Zlecenie 7626052 - Organizacja warsztatów wyjazdowych w programie Rejs ku...
(zakończone) | Zamówienie 7626052|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-08-04 |
przedmiot zlecenia | Organizacja warsztatów wyjazdowych w programie Rejs ku dorosłości, w ramach projektu: Samodzielni - kompleksowy system wsparcia dz iecka i rodziny w Szczecinie - projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020, Oś Priorytetowa: RPZP.07.00.00 Włączenie społeczne, Numer i nazwa Działania: RPZP.07.06.00 Wsparcie rozwoju usług społecznych świadczonych w interesie ogólnym. Przedmiot zamówienia: Kompleksowa organizacja warsztatów wyjazdowych w programie Rejs ku dorosłości dla 14 uczestników oraz 2 opiekunów objętych programem obejmująca: 1) usługę przewozu uczestników i opiekunów, 2) usługę noclegową oraz wyżywienie uczestników i opiekunów, 3) zapewnienie sali szkoleniowej, 4) zapewnienie atrakcji i wyjść kulturalnych. Usługą objętych zostanie: 14 uczestników oraz opiekunów (razem 16 osób), w tym: a) 10 mężczyzn, b) 6 kobiet. 2) Uczestnikami są osoby objęte projektem pn. Samodzielni - kompleksowy system wsparcia dziecka i rodziny w Szczecinie współfinansowanym ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020, Oś Priorytetowa: RPZP.07.00.00 Włączenie społeczne, Numer i nazwa Działania: RPZP.07.06.00 Wsparcie rozwoju usług społecznych świadczonych w interesie ogólnym. 3) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby uczestników warsztatu przy czym zmniejszenie nie będzie większe niż 30% i z tego tytułu nie będą przysługiwały Wykonawcy żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. Zamawiający przekaże Wykonawcy ww. informację w formie mailowej nie później niż na 1 dzień przed planowanym rozpoczęciem usługi. 4) Planowany termin realizacji usługi: a) od 26.08.2020 r. b) do 28.08.2020 r. 5) Zamawiający wymaga ubezpieczenia uczestników warsztatów NNW oraz OC na czas trwania wyjazdu oraz przejazdu do i z miejsca realizacji warsztatów. 6) Zamawiający wymaga by miejscem świadczenia usługi był obiekt w mieście Poznań, zlokalizowany w odległości nie większej niż 1 km od Starego Miasta (zwany dalej również obiektem ). Obiekt nie może być w trakcie prac remontowych. 7) W dniu przyjazdu uczestnicy wraz z opiekunami muszą mieć możliwość zakwaterowania od godziny 13.00. Natomiast w dniu wyjazdu, od zakończenia doby hotelowej, należy zapewnić przechowanie bagażu uczestników oraz opiekunów oraz salę szkoleniową. Przy czym dostęp do sali szkoleniowej w dniu wyjazdu powinien być zagwarantowany co najmniej do godziny 14.00. 8) Ramowy harmonogram usługi: DZIEŃ GODZINA WYDARZENIE 10- Zbiórka, wyjazd ze Szczecina 1300 Przyjazd, rozlokowanie w pokojach Dzień 1 14- - 1500 Obiad środa 1600 - 1800 Muzeum Brama Poznania - zwiedzanie z przewodnikiem 1900 - 2000 Kolacja 20oo - 2200 Spacer po mieście zakończony deserem w kawiarni 900 - 1000 Śniadanie 11-- 1400 Warsztaty (sala szkoleniowa) Dzień 2 1400 - 1500 Obiad czwartek 1500 - 1830 Warsztaty (sala szkoleniowa) 19stopn.o -2000 Kolacja na Starym Mieście, rynek w Poznaniu 20stopn.o - 2200 Spacer po mieście 800 - 900 Śniadanie 930 - 11- Muzeum - Rogalowe Muzeum Poznania z udziałem w warsztatach. 11-- 14 Warsztaty z podsumowaniem wyjazdu(sala szkoleniowa) piąte 1400 - 1500 Obiad 15stopn.o - 1800 Powrót do Szczecina Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany harmonogramu usługi w zakresie godziny wyjazdu oraz godzin posiłków. 3. Usługa przewozu uczestników i opiekunów: 1) Wykonawca zapewni przewóz uczestników warsztatów i opiekunów, w liczbie wskazanej w pkt 2 ppkt 1, busem na trasie: z miejsca zbiórki: Szczecin, ul. Wszystkich Świętych 66 do miejsca realizacji warsztatów w dniu, o którym mowa w pkt 2 ppkt 4 lit. a) oraz na trasie z miejsca realizacji warsztatów - do Szczecin, ul. Wszystkich Świętych 66 w dniu, o którym mowa w pkt 2 ppkt 4 lit. b). 2) Wykonawca zapewni, że zaangażowany do realizacji usługi przewozu przewoźnik: a) będzie posiadał wymagane przepisami prawa zezwolenie na wykonywanie zawodu przewoźnika drogowego - osób oraz licencję dotyczącą autobusowego i autokarowego zarobkowego przewozu osób; b) będzie posiadał ważną polisę ubezpieczenia OC i NW w zakresie ryzyka wynikającego z wykonywanej działalności; c) zapewni transport znajdujący się w stanie technicznym gwarantującym prawidłowe wykonanie przewozów oraz zapewniający bezpieczeństwo pasażerom, a także posiadający ważny przegląd techniczny; d) zrealizuje przewóz zgodnie z wymogami: o krajowych i międzynarodowych usługach przewozu, ustawy z dnia 16 kwietnia 2004r. o czasie pracy kierowców oraz ustawy z dnia 20 czerwca 1997r. Prawo o ruchu drogowym; e) zapewnieni na własny koszt w ciągu 3 godzin przewóz innym transportem, o nie gorszym standardzie, w przypadku awarii pojazdu, którym będzie wykonywana usługa. 3) Usługę przewozu uczestników i opiekunów Wykonawca może zrealizować samodzielnie o ile posiada w tym zakresie stosowne uprawnienia i spełni warunki o których mowa w ppkt 2. 4. Usługa noclegowa oraz wyżywienie: 1) Zakwaterowanie a) Obiekt musi posiadać miejsca noclegowe znajdujące się w budynku ogrzewanym całorocznie. b) Obiekt musi być zlokalizowany w Poznaniu w odległości nie większej niż 1 km od Starego Miasta. c) Na terenie obiektu musi znajdować się sala szkoleniowa oraz miejsce serowania posiłków. d) Zakwaterowanie - w pokojach wyposażonych w łazienki (toaleta, umywalka, prysznic lub wanna): 8 pokoi 2-osobowych lub 2 pokoje 3-osobowe i 5 pokoi 2-osobowych. e) W łazience musi znajdować się podstawowe wyposażenie do dyspozycji gości, jak: ręczniki, mydło, żel pod prysznic. f) Kategoryzacja obiektu nie może być większa niż 3 gwiazdki. 2) Wyżywienie: a) 2 śniadania serwowane w obiekcie (w drugim i trzecim dniu pobytu) - posiłki powinny zawierać m.in. jedno danie ciepłe (np. jajecznica, parówki), wędliny, sery, sałatki i świeże warzywa, płatki, musli, ciepłe mleko, jogurty, dżemy; pieczywo mieszane, masło, kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna itp.; b) 3 obiady serwowane w obiekcie (w pierwszym, drugim i trzecim dniu pobytu) złożone z dwóch dań i deseru - zupa (min. 250 ml na osobę), drugie danie (min. 450-500 gram na osobę) - ziemniaki, ryż, kasza lub makaron, dodatek mięsny, rybny lub jarski (min. 150 gram - osoby dorosła), surówka - dwa rodzaje (łącznie min. 150 gram na osobę); c) 1 kolacja serwowana w obiekcie (w pierwszym dniu pobytu) - m.in. jedno danie ciepłe, dania zimne - wędliny (2 rodzaje), sery (2 rodzaje), sałatki (2 rodzaje), warzywa (3 rodzaje), pieczywo mieszane, masło, woda mineralna gazowana i niegazowana - min. 0,2 l na osobę, zestaw herbat czarnych i smakowych w saszetkach, cukier, cytryna; d) 1 kolacja na Starym Mieście w Poznaniu z rezerwacją miejsc (w drugim dniu pobytu) - kolacja w obiekcie restauracyjnym, serwowana, obejmująca przystawkę, danie ciepłe główne oraz deser. Wybór zestawu z co najmniej dwóch propozycji; e) 3 serwisy konferencyjne w obiekcie (dwa w drugim dniu warsztatów i jeden w trzecim dniu) - zestaw herbat czarnych i smakowych w saszetkach (min. 2 saszetki na osobę), cukier, cytryna, mleko, woda mineralna gazowana i niegazowana (m.in. 0,2 l na osobę), soki owocowe 100% (min. 0,2 l na osobę), ciasto świeże (min. 2 kawałki na osobę), ciastka (mieszanka ciastek, 3 rodzaje, min. 60 g na osobę), owoce (min. 150 g na osobę); f) 1 deser serwowany poza obiektem z rezerwacją miejsc (pierwszy dzień pobytu) - deser serwowany w kawiarni, ciastkarni bądź lodziarni, w trakcie spaceru po mieście. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić uczestnikom możliwość zapewnienia indywidualnej diety, np. bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej, cukrzycowej. 5. Sala szkoleniowa: 1) jedna przestronna sala szkoleniowa wyposażona w: - stoły z krzesłami dostosowana do liczby uczestników, - flipchart z odpowiednimi kartkami i pisakami w różnych kolorach lub tablica suchościeralna, - w przypadku sali o dużym nasłonecznieniu w godzinach organizacji zajęć - okna z możliwością zaciemnienia, - w przypadku sali o słabej akustyce - nagłośnienie - mikrofon bezprzewodowy, - drzwi zabezpieczające przed hałasem z zewnątrz, a) Nie dopuszcza się wykorzystania sal restauracyjnych, pokoi hotelowych oraz innych pomieszczeń niedostosowanych do zajęć szkoleniowych; b) Opisana sala szkoleniowa musi być dostępna na wyłączność Zamawiającego w godzinach określonych w Ramowym harmonogramie usługi, o którym mowa w pkt 2 ppkt 8. 6. Atrakcje i wyjścia kulturalne: 1) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić, zgodnie z Ramowym harmonogramem usługi, o którym mowa w pkt 2 ppkt 8, co najmniej: a) organizację zwiedzania z przewodnikiem wraz z zakupem biletów Muzeum Brama Poznania (pierwszy dzień pobytu); b) deser w kawiarni - lody bądź ciastka (pierwszy dzień pobytu); c) kolację na Starym Mieście w Poznaniu, o której mowa w pkt 4 ppkt 2 lit. e) (drugi dzień pobytu); d) organizację zwiedzania wraz z zakupem biletów Muzeum Rogalowe Muzeum Poznania wraz z udziałem w warsztatach (trzeci dzień pobytu). 2) W przypadku braku możliwości zapewnienia atrakcji, o których mowa w ppkt 1, z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, w uzgodnieniu z opiekunami Wykonawca zobowiązany jest zagwarantować inne atrakcje o zbliżonym charakterze. UWAGA: Przedmiot zamówienia musi zostać zrealizowany zgodnie z Opisem Przedmiotu Zamówienia przy uwzględnieniu ograniczeń związanych z zasadami bezpieczeństwa dotyczącymi przeciwdziałania COVID-19 |
branża | Edukacja, szkolenia, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | kursy i szkolenia inne, wycieczki i wypoczynek |
kody CPV | 55110000, 55300000, 60100000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |