Przetarg 12185534 - Świadczenie usługi cateringowej dla 30 uczestników...

   
Analizuj Zamówienie 12185534 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-28
przedmiot ogłoszenia
Świadczenie usługi cateringowej dla 30 uczestników Dziennego Domu Pomocy przy ul. Wyścigowej 16, 26 – 600 Radom w 2026 roku.

1.
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej polegającej na codziennym przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla 30 uczestników Dziennego Domu Pomocy, funkcjonującego w strukturze Domu Pomocy Społecznej Weterana Walki i Pracy przy ulicy Wyścigowej 16 w Radomiu, w 2026 roku.2. Usługa cateringowa będąca przedmiotem zamówienia obejmuje codzienne przygotowanie i dostarczenie w pojemnikach jednorazowego użytku dla 30 osób następujących posiłków:1) Śniadania – składającego się każdego dnia z co najmniej 1 porcji mleka lub produktów mlecznych w szczególności kakao, kawa na mleku, zupa mleczna oraz w opakowaniu jednorazowym odpowiednio: wędlina, ser biały, dżem, pasta jajeczna, jajka na twardo, ser żółty w szczególności w celu umożliwienia przygotowania kanapek kiełbasa lub parówka na gorąco, pomidor, ogórek świeży, papryka – po kilka plastrów, jogurt owocowy, owoc świeży. Każdego dnia odpowiednio inny zestaw. Do ww. zestawów - pieczywo różnego rodzaju, do wyboru: chleb zwykły, chleb ciemny minimum po 2 kromki lub bułka typu kajzerka. Do smarowania pieczywa wyłącznie masło o zawartości tłuszczu min. 82;2) obiadu - naprzemiennie jednego dnia pierwsze danie, drugiego dnia drugie danie np.:poniedziałek – pierwsze danie np. zupa jarzynowa;wtorek – drugie danie np. ziemniaki z kotletem i surówką;środa np. zupa ogórkowa, itd.3. Liczba dostarczonych posiłków:Lp. Miesiąc Liczba dni roboczych x Liczba uczestników = Suma posiłków1) Styczeń 20 x 30 osób =600 posiłków2) Luty 20 x 30 osób =600 posiłków3) Marzec 22 x 30 osób =660 posiłków4) Kwiecień 21 x 30 osób =630 posiłków5) Maj 20 x 30 osób =600 posiłków6) Czerwiec 21 x 30 osób =630 posiłków7) Lipiec 23 x 30 osób =690 posiłków8) Sierpień 21 x 30 osób =630 posiłków9) Wrzesień 22 x 30 osób =660 posiłków10) Październik 22 x 30 osób =660 posiłków11) Listopad 20 x 30 osób =600 posiłków12) Grudzień 21 x 30 osób =630 posiłkówRazem: 253 dni x 30 osób =7 590 posiłków.Liczba dostarczonych posiłków uzależniona będzie od frekwencji uczestników Dziennego Domu Pomocy, w związku z czymZamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby dostarczonych posiłków w trakcie realizacji usługi w przypadkuzmniejszenia liczby dziennej żywionych 30 uczestników. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania łącznejwartości zamówienia, a Wykonawcy nie będą z tego tytułu przysługiwać żadne roszczenia. Osoba wyznaczona przezKierownika Dziennego Domu Pomocy będzie przekazywała informacje o przewidywanej liczbie posiłków telefonicznienajpóźniej w dniu dostawy do godziny 8:00.4. Posiłki dostarczane będą dwa razy dziennie tj. śniadanie do godziny 9:00 oraz obiad do godziny 13:00.5. Wykonawca będzie zobowiązany przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie zobowiązującymi przepisami.6. Całodniowe wyżywienie powinno składać się z:1) śniadania (co najmniej 1 porcji mleka lub produktów mlecznych, w szczególności: kakao, kawa na mleku, zupa mlecznaoraz w opakowaniu jednorazowym odpowiednio: wędlina, ser biały, dżem, pasta jajeczna, jajka na twardo, ser żółty wszczególności w celu umożliwienia przygotowania kanapek kiełbasa lub parówka na gorąco, pomidor, ogórek świeży,papryka – po kilka plastrów, jogurt owocowy, owoc świeży. Każdego dnia odpowiednio inny zestaw. Do ww. zestawów -pieczywo różnego rodzaju, do wyboru: chleb zwykły, chleb ciemny minimum po 2 kromki lub bułka typu kajzerka. Dosmarowania pieczywa wyłącznie masło o zawartości tłuszczu min. 82%.);2) obiadu (l i II danie naprzemiennie + herbata/kompot).7. Menu powinno być dostosowane do ewentualnych potrzeb żywieniowych uczestników: alergie pokarmowe. bezmleczne,bezglutenowe, dieta dla diabetyków.8. Godziny dostarczania posiłków: śniadanie do godz. 9:00, obiad do godz. 13:00. Cena musi uwzględniać koszt transportudo Zamawiającego.9. Jadłospis powinien być: urozmaicony, a posiłki muszą zawierać produkty z następujących grup środków spożywczych:produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa lub owoce, mleko lub produkty mleczne, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona roślinstrączkowych i inne nasiona oraz tłuszcze.10. Posiłki muszą być: przygotowane w dniu dostawy ze świeżych i pełnowartościowych produktów. Dostarczone obiadymuszą być gorące, w temperaturze zgodnej z zasadami serwowania potraw, a ponadto:1) produkty mleczne muszą być w opakowaniach jednorazowych;2) w przypadku śniadania w opakowaniu każdorazowo powinna być określona minimalna liczba składników z tychwymienionych w § 3 ust. 3 pkt 1 SWZ, w tym zawsze porcja warzyw lub owoc;3) minimum 40g wędliny i 10g masła na osobę;4) 2 kromki chleba lub 1 bułka na osobę są ilością wystarczającą: bułka min 50g, kromki chleba – min 50g;5) obiady dostarczane w opakowaniach jednorazowych;6) pojemność zupy w opak. jednorazowych na jednego uczestnika powinna wynosić min 450g;7) minimalna oczekiwana gramatura poszczególnych produktów:a) ziemniaki – 200g;b) ryż, kasza, makaron (suche) po min 90g;drób, mięso bez kości – 100g;d) drób z kością – 300 do 400 g;e) ryba filet – 100g;f) danie mięsne w sosie – 80g;g) surówka lub warzywa gotowane – 150g;h) dania mączne (kopytka, pierogi, placki, kluski śląskie itp.) – min 250gi) napój (kompot, sok) – 200g;8) obiad z porcją mięsa co drugi dzień;9) minimalna temperatura dostarczanych posiłków powinna wynosić 75 stopni C;10) koszty odbioru odpadów jednorazowych i pokonsumpcyjnych leżą po stronie DDP.11. Jadłospisy na tydzień w wersji papierowej dostarczane 1 x w tygodniu, rodzaj posiłków z dietą i ich ilość ustalanatelefonicznie lub informacją e-mail od kierownika DDP.12. Jadłospis powinien uwzględniać: produkty ze wszystkich grup Piramidy Zdrowego Żywienia, co oznacza, że każdegodnia powinny być podawane:1) 2 porcje produktów zbożowych pełnoziarnistych takich jak: chleb, zboża, ryż, makaron;2) warzywa i owoce w każdym posiłku;3) co najmniej 1 porcja mleka lub produktów mlecznych;4) porcja, mięsa lub ryb lub jaj, nasiona roślin strączkowych, najmniej w diecie powinno znajdować się tłuszczów, olei orazsłodyczy;5) zupy, sosy oraz potrawy muszą być sporządzone z naturalnych składników, koncentratów spożywczych, z wyłączeniemkoncentratów z naturalnych składników, ale bez obecności glutaminianu sodu, przyprawiane ziołami;6) od poniedziałku do piątku powinna być podawana nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej, przy czym do smażeniamusi być używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasówwielonienasyconych poniżej 40%;7) przygotowane kompoty, herbatki, muszą zawierać nie więcej niż 5 g cukrów w 200 ml produktu gotowego do spożycia;8) co najmniej raz w tygodniu powinna byt podawana porcja ryb;9) do smarowania pieczywa powinno być wyłącznie masło min. 82% tłuszczu;10) jogurty sporządzone powinny być na bazie jogurtu naturalnego i owoców.13. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania produktów o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, świeżych, naturalnych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami bezpieczeństwa żywności. Środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego muszą spełniać odpowiednie wymagania dla danej grupy wiekowej, wynikające z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej.14. Wykonawca zamówienia będzie zobligowany do dostarczania tygodniowych jadłospisów, w tym jadłospisów zawierających informację o gramaturze składowych danych potraw, alergenach i kaloryczności posiłków, jak również przestrzegania norm i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia.15. Wykonawca będzie przygotowywać posiłki zgodnie z przedstawionym Zamawiającemu jadłospisem opracowanym przy współpracy z osobą wyznaczoną po stronie Zamawiającego.16. Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania indywidualnych diet pokarmowych zgodnie z zaleceniami lekarskimiw przypadku ich wystąpienia (bezmlecznej, bezglutenowej, cukrzycowej, alergicznych rożnego typu).17. Dostarczenie posiłków: Posiłki winny być dostarczone samochodem spełniającym wymogi sanitarnotechniczne doprzewozu żywności. Transport powinien odbywać się w jednorazowych pojemnikach zapewniających właściwą ochronę itemperaturę, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty oraz certyfikaty.18. Okres dostarczania posiłków: od dnia 1 stycznia 2026 roku do dnia 31 grudnia 2026 roku, w dni robocze, tj., odponiedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo wolnych lub dodatkowo wolnych od zajęć w Dziennym Domu Pomocy.19. Przygotowanie, transport oraz dostarczenie posiłków w naczyniach jednorazowych leży po stronie Wykonawcy i musibyć wliczone w cenę osobodnia.20. Wykonawca jest zobowiązany do:1) przygotowania posiłków zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia;2) dostarczania posiłków transportem, spełniającym warunki sanitarne Państwowej Stacji Sanitarno –Epidemiologicznejzgodnie z normami HACCP. Transport powinien odbywać się w pojemnikach zapewniających właściwą ochronę itemperaturę, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty oraz certyfikaty;3) przestrzegania podczas przygotowywania posiłków ogólnych zaleceń i zasad racjonalnego żywienia, wynikających zaktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, zarówno co do wartości odżywczej gramatury jak i estetyki;4) podawania tylko takich środków spożywczych, które spełniają wymagania ustalone w przepisach wydanych w drodzerozporządzenia przez właściwego ministra zdrowia;5) przygotowywania posiłków urozmaiconych, z wykluczeniem półproduktów, na bazie produktów najwyższej jakości oraz z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych.

DZP.271.1.79.2025.PŁ
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin