Przetarg 10441040 - Zapewnienie cateringu dla uczestników wydarzeń tj....
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 10441040
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2024-04-15 |
przedmiot ogłoszenia | Zapewnienie cateringu dla uczestników wydarzeń tj. warsztatów/szkoleń w ramach projektu: „ROWES – wzmocnienie sektora ES w subregi onie I”. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu dla uczestników wydarzeń tj. warsztatów / szkoleń w ramach projektu: „ROWES – wzmocnienie sektora ES w subregionie I”.Wykonanie usługi w zakresie: Przygotowania i dostawy gotowych posiłków dla uczestników projektu pn.: „ROWES – wzmocnienie sektora ES w subregionie I”, dostawa na terenie miasta Rzeszów, na terenie miasta Rzeszów, powiatu rzeszowskiego, niżańskiego, stalowowolskiego, kolbuszowskiego (tereny woj. podkarpackiego).Przedmiot zamówienia będzie realizowany w sali szkoleniowej wynajmowanej przez Zamawiającego. Zamawiający zapewnia salę i ponosi koszty jej wynajmu.Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia cateringu dla uczestników warsztatów/szkoleń obejmującego: dwie przerwy kawowe (kawa, herbata, ciastka, woda, napoje) oraz jeden ciepły posiłek (obiad - drugie danie) na każdy dzień warsztatów i szkoleń.Na przedmiot zamówienia składa się:1) zapewnienie cateringu (przygotowanie i dostawy gotowych posiłków) dla maksymalnie 1200 uczestników warsztatów z zakresu ekonomii społecznej i budowania partnerstw. 2) Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż minimalna liczba osób, dla których zrealizowana zostanie usługa cateringowa objęta niniejszym zamówieniem to 300 (300 sztuk cateringu) – maksymalnie 1200 (1200 sztuk cateringu). Zapotrzebowanie uzależnione będzie od ilości uczestników projektu, którzy przejdą etap rekrutacji. 3) Zamawiający przewiduje zrealizowanie warsztatów z zakresu ekonomii społecznej /spotkań informacyjnych dla 300 – 1200 osób, z zastrzeżeniem, iż jedna grupa szkoleniowa liczyć będzie od 10 osób do 20 osób (1 grupa). Czas trwania warsztatów to minimum 6h (maks. 8h), przy założeniu, że 1h zegarowa = 45 minut dydaktycznych, dla każdej z 60 grup.Czas trwania umowy: od daty podpisania umowy z Wykonawcą przez okres 36 miesięcy.Założenie: 1 dzień x 20 uczestników (1 grupa) x 60 grup* x 1 catering* = 1200 cateringów*1 catering = dwie przerwy kawowe (kawa, herbata, ciastka, woda, napoje) oraz jeden ciepły posiłek (obiad - drugie danie)Dostawa cateringu będzie odbywać się sukcesywnie zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, w związku z prowadzoną rekrutacją do projektu. Dokładny termin i adres realizacji warsztatu lub szkolenia, a tym samym cateringu, będzie podawany każdorazowo przez Zamawiającego na minimalnie 7 dni kalendarzowych przed datą rozpoczęcia każdego szkolenia. Zamawiający przewiduje, iż:Maksymalna liczba szkoleń/warsztatów: 60Minimalna liczba szkoleń/warsztatów: 20Wymagane menu na warsztaty/szkolenia wraz z gramaturami posiłków:1 sztuka cateringu obejmuje: Obiad (drugie danie) - zapewnienie zróżnicowanego menu, w tym diet (wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej) w zakresie:- drugie danie (mięso/ryba) min. 200 g/os., dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza) min. 150g/os., surówki min. 150 g/os., kompot lub soki min. 250ml/os. i woda mineralna: gazowana lub niegazowana min. 230ml/os.Sposób podania - obiad dostarczony przez Wykonawcę – dopuszczane są naczynia jednorazowe (wykonane z naturalnych materiałów, np. drewno, papier, trzcina cukrowa) utrzymujące temperaturę posiłku na poziomie min. 65oC w momencie podania do spożycia. Obiad musi być podany w porcjach na każdą osobę. Wykonawca zapewnia worki na odpady, w celu utrzymania czystości. Serwis kawowy – obejmujący: dwie przerwy kawowe (1-wsza przed rozpoczęciem warsztatu szkolenia, 2-ga po obiedzie)Sposób podania - w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem naczyń (typu filiżanka, kubek jednorazowy dla napojów gorących, widelec, łyżeczka itp.) i serwetek w czasie trwania warsztatu/szkolenia.- ciastka (mieszanka deserowa – delicje, wafelki, ciastka kruche): 5 sztuk różnych ciastek / 1 os., oraz 1 szt./1 os. ciasta pieczonego (np. szarlotka, sernik, drożdżówka)- herbata, kawa rozpuszczalna/parzona bez ograniczeń,- 1 butelka x 0,5 l wody mineralnej niegazowanej/1 os.,- 1 butelka x 0,5 l wody mineralnej gazowanej/1 os.- cukier, mleko, cytryna – bez ograniczeń. Dodatkowe obowiązki Wykonawcy:- Zapewnienie obsługi kelnerskiej (przynajmniej 1 kelner podczas podawania obiadu) i uporządkowanie pomieszczenia po podanym posiłku.- Prowadzenie ciągłego nadzoru nad realizacją zamówienia.- Informowanie Zamawiającego na bieżąco o pojawiających się problemach w realizacji zamówienia.- Dowóz posiłków na miejsce oraz w czasie wskazanym przez Zamawiającego.- Godziny posiłków zostaną każdorazowo uzgodnione z Zamawiającym.- Informacje o datach planowanych warsztatów i szkoleń Zamawiający poda Wykonawcy w formie harmonogramu zawierającego daty oraz godziny rozpoczęcia, zakończenia, przerw kawowych i przerw obiadowych dla poszczególnych warsztatów i szkoleń.- Z uwagi na rekrutację ciągłą uczestników projektu w/w harmonogram będzie przekazywany na bieżąco, zaś ostateczna liczba osób biorących udział w warsztacie i szkoleniu zostanie podana Wykonawcy na maksymalnie 2 dni przed jego rozpoczęciem. - Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów wysokiej jakości zakupionych we własnym zakresie, bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku i zapachu.- 10% produktów, takich jak nabiał, mięso, warzywa, jakie zostaną użyte w ramach świadczenia usługi, musi być wyprodukowane metodami ekologicznymi np. zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 z dn. 28 czerwca 2007 r. w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych i uchylającego rozporządzenie (EWG) nr 2092/91 (Dz. Urz. UE L 189 Z 20.07.2007, str. 1, z późn. zm.) oraz z ustawą o rolnictwie ekologicznym z dn. 25 czerwca 2009r. (Dz. U. 2015.497 tj. z dn. 2015.04.09) (oznakowanie ekologiczne typu I dla restauracji oraz określenie udziału procentowego żywności ekologicznej, która zostanie wykorzystana w ramach stosownego zamówienia lub produkty opatrzone wspólnotowym lub krajowym oznakowaniem ekologicznym).- Posiłki przygotowywane dla Zamawiającego przez Wykonawcę winny spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. Świadczenie usług cateringowych powinno odbywać się zgodnie z zapisami wskazanymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. DZ. U. z 2010 Nr 136 poz. 914).- Osoby zatrudnione przy przyrządzaniu i porcjowaniu posiłków powinny posiadać aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych, zaświadczenie lekarskie dopuszczające do pracy w przemyśle spożywczym, stosować właściwą odzież ochronną oraz przestrzegać zasad higieny osobistej.- Wykonawca ma obowiązek przestrzegania higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków, utrzymywanie odpowiedniej temperatury posiłków (temperatura dań podawanych na ciepło nie powinna być niższa niż 65oC) oraz przewóz w przystosowanych do tego celu termosach. Dania gorące powinny być transportowane w ten sposób, aby nie utraciły wymaganej minimalnej temperatury, a także innych walorów smakowych oraz wizualnych. Dania zimne oraz ciastka powinny być podane na półmiskach lub tacach, zaś do zimnych napojów/wody powinno być zapewnione odpowiednie szkło (zapewnienie porcelanowych filiżanek z podstawkami do serwowania napojów gorących lub kubków termicznych, szklanek/kubków jednorazowych dla wód mineralnych i soków). Ponadto powinny być zapewnione papierowe serwetki oraz obrusy materiałowe. W przypadku braku spełnienia powyższych wymagań, Zamawiający może rościć zażalenia wobec Wykonawcy, wynikające z nienależytego wykonania przedmiotu zamówienia (np. dowiezione posiłki są zimne, nie ma wymaganej liczby posiłków, szklanek itp.)- Ilość elementów zastawy powinna odpowiadać ilości osób oraz ilości i rodzajów serwowanych dań i napojów. - Wykonawca zobowiązuje się przedstawić po podpisaniu umowy Zamawiającemu, co najmniej 6 propozycji menu (6 dań mięsnych oraz 6 dań wegetariańskich) do wyboru. Zamawiający na tej podstawie dokona wyboru menu, które Wykonawca dostarczy na warsztaty i szkolenia.- Zamawiający zapewni salę oraz zapewni możliwość podłączenia urządzeń do źródeł prądu (np. samowara czy ekspresu do kawy).- Wykonawca na swój koszt i ryzyko dostarczy przedmiot Zamówienia na miejsce wykonywania usługi wskazane każdorazowo przez Zamawiającego. Transport żywności będzie zgodny z wymogami Państwowego Inspektora Sanitarnego.- Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń plastikowych.- Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków.Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia.Usługi cateringowe będą świadczone w następujących miejscach:- na terenie miasta Rzeszów,- na terenie powiatu rzeszowskiego,- na terenie powiatu niżańskiego, - na terenie powiatu stalowowolskiego,- na terenie powiatu kolbuszowskiego. Wszystkie w/w tereny obejmują województwo podkarpackie. Zamawiający zobowiązany jest do przekazania informacji o miejscu i terminie realizacji zamówienia na 7 dni przed rozpoczęciem danego warsztatu i danego szkolenia. Zamawiający potwierdzi ilość uczestników grupy na minimalnie 2 dni kalendarzowe przed rozpoczęciem szkolenia oraz przekaże Wykonawcy informacje potrzebne do realizacji zamówienia (w formie e-maila). Podobnie w przypadku preferowania diety przez uczestników warsztatu/szkolenia – Zamawiający zobligowany jest poinformować Wykonawcę o takim wyborze na minimalnie 2 dni kalendarzowe przed rozpoczęciem warsztatu/szkolenia. UWAGA! Zamawiający zastrzega, że zapłaci Wykonawcy za faktyczną liczbę sztuk cateringu dostarczoną dla uczestników warsztatów/szkoleń. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa:Załącznik nr 1 do SWZ - Opis przedmiotu zamówienia Załącznik nr 2 do SWZ – Projektowane postanowienia umowy DA.2611.13.2024 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |