Przetarg 10318376 - 1. Przedmiotem zamówienia jest ,,Świadczenie usług...

   
Analizuj Zamówienie 10318376 (zakończone)
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2024-03-13
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia jest ,,Świadczenie usług gastronomicznych wraz z dystrybucją posiłków na poszczególne oddziały Spec. Psy
ch. ZOZ w Łodzi.”2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1A do SWZ (formularz asortymentowo - cenowy), Załącznik nr 2 i Załącznik nr 2A do SWZ (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) oraz Załącznik nr 3 do SWZ (projekt umowy).3. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie kompleksowych usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji całodziennych posiłków dla pacjentów Spec. Psych. ZOZ w Łodzi przebywających w 11 oddziałach szpitalnych i 4 oddziałach dziennych Spec. Psych. ZOZ. Pod pojęciem „żywienia pacjentów” rozumieć należy samodzielne lub z uwzględnieniem zapisów art. 36 a ust. 1 i 2 ustawy Pzp, przygotowywanie, wyporcjowanie i zapakowanie w pojemniki (geny, opakowania jednorazowe) oraz dostawy całodziennego wyżywienia (żywienia) pacjentów i dostarczanie przez wykonawcę do zamawiającego gotowych posiłków w liczbie 3, 4 lub 5 dziennie (śniadanie I i II, obiad, podwieczorek i kolacja) przeznaczonych dla pacjentów, według zamówień składanych przez zamawiającego, o określonych przez zamawiającego stałych godzinach oraz okresowe dostarczanie zestawu dodatków wg.pkt.11 i 15 Załącznika nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia. Zamawiający dopuszcza możliwość podwykonawstwa wyłącznie w zakresie zapewnienia usuwania i transportu oraz zagospodarowania odpadów po realizacji usługi objętej niniejszym postępowaniem – odpady pokonsumpcyjne oraz odpady po opakowaniach jednorazowych oraz użycia środków transportu. Pod pojęciem posiłku należy rozumieć zestaw potraw o określonej wielkości porcji, przygotowany zgodnie z zasadami wskazanej diety i spełniający określone w zamówieniu szczegółowe wymagania zamawiającego w zakresie diet. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami, zasadami, normami dla placówek służby zdrowia. Wykonawca dostarcza posiłki zgodnie z ilością zamówioną przez Zamawiającego, a Zamawiający zamawia zgodnie ze stanem hospitalizowanych pacjentów. Zamawiający wymaga zaoferowania cen jednostkowych netto poszczególnych posiłków, średniego dziennego kosztu surowców, z których będą przyrządzane posiłki (tzw. „wsad do kotła”),przy czym wsad do kotła nie może być niższy niż 35% ceny ofertowej za osobodzień posiłku podstawowego diety 3-posiłkowej. 1. Wybrany w toku niniejszego postępowania – Wykonawca:1.1. przygotuje i dostarczy posiłki w ilościach wynikających ze stanu hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych do wskazanych oddziałów Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji usługi zobowiązany jest do przygotowywania i dostarczania posiłków zgodnie z:▪ zgodnie z wymogami Rozporządzenia WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04. 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 2004 r. ze zmianami) i ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132 z późn.zm.); ▪ aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy;▪ wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie , opublikowanymi na stronie http://www.izz.waw.pl (dokładny adres źródłowy publikacji to: http://mail.izz.waw.pl/ it/NORMY/NormyZywieniaNowelizacjaIZZ2012.pdf, https://ncez.pl/abc-zywienia/zasady-zdrowego-zywienia/normy-zywienia-2017 w pliku „normy żywienia.” ▪ z uwzględnieniem obecnie funkcjonujących w żywieniu zbiorowym zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia opisanych w następujących publikacjach „Podstawy naukowe żywienia w szpitalach: pod redakcją Jana Dzieniszewskiego, wyd. IŻŻ, „Zasady prawidłowego żywienia chorych w szpitalach” pod red. Mirosława Jarosza, wyd. IŻŻ, „Normy żywienia dla populacji Polski” pod red. M. Jarosza, E. Rychlik, K. Stoś, J. Charzewskiej wyd. NIZP- PZH 2020 r.▪ przy uwzględnieniu diet stosowanych w Spec. Psych. ZOZ ściśle wg. zaleceń lekarza i dietetyka Zamawiającego;▪ w zakresie posiłków objętych programem ,,Dobry posiłek w szpitalu” Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia osobie wyznaczonej przez Zamawiającego (Dietetyk Szpitala) do zatwierdzenia leczniczych jadłospisów tygodniowych dla pacjentów zawierających informacje o:- rodzaju posiłku i jego składzie;- dobowych sumach wartości energetycznej (kaloryczności) i wartości odżywczej diet z podaniem ilości białka, węglowodanów, w tym cukrów, tłuszczu, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i soli;- sposobie obróbki posiłku;- obecności alergenów.Jadłospisy muszą być przygotowane przez dyplomowanego dietetyka. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia osobie wyznaczonej przez Zamawiającego jadłospisów tygodniowych z minimum siedmiodniowym wyprzedzeniem.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

©Przetargimedyczne.com    O nas    Kontakt    Regulamin