Przetarg 10944600 - „Usługi przygotowania i wydania gorących posiłków...

   
Analizuj Zamówienie 10944600 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2024-11-20
przedmiot ogłoszenia
„Usługi przygotowania i wydania gorących posiłków podopiecznym Centrum Usług Społecznych w Starachowicach”

1. Przedmiotem zamów
ienia jest przygotowywanie, wydanie gorących posiłków oraz zapewnienie miejsca spożycia posiłków dla podopiecznych CUS w Starachowicach.2. Za gorący posiłek Zamawiający uznaje świeży, nieodgrzewany jeden, dwudaniowy posiłek dziennie.3. Posiłki gorące będą wydawane w dni robocze. Na sobotę i niedzielę Wykonawca wyda posiłek w piątek. Na dni ustawowo wolne Wykonawca wyda posiłek w dniu poprzedzającym. 4. Wykonawca zobowiązuje się do wydania posiłku w dzień ustawowo wolny od pracy tj. 01.01.2025 roku, gdyż stanowi on pierwszy dzień obowiązywania umowy.5. Miejsce wydawania i spożywania posiłków powinno znajdować się na terenie Miasta Starachowice.6. Wykonawca zobowiązuje się do świadczenia usługi wydawania posiłków w godzinach 12.30-14.30 od poniedziałku do piątku.7. Szacunkowa liczba posiłków w okresie od 01.01.2025 roku do 31.12.2025 roku wyniesie maksymalnie 25 550 posiłków (tj. około 70 posiłków dziennie).8. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia przedmiotu zamówienia do 30% w stosunku do wielkości określonej w pkt 7 SWZ, tj. wykonanie przedmiotu zamówienia na poziomie min. 70%. Z tytułu powyższego ograniczenia Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia. 9. W ramach niniejszego postępowania Zamawiający przewiduje w oparciu o art. 441 ustawy Pzp możliwość skorzystania z prawa opcji zwiększającego zamówienie podstawowe określone w pkt 7 w zakresie nie większym niż 30% tj: 7 665 posiłków.10. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji, skorzystać z niego w mniejszym zakresie aniżeli określony powyżej, w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel lub braku realnych potrzeb, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia. 11. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości określonej w pkt 9 w oparciu o pisemne oświadczenie woli. 12. Lokal gastronomiczny Wykonawcy wraz z zapleczem, w którym będą przygotowywane posiłki, musi posiadać zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie w nim działalności gastronomicznej.13. Lokal gastronomiczny musi odpowiadać niżej opisanym wymaganiom:a) musi być dostosowany do obsługi osób niepełnosprawnych,b) musi być wyposażony we wszystkie niezbędne do wykonania zamówienia urządzenia i sprzęt, a w szczególności w niezbędną zastawę stołową, stoły, krzesła, miejsce do powieszenia wierzchniej odzieży, toaletę,c) musi posiadać zaplecze techniczne, zapewniające utrzymanie posiłków w odpowiednio wysokiej temperaturze przez cały czas ich wydawania,d) powierzchnia lokalu musi być takiej wielkości, aby zapewniała ustawienie takiej ilości stołów i krzeseł, która umożliwi konsumpcję obiadów równocześnie co naj-mniej 50 osobom,e) w godzinach wydawania posiłków klientom Zamawiającego w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu oraz palenia tytoniu.14. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie stosunku pracy, w rozumieniu art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy, osób wykonujących wskazane czynności związane z realizacją zamówienia tj. z: przygotowaniem posiłków.

ZP.26.4.3.2024

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2024/BZP 00620439/01 z dnia: 2024-11-28
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2024-11-28 10:00
Po zmianie:
2024-12-02 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2024-11-28 12:00
Po zmianie:
2024-12-02 12:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2024-12-27
Po zmianie:
2024-12-31
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55322000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji świętokrzyskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora świętokrzyskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin