Przetarg 10944600 - „Usługi przygotowania i wydania gorących posiłków...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 10944600
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2024-11-20 |
przedmiot ogłoszenia | „Usługi przygotowania i wydania gorących posiłków podopiecznym Centrum Usług Społecznych w Starachowicach” 1. Przedmiotem zamów ienia jest przygotowywanie, wydanie gorących posiłków oraz zapewnienie miejsca spożycia posiłków dla podopiecznych CUS w Starachowicach.2. Za gorący posiłek Zamawiający uznaje świeży, nieodgrzewany jeden, dwudaniowy posiłek dziennie.3. Posiłki gorące będą wydawane w dni robocze. Na sobotę i niedzielę Wykonawca wyda posiłek w piątek. Na dni ustawowo wolne Wykonawca wyda posiłek w dniu poprzedzającym. 4. Wykonawca zobowiązuje się do wydania posiłku w dzień ustawowo wolny od pracy tj. 01.01.2025 roku, gdyż stanowi on pierwszy dzień obowiązywania umowy.5. Miejsce wydawania i spożywania posiłków powinno znajdować się na terenie Miasta Starachowice.6. Wykonawca zobowiązuje się do świadczenia usługi wydawania posiłków w godzinach 12.30-14.30 od poniedziałku do piątku.7. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 01.01.2025 roku do 31.12.2025 roku wyniesie maksymalnie 25 550 posiłków (tj. około 70 posiłków dziennie).8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia przedmiotu zamówienia do 30% w stosunku do wielkości określonej w pkt 7 SWZ, tj. wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie min. 70%. Z tytułu powyższego ograniczenia Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia. 9. W ramach niniejszego postępowania Zamawiający przewiduje w oparciu o art. 441 ustawy Pzp możliwość skorzystania z prawa opcji zwiększającego zamówienie podstawowe określone w pkt 7 w zakresie nie większym niż 30% tj: 7 665 posiłków.10. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji, skorzystać z niego w mniejszym zakresie aniżeli określony powyżej, w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel lub braku realnych potrzeb, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia. 11. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości określonej w pkt 9 w oparciu o pisemne oświadczenie woli. 12. Lokal gastronomiczny Wykonawcy wraz z zapleczem, w którym będą przygotowywane posiłki, musi posiadać zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie w nim działalności gastronomicznej.13. Lokal gastronomiczny musi odpowiadać niżej opisanym wymaganiom:a) musi być dostosowany do obsługi osób niepełnosprawnych,b) musi być wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności w niezbędną zastawę stołową, stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę,c) musi posiadać zaplecze techniczne, zapewniające utrzymanie posiłków w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania,d) powierzchnia lokalu musi być takiej wielkości, aby zapewniała ustawienie takiej ilości stołów i krzeseł, która umożliwi konsumpcję obiadów równocześnie co naj-mniej 50 osobom,e) w godzinach wydawania posiłków klientom Zamawiającego w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu oraz palenia tytoniu.14. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie stosunku pracy, w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy, osób wykonujących wskazane czynności związane z realizacją zamówienia tj. z: przygotowaniem posiłków. ZP.26.4.3.2024 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2024/BZP 00620439/01 z dnia: 2024-11-28 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą: 2024-11-28 10:00 Po zmianie: 2024-12-02 10:00 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą: 2024-11-28 12:00 Po zmianie: 2024-12-02 12:00 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą: 2024-12-27 Po zmianie: 2024-12-31 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | świętokrzyskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | świętokrzyskie |