Przetarg 10379715 - Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajni "U...

   
Analizuj Zamówienie 10379715 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2024-03-28
przedmiot ogłoszenia
Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku

Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia są dost
awy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”: Część I przedmiotu zamówienia (ziemniaki):a) ziemniaki - świeże, młode, jadalne z 2024 roku, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 4 cm i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia, Denar; realizacja dostaw od dnia 01.07.2024 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 7.000 kilogramów,b) ziemniaki - świeże, jadalne z 2023 roku, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 4 cm i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, Bitnia, Denar; jednostka miary: kilogram, ilość: 11.000 kilogramów.2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport warzyw i owoców do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu. 8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: • dla części I zamówienia - nie częściej niż pięć razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 8:00,W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.

Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”: Część II przedmiotu zamówienia (warzywa i owoce):a) marchew - bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 1.000 kilogramów,b) kapusta czerwona - świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,c) Groch - łuskany, połówki; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,d) Fasola drobna – biała; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,e) Fasola typu Jaś – duża; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,f) Cebula - świeża, twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 1.100 kilogramów,g) Burak ćwikłowy - średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 10 cm lub podłużny o długości od 8 cm do 16 cm i średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 1.000 kilogramów,h) Nać pietruszki - świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,i) Koper - świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,j) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15 cm do 19 cm i średnicy od 3 cm do 5 cm, w całości, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów,k) Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 10 cm do 16 cm i średnicy od 3 cm do 5 cm, w całości, polny; realizacja dostaw od dnia 01.07.2024 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 750 kilogramów,l) Papryka surowa - czerwona, świeża, cała; jednostka miary: kilogram, ilość: 350 kilogramów,m) Pieczarka - świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 300 kilogramów,n) Pietruszka korzeń - świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,o) Pomidor - świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5 cm do 8 cm, polny; realizacja dostaw od dnia 01.08.2024 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów,p) Pomidor - świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 5 cm do 8 cm, szklarniowy; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów,q) Por - świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2 cm do 4 cm, w całości; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów,r) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm, nieprzerośnięta, polna; realizacja dostaw od dnia 01.06.2024 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów,s) Sałata - świeża, cała, o średnicy główki od 18 cm do 22 cm, nieprzerośnięta, szklarniowa; jednostka miary: kilogram, ilość: 60 kilogramów,t) Cukinia - twarda, nieprzerośnięta, średniej wielkości, tzn. o długości od 18 cm do 22 cm i średnicy od 7 cm do 9 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 750 kilogramów,u) Seler - świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów,v) Kapusta włoska - świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg do 4,0 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 300 kilogramów,w) Jabłka - świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6 cm do 8 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów,x) Kapusta biała - świeża, w główkach, o wadze główki od 1,0 kg do 4,0 kg, bez liści bocznych; jednostka miary: kilogram, ilość: 2.000 kilogramów,y) Kapusta pekińska - świeża, w główkach, o minimalnej średnicy 9 cm i minimalnej długości 20 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,z) Szczypior - świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 25 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów,aa) Rzodkiewka - świeża, cała, bez liści, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 1 cm do 3 cm, nieprzerośnięta, twarda; jednostka miary: kilogram, ilość: 250 kilogramów,bb) Czosnek - w główkach, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3 cm do 5 cm, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g; jednostka miary: kilogram, ilość: 15 kilogramów,cc) Truskawka - świeża, cała, bez szypułki, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 2 cm do 4 cm, jednego gatunku, niemieszana; realizacja dostaw od dnia 01.06.2024 r.; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów,dd) Gruszka - świeża, cała, o wadze jednej sztuki do 250 g; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,ee) Śliwka węgierka - świeża, cała, zdrowa, czysta, nieuszkodzona mechanicznie, wolna od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, dopuszczalne odmiany: Zwykła, Dąbrowicka, Wczesna; jednostka miary: kilogram, ilość: 30 kilogramów.2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport warzyw i owoców do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu. 8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: • dla części II zamówienia - nie częściej niż pięć razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 8:00,W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.

Część 3: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego”:Część III przedmiotu zamówienia (warzywa kiszone):a) Kapusta kiszona - z marchewką, bez konserwantów, niezakwaszana octem; jednostka miary: kilogram, ilość: 1.000 kilogramów,b) Ogórek kiszony - twardy, o długości od 8 cm do 10 cm i średnicy od 3 cm do 4 cm, w całości, kwaszony, odsolony; jednostka miary: kilogram, ilość: 700 kilogramów.2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport warzyw i owoców do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu. 8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: • dla części III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00,W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.

MJ.AZ.2420-03/2024
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3212100, 3220000, 3221100, 3221111, 3221112, 3221113, 3221120, 3221210, 3221220, 3221230, 3221240, 3221270, 3221300, 3221310, 3221400, 3221410, 3222313, 3222321, 3222322, 3222330, 3222334, 15331140, 15331142
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin