonych; minimalna zawartość ryby 30%. Opakowanie: metalowa puszka z zawleczką umożliwiającą otwieranie, szczelnie zamknięta (bez wad zamknięcia puszki), niezdeformowana. UWAGA: Konserwy powinny być w opakowaniach wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nieuszkodzonych i prawidłowo oznakowanych oraz przewożone w odpowiednich warunkach, zgodnie z wymaganiami HACCP. Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Dostawy artykułów żywnościowych wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 4 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił w pkt. 2 minimalne terminy przydatności do spożycia dostarczanych produktów. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony w zależności od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub więcej razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony o połowę w/w terminów, licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości zamawianego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z asortymentem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego oraz skład - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto.


ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Dostawy Dżemu i cukru
Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE I - dostawy dżemu i cukru: Cukier 2 000 kg, Dżem wieloowocowy 2 500 kg, Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). o minimalnym terminie przydatności do spożycia przedstawionym poniżej dla każdego produktu, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Minimalny okres przydatności do spożycia asortymentu: - cukier - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- dżem - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego, Zamawiający określił gramaturę/litraż opakowań pojedynczych:- cukier o w opakowaniach po 25kg- dżem w pojemnikach o gramaturze od 10 do 15 kg. Wszystkie artykuły żywnościowe powinny być pierwszego gatunku, z terminem przydatności podanym powyżej bez śladów uszkodzeń mechanicznych opakowań. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. Zadanie I Cukier powinien posiadać barwę białą i być w postaci sypkich kryształków bez zlepek i grudek, bez obcego zapachu o smaku słodkim charakterystycznym dla produktu pakowany po 25kg. Dżem wieloowocowy o zawartości owoców minimum 30% i cukru min 20% pakowany w opakowania od 10 do 15 kg. Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Dostawy artykułów żywnościowych wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 4 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił w pkt. 2 minimalne terminy przydatności do spożycia dostarczanych produktów. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony w zależności od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub więcej razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony o połowę w/w terminów, licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości zamawianego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z asortymentem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego oraz skład - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto.

Część nr: 2 Nazwa: Dostawy tłuszczów roślinnych
Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE II - dostawy tłuszczów roślinnych: Margaryna roślinna 10 000 kg, Olej rzepakowy uniwersalny 3 000 litrów, Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). o minimalnym terminie przydatności do spożycia przedstawionym poniżej dla każdego produktu, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. - - margaryna roślinna - 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- olej uniwersalny - 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego, Zamawiający określił gramaturę/litraż opakowań pojedynczych:- - margaryna roślinna w opakowaniach o gramaturze od 0,5 do 1 kg, - Olej uniwersalny w opakowaniach o litrażu od 1 do 5 l, Wszystkie artykuły żywnościowe powinny być pierwszego gatunku, z terminem przydatności podanym powyżej bez śladów uszkodzeń mechanicznych opakowań. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. Zadanie I Cukier powinien posiadać barwę białą i być w postaci sypkich kryształków bez zlepek i grudek, bez obcego zapachu o smaku słodkim charakterystycznym dla produktu pakowany po 25kg. Dżem wieloowocowy o zawartości owoców minimum 30% i cukru min 20% pakowany w opakowania od 10 do 15 kg. Zadanie II Margaryna roślinna lub równoważna, przeznaczona do smarowania pieczywa, o zawartości tłuszczu do 60%, nie zawierająca tłuszczów zwierzęcych, w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg. Olej rzepakowy uniwersalny roślinny do smażenia, pieczenia i sałatek w opakowaniach od 1 litra do 5 litrów. Dostawy artykułów żywnościowych wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 4 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił w pkt. 2 minimalne terminy przydatności do spożycia dostarczanych produktów. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony w zależności od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub więcej razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony o połowę w/w terminów, licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości zamawianego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z asortymentem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego oraz skład - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto.

Część nr: 3 Nazwa: Dostawy produktów rybnych
Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE III - dostawy produktów rybnych: Burger rybny panierowany mrożony 1 600 kg, Farsz rybny mrożony 1 600 kg, Paprykarz szczeciński 1 000 kg. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). o minimalnym terminie przydatności do spożycia przedstawionym poniżej dla każdego produktu, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Minimalny okres przydatności do spożycia asortymentu: - burger rybny panierowany mrożony – 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- farsz rybny mrożony - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- paprykarz szczeciński - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego. Zamawiający określił gramaturę/litraż opakowań pojedynczych:- burger rybny panierowany mrożony o gramaturze od 80 go 100g pakowany w opakowania zbiorcze do 20 kg, - farsz rybny mrożony w opakowaniach o gramaturze od 5 do 10 kg - paprykarz szczeciński w opakowaniach (puszkach metalowych z zawleczką umożliwiającą otwarcie) o gramaturze od 135 do 330 g. Wszystkie artykuły żywnościowe powinny być pierwszego gatunku, z terminem przydatności podanym powyżej bez śladów uszkodzeń mechanicznych opakowań. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. Zadanie III Burger rybny panierowany mrożony - burgery jednolite o wyrównanej wielkości, masa netto: 80-100 g. Niedopuszczalne burgery częściowo lub w całości rozmrożone, o niewłaściwym smaku i zapachu oraz teksturze po przyrządzeniu, a także obecność zanieczyszczeń mechanicznych lub organicznych. Opakowania zbiorcze do 20 kg. Farsz rybny mrożony z ryb białych, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożeń. Cechy dyskwalifikujące: widoczne oznaki rozmrożenia towaru, zapach świadczący o procesach psucia się. Pakowany w bloki od 5 do 10 kg. Paprykarz szczeciński pakowany w pojemniki 135 g-400 g posiadające otwieracze. Paprykarz szczeciński - konserwa wyprodukowana z ryb, warzyw, oleju i ryżu z dodatkiem substancji dodatkowych dozwolonych; minimalna zawartość ryby 30%. Opakowanie: metalowa puszka z zawleczką umożliwiającą otwieranie, szczelnie zamknięta (bez wad zamknięcia puszki), niezdeformowana. UWAGA: Konserwy powinny być w opakowaniach wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nieuszkodzonych i prawidłowo oznakowanych oraz przewożone w odpowiednich warunkach, zgodnie z wymaganiami HACCP. Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Dostawy artykułów żywnościowych wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 4 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił w pkt. 2 minimalne terminy przydatności do spożycia dostarczanych produktów. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony w zależności od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub więcej razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony o połowę w/w terminów, licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości zamawianego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z asortymentem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego oraz skład - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15000000, 15210000, 15221000, 15240000, 15332200, 15411100, 15431100, 15830000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin