Zlecenie 7569893 - „ Świadczenie usług cateringowych polegających na...
(zakończone) | Zamówienie 7569893|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-07-03 |
przedmiot zlecenia | „ Świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do trzyoddziałowego przedszkola Krośnicy w ramach projektu nr RPMP.10.01.02-12-0165/19 pn. „Pienińskie skrzaty” Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do przedszkola w Krośnicy w Gminie Krościenko nad Dunajcem łącznie dla 60 dzieci w wieku 3 do 6 lat Cel zamówienia świadczenie usług cateringowych do przedszkola w Krośnicy w Gminie Krościenko nad Dunajcem łącznie w celu zapewnienia całodziennego wyżywienia 60 dzieci w wieku 3 do 6. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na dostawie posiłków do przedszkola w Krośnicy w Gminie Krościenko nad Dunajcem łącznie dla 60 dzieci w wieku 3 do 6 lat w związku z realizacja projektu współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego. Zamówienie obejmuje dostarczenie śniadania, drugiego śniadania, dwudaniowego obiadu z kompotem z owoców i podwieczorka wraz z napojami oraz odbiór resztek po posiłku. W okresie od 01.09.2020 do31.08.2021 codziennie od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni wolnych od zajęć z dziećmi dostarczane będą 4 posiłki: - śniadanie I, śniadanie II, obiad składający się z dwóch dań i kompotu z owoców, podwieczorek Maksymalna liczba planowanych do zakupu zestawów posiłków nie przekroczy 15 120 Zamówienie obejmuje także odbiór resztek po posiłku Wszystkie produkty używane do produkcji posiłków powinny spełniać wymogi zawarte w ROZPORZĄDZENIU MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia ( art.22 Ustawy z dnia 4.02.2011 o opiece nad dziećmi w wieku do 3 do 6 lat (Dz.U. z 2018 r poz.603 z późn.zm). Aktualne normy żywienia zawarte są w opracowaniu pt. „Normy żywienia dla populacji polskiej – nowelizacja”, pod red. naukową prof. dr hab. med. Mirosława Jarosza (IŻŻ 2012). |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |