Przetarg 6835615 - Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu...

   
Analizuj Zamówienie 6835615 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2019-06-14
przedmiot ogłoszenia
Sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów mięsnych do Zakładu Karnego w Kluczborku
Numer referencyjny: DKW.2232.7.2019.SP

1Drób
fil
et z kurczaka kg 650
skrzydełka drobiowe kg 800
udko z kurczaka kg 4000

2 wędliny drobiowe bez zawartości wieprzowiny
kiełbasa krakowska drobiowa kg 1100
kiełbaski wiedeńskie drobiowe kg 2400
polędwica drobiowa kg 700
polędwica z indyka kg 900
serdelki drobiowe kg 600
szynka drobiowa kg 700


3 wędliny wieprzowe i podrobowe
kaszanka kg 1200
kiełbasa biała parzona kg 1500
kiełbasa boczkowa kg 2300
kiełbasa mortadela kg 1300
kiełbasa wieprzowa kg 2800
kiełbasa zwyczajna kg 2000
salceson kg 800

4 wieprzowina
łopatka wieprzowa kg 750
mięso mielone kg 2200
podgardle wędzone kg 1500
słonina wieprzowa kg 100
wątroba wieprzowa kg 1000
smalec kg 800

1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149).
2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy.
3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie.
5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane minimum dwa razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu).
7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach.
Cechy dyskwalifikujące:
mięso i podroby – zawartość tłuszczu większa niż 20 % w przypadku mięsa, obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa; zanieczyszczenia ciałami obcymi,
wędliny – obce posmaki, zapachy, obślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wycieki farszu, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich pozostałości, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki wędlin i, odcinki jednakowe pod względem długości i grubości, itp.



ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: drób
filet z kurczaka kg 650 skrzydełka drobiowe kg 800 udko z kurczaka kg 4000

Część nr: 2 Nazwa: wędliny drobiowe - bez zawartości wieprzowiny
kiełbasa krakowska drobiowa kg 1100 kiełbaski wiedeńskie drobiowe kg 2400 polędwica drobiowa kg 700 polędwica z indyka kg 900 serdelki drobiowe kg 600 szynka drobiowa kg 700

Część nr: 3 Nazwa: wędliny wieprzowe i podrobowe
kaszanka kg 1200 kiełbasa biała parzona kg 1500 kiełbasa boczkowa kg 2300 kiełbasa mortadela kg 1300 kiełbasa wieprzowa kg 2800 kiełbasa zwyczajna kg 2000 salceson kg 800

Część nr: 4 Nazwa: wieprzowina
łopatka wieprzowa kg 750 mięso mielone kg 2200 podgardle wędzone kg 1500 słonina wieprzowa kg 100 wątroba wieprzowa kg 1000 smalec kg 800
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15112000, 15112100, 15113000, 15131135
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Opolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Opolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin