Przetarg 10366623 - Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie...
Analizuj | Zamówienie 10366623 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2024-03-25 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowywaniu oraz wydawaniu gorącyc h posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy w punkcie żywieniowym na terenie dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Załączniku nr 4 do SWZ.3. Zamówienie musi być realizowane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).4. Łączna liczba gorących posiłków będzie wynosić 28.800. Szacowana miesięczna liczba zamawianych gorących posiłków będzie wynosić około 1.200.5. Liczba gorących posiłków będzie ulegać zmianie w zależności od bieżących potrzeb osób kwalifikujących się do tego rodzaju pomocy społecznej. Przewiduje się, iż zamówienie zostanie zrealizowane na poziomie nie mniejszym niż 70% całkowitej wartości zamówienia.6. Wykonawca będzie wydawał posiłki 7 dni w tygodniu od godz. 12:00 do godz. 15:00.7. Wykonawca na żądanie Zamawiającego zobowiązany będzie zapewnić posiłki dietetyczne, w szczególności lekkostrawne, cukrzycowe, niskobiałkowe, wysokobiałkowe lub wegetariańskie. Ich ilość uzależniona będzie od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych przez osoby uprawnione do korzystania z nich, jednakże nie więcej niż 60% wszystkich posiłków, o których mowa w ust. 4.8. Wykonawca może przygotowywać posiłki w kuchni w punkcie żywieniowym lub w kuchni zlokalizowanej w odrębnej lokalizacji. Wykonawca, który nie posiada kuchni w miejscu wydawania gorących posiłków, zobowiązany jest do dowozu posiłków środkiem transportu przeznaczonym wyłącznie do tego celu. W tym przypadku jakość i temperatura posiłków muszą również spełniać wymagania Zamawiającego.9. Uzupełnienie Opisu Przedmiotu Zamówienia stanowią warunki realizacji Przedmiotu Zamówienia zawarte w Wzorze Umowy, stanowiących Załącznik nr 5 do SWZ.Szczegóły w Rozdziale IV SWZ. 2/2024 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55300000, 55321000, 55322000, 55520000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |