Zlecenie 10424469 - ZP.261.152.2024 Zakup wraz z dostawą warzyw i owoców...
(zakończone) | Zamówienie 10424469|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2024-04-10 |
przedmiot zlecenia | ZP.261.152.2024 Zakup wraz z dostawą warzyw i owoców mrożonych PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Brokuły mrożone Nieuszkodzone mechanic znie, zdrowe, bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego, wolne od zlepieńców trwałych, barwy zielonej, jednolite w całej partii. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu miękka ale jędrna. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny dla świeżego brokułu, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 400 kg 2 Bukiet jarzyn mrożony (brokuł, kalafior, marchew w plastrach). Nieuszkodzone mechanicznie, zdrowe, bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego, wolne od zlepieńców trwałych. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu miękka ale jędrna. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny dla świeżych warzyw, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 300 kg 3 Fasolka szparagowa mrożona (cięta) Odcinki strąków z obciętymi końcami o długości od 20 do 40 mm, jednolite odmianowo, sypkie, nie oblodzone, wolne od zlepieńców trwałych, nie uszkodzone mechanicznie. Odcinki strąków czyste pochodzące z fasolki młodej, zdrowe. Wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego. Barwa intensywna zielona lub żółta, nie zbrązowiała. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, po ugotowaniu - krucha, bez mączystych ziaren, nie gąbczasta, niewłóknista. Smak i zapach charakterystyczny dla świeżej fasoli, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 300 kg 4 Goszek zielony mrożony Sypki i nie oblodzony, wolny od zlepieńców trwałych, nieuszkodzony mechanicznie. Bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego. Barwa intensywna zielona. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, po ugotowaniu - krucha, bez mączystych ziaren. Smak i zapach charakterystyczny dla groszku zielonego bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 kg do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 10 kg 5 Kapusta brukselka mrożona Główki obrane z zewnętrznych liści ochronnych, zwarte, z prawidłowo przyciętym głąbikiem, wolne od zlepieńców trwałych, nie uszkodzone mechanicznie, zdrowa, bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego. Barwa: na powierzchni główki - zielona do zielonooliwkowej, praktycznie jednolita w całej partii; na przekroju główki -żółtokremowa. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu miękka, ale jędrna. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny dla świeżej brukselki, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 10 kg 6 Kukurydza mrożona Ziarna sypkie i nie oblodzone, wolne od zlepieńców trwałych, nie uszkodzona mechanicznie. Bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego. Barwa intensywna żółta. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, po ugotowaniu - krucha. Smak i zapach charakterystyczny dla ziaren kukurydzy bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 60 kg 7 Marchew mrożona- kostka Sypka, nie oblodzona, zdrowa, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki oraz wolna od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych. Czysta, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla marchwi bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym -twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,50 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła kartonowe. 150 kg 8 Marchew z groszkiem mrożona Warzywa sypkie, nie oblodzone, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki oraz wolne od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla warzyw, bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca dla wszystkich składników jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 kg do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 100 kg 9 Marchewka mini mrożona Cała, do 4 cm długości. Sypka, nie oblodzona, zdrowa, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki oraz wolna od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych. Czysta, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla marchwi bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym -twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,50 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła kartonowe. 350 kg 10 Mieszanka warzywna mrożona- 3 składnikowa Krojona w paski lub kostka: marchew, seler, pietruszka korzeń.- warzywa sypkie, nie oblodzone, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki oraz wolne od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych. Czysta, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla warzyw, bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca dla wszystkich składników jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 850 kg 11 Mieszanka warzywna mrożona typu"mieszanka wiosenna", 8 składnikowa Marchew, seler, pietruszka, pory, pasternak, kapusta brukselka, fasolka szparagowa, groszek zielony - warzywa sypkie, nie oblodzone, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez szkodniki oraz wolne od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych. Warzywa czyste, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla warzyw, bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca dla wszystkich składników jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 150 kg 12 Pietruszka korzeń mrożona- kostka lub słupki Sypka, nie oblodzona, zdrowa, bez uszkodzeń mechanicznych i wolna od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych. Czyste, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla pietruszki bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 kg do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe 120 kg 13 Różyczki kalafiora mrożone Nieuszkodzone mechanicznie, zdrowe, bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego, wolne od zlepieńców trwałych, barwy białokremowej, jednolite w całej partii. Konsystencja w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu miękka, ale jędrna. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny dla świeżego kalafiora, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 100 kg 14 Seler mrożony korzeń- kostka lub słupki Sypki, nie oblodzony, zdrowy, bez uszkodzeń mechanicznych i wolny od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych. Czysty, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla selera bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 100 kg 15 Szpinak mrożony siekany lub mielony Wygląd w stanie zamrożonym - rozdrobniony, uformowany w jednolitą, kształtną taflę, bez przestrzeni powietrznych wewnątrz tafli, w stanie rozmrożonym - jednolita masa nie rozdzielająca się; dopuszcza się niewielkie oddzielenie się płynu. Barwa zielona na powierzchni i w przekroju tafli. Stopień rozdrobnienia zależy od zastosowanych urządzeń; mielony lub siekany bez wyczuwalnych włókien. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez goryczki. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe 600 kg 16 Szpinak mrożony liście Wygląd w stanie zamrożonym - uformowany w jednolitą, kształtny brykiet, w stanie rozmrożonym - jednolita masa nie rozdzielająca się; dopuszcza się niewielkie oddzielenie się płynu. Barwa zielona na powierzchni i w przekroju. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez goryczki. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe 80 kg 17 Agrest mrożony Owoce całe, sypkie, odszypułkowane, nie popękane, nie zdeformowane, nie podsuszone, nie oblodzone bez trwałych zlepieńców. Dojrzałe zdrowe, wolne od oznak zapleśnienia, gnicia i fermentacji oraz od uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Barwa w stanie rozmrożonym zielona z odcieniem żółtymi. Owoce czyste, praktycznie bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, w stanie rozmrożonym - lekko osłabiona, z nieznacznym wyciekiem soku. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 170 kg 18 Czerwona porzeczka mrożona Owoce całe, sypkie, odszypułkowane, nie popękane, nie zdeformowane, nie podsuszone, nie oblodzone bez trwałych zlepieńców. Dojrzałe zdrowe, wolne od oznak zapleśnienia, gnicia i fermentacji oraz od uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Barwa w stanie rozmrożonym czerwona. Owoce czyste, praktycznie bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, w stanie rozmrożonym - lekko osłabiona, z nieznacznym wyciekiem soku. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 200 kg 19 Czarna porzeczka mrożona Owoce całe, sypkie, odszypułkowane, nie popękane, nie zdeformowane, nie podsuszone, nie oblodzone bez trwałych zlepieńców. Dojrzałe zdrowe, wolne od oznak zapleśnienia, gnicia i fermentacji oraz od uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Barwa w stanie rozmrożonym ciemnogranatowa z odcieniem fioletowym. Owoce czyste, praktycznie bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodzenia roślinnego; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, w stanie rozmrożonym - lekko osłabiona, z nieznacznym wyciekiem soku. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 800 kg 20 Malina mrozona Owoce całe, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, zdrowe i dojrzałe. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, w stanie rozmrożonym - osłabiona z wyciekiem soku, owoce nieznacznie utraciły naturalny kształt. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 100 kg 21 Truskawka mrożona Owoce bez szypułek, całe, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, zdrowe i dojrzałe. Smak i zapach w stanie rozmrożonym charakterystyczny, nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, w stanie rozmrożonym - osłabiona z wyciekiem soku, owoce nieznacznie utraciły naturalny kształt. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 300 kg 22 Dynia mrożona sypka, nie oblodzona, zdrowa, bez uszkodzeń mechanicznych i wolna od zmian chorobowych i zlepieńców trwałych. Czysta, bez zanieczyszczeń pochodzenia roślinnego i mineralnych; nie dopuszcza się zanieczyszczeń obcych. Smak i zapach po ugotowaniu charakterystyczny dla dyni bez zapachów i posmaków obcych. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda i krucha po ugotowaniu - osłabiona, wykazująca jednolity stopień miękkości. Opakowania jednostkowe - torby foliowe termozgrzewalne od 0,40 do 2,5 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania transportowe - pudła tekturowe. 100 kg |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Opolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Opolskie |