Przetarg 10291641 - Świadczenie usług polegających na zapewnieniu...

   
Analizuj Zamówienie 10291641 (zakończone)
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2024-02-29
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usług polegających na zapewnieniu całodziennego żywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego w Zakopanem

1. Przedmio
tem zamówienia jest wybór wykonawcy, który będzie świadczył na rzecz zamawiającego usługi polegające na zapewnieniu całodziennego żywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego im. dr Tytusa Chałubińskiego w Zakopanem, tj. przygotowywania, dostawy całodziennych posiłków (tzw. catering) oraz ich dystrybucji do łóżka pacjenta, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Zamawiający zastrzega, że w organizacji usługi żywienia należy również uwzględnić żywienie dzieci do 1,5 roku życia. Dla pacjentów Szpitalnego Oddziału Ratunkowego, Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii oraz pacjentów chorych zakaźnie (np. w Oddziale Covid) posiłki należy dostarczać w opakowaniach jednorazowego użytku (zarówno posiłki stałe, jak też zupy i napoje) wraz z jednorazowymi sztućcami. Posiłki dla pacjentów izolowanych dostarczane są do wejścia na Oddział. 2. Zadaniem Wykonawcy jest zapewnienie kompleksowego całodziennego (7 dni w tygodniu, łącznie ze świętami i dniami wolnymi od pracy) żywienia pacjentów Zamawiającego (w tym napojów do posiłków) w ilości rocznej średnio (wielkości wyliczone w sposób szacunkowy na podstawie przeciętnej liczby pacjentów Szpitala w stosunku rocznym): 1) Ok. 47 950 osobodni żywienia osób dorosłych, w tym 950 osobodni żywienia pacjentów izolowanych, 2) Do 20 dzieci w wieku do 1,5 roku życia. 3. Zamawiający zastrzega, że Wykonawca w trakcie realizacji umowy zobowiązany jest posiadać zezwolenie właściwego miejscowo Inspektora Sanitarno-Epidemiologicznego na prowadzenie działalności w zakresie zbiorowego żywienia w zakładach zamkniętych poszerzone o dostawę posiłków do Zamawiającego tzw. catering. Ponadto Zamawiający zastrzega, że Wykonawca zobowiązany jest posiadać co najmniej dwa środki transportu dopuszczone przez właściwego miejscowo Inspektora Sanitarno-Epidemiologicznego do realizacji usługi objętej niniejszym zamówieniem, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa. Ponadto w trakcie realizacji umowy Wykonawca zobowiązany jest do przedkładania Zamawiającemu wyników ostatnich kontroli kuchni oraz środków transportu.4. Szczegółowe wymagania zamawiającego dotyczące sposobu świadczenia usług będących przedmiotem zamówienia zostały zawarte w Opisie Przedmiotu Zamówienia, [zwanym dalej „OPZ”], który stanowi załącznik nr 8 do SWZ. Pozostałe warunki realizacji zamówienia regulują zapisy Projektu umowy, [zwanego dalej „PU”], który stanowi załącznik nr 7 do SWZ.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin